Loading icon

Historische Odyssee: begeleide excursies door het verleden van Quebec City

Als u door het doolhof van de geplaveide straten van Quebec City zigzagt, maakt u een reis terug in de tijd. Je kunt niet anders dan gefascineerd zijn door de combinatie van moderne levendigheid en eeuwenoud charisma in deze historisch rijke stad. Deze UNESCO-werelderfgoedschat staat bekend als 'Oud Quebec' en biedt een veelheid aan verhalen en ervaringen die meer dan vier eeuwen geschiedenis bestrijken.

Begeleide excursies door deze charismatische stad laten je kennismaken met een spectrum aan bezienswaardigheden, monumenten met fascinerende verhalen die in hun verleden zijn gegrift. Een link naar een dergelijke ervaring is Foxiepass, een bedrijf dat bekend staat om het organiseren van meeslepende rondleidingen. Foxiepass neemt je mee op een historische odyssee door Quebec City en biedt een uitgebreid inzicht in het rijke erfgoed van de stad.

Het begin: oprichting van Quebec City

De stad werd in 1608 gesticht door de Franse ontdekkingsreiziger Samuel de Champlain. Quebec City, bekend als de 'bakermat van Nieuw-Frankrijk', kreeg al snel bekendheid en diende als het administratieve centrum voor het hele Franse rijk in Noord-Amerika. De oude stad, een versterkt deel van de stad Quebec, bestaat uit twee delen: de bovenstad (Haute-Ville) en de benedenstad (Basse-Ville).

Het ontdekken van de pracht van de bovenstad

De Bovenstad kenmerkt zich door het hechte gemeenschapsgevoel en de historische gebouwen. Een beroemde bezienswaardigheid is het historische Fairmont Le Château Frontenac, een majestueus hotel dat een sprookjesachtige uitstraling aan de skyline van de stad geeft. Een andere belangrijke attractie is de Citadel, een enorm fort met een panoramisch uitzicht over de stad Quebec en omgeving.

Ontdek de charme van de benedenstad

Als u afdaalt naar de benedenstad, ontdekt u charmante gedeelten zoals Petit Champlain en Place Royale. Bezoek de basiliek Notre-Dame-des-Victoires, gelegen in het hart van Place Royale, de oudste stenen kerk van de stad die dateert uit 1688.

Tijdens het verkennen wilt u misschien ook de gezonde smaak van de traditionele keuken van Quebec ervaren in de verleidelijke restaurants die rijkelijk verspreid zijn over de benedenstad.

Niet alleen het oude, maar ook het nieuwe

Er zijn maar weinig steden die hun geschiedenis en moderniteit zo goed in evenwicht brengen als Quebec City. Naast het oude Quebec bieden moderne delen van de stad hedendaagse kunst, levendige muziek en festivals.

Het is altijd het beste om historische steden te verkennen via rondleidingen, omdat deze de geheimen en verhalen onthullen die de stad tot leven brengen. Foxiepass biedt begeleide excursies door heel Canada, en hun tours door Quebec City zijn speciaal ontworpen om u mee te nemen op een reis door de tijd.

Als u zich heeft aangemeld voor een rondleiding door Quebec City, begint u aan een historische odyssee, waarbij u oude steegjes, historische forten, pittoreske landschappen en levendige culturen verkent. Elke halte, elk monument heeft een verhaal te vertellen – over de Franse stichters, over de felle veldslagen en over de evolutie van de stad.

Bezoek Quebec City niet alleen, maar ervaar het. Laat Foxiepass je reis door het verleden van Quebec City begeleiden. Ga terug in de tijd en ervaar Quebec City op een manier die maar weinigen te zien krijgen.