Loading icon

Onder de oppervlakte: schilderachtige begeleide excursies in Beijing

Door het weelderige tapijtwerk van oude beschavingen en moderne ontwikkelingen te ontvouwen, is Beijing uitgegroeid tot China's levendige culturele, politieke en educatieve centrum. De levendige historische erfenis laat geen middel onbeproefd om nieuwsgierige geesten te fascineren. Tussen de opmerkelijke culturele schatten van de stad kun je een glimp opvangen van enkele wonderlijke bezienswaardigheden, maar alleen als je onder de oppervlakte durft te duiken. Ga met ons mee terwijl we schilderachtige begeleide excursies verkennen die je meenemen naar het hart van het boeiende verleden en heden van Beijing.

Een monumentaal bouwwerk dat de eeuwenoude strategische militaire architectuur van China weerspiegelt, is de Grote Muur van China. Als je zonder gids opduikt en ronddwaalt, kun je de schoonheid en de onschatbare geschiedenis die binnen deze muren verborgen ligt, weghalen. Als u een excursie boekt via Foxiepass, krijgt u professionele rondleidingen onder leiding van lokale experts met oog voor detail. Met elke stap op de stevige stenen van de Grote Muur helpen je gidsen verhalen over veerkracht, strategieën en oorlogvoering te ontrafelen die dateren uit verschillende eeuwen.

De volgende op je lijst zou zeker Beijing's Tempel van de hemel. Oorspronkelijk bekend als 'Tiantan', organiseerden keizers uit de Ming- en Qing-dynastie ooit grote ceremonies om de hemel tevreden te stellen voor een goede oogst. Tegenwoordig is de locatie een bruisend park vol met lokale bewoners die Tai Chi beoefenen, volksliederen zingen of zich overgeven aan traditionele spellen. Navigeren door de adembenemende bezienswaardigheden van deze UNESCO-werelderfgoedlocatie via een rondleiding zorgt ervoor dat uw verkenning niet alleen visueel verrukkelijk is, maar ook academisch verrijkend. Laat de cultuur binnensijpelen terwijl uw gidsen de betekenis van de Gebedshal voor goede oogsten of het Ronde Hoopaltaar uitleggen. Google Maps-link van de Tempel van de Hemel

Na een bezoek aan enorme paleizen en tempels is het nu tijd om een wandeling door de charmante historische straatjes van Beijing - de Hutongs. Huizen met binnenplaatsen uit het Qing-tijdperk, smalle steegjes, traditionele markten en theehuizen bepalen de Hutong-cultuur. Om de essentie van het lokale leven en erfgoed te ervaren, is een begeleide excursie een must. Meld u aan bij Foxiepass, die u een authentieke smaak van het Hutong-leven biedt via hun rondleidingen om meer te weten te komen over de lokale bewoners, de architectonische waarde van de huizen in oude stijl en meer.

Last maar daarom niet minder belangrijk: vergeet 798 Art Zone niet. Deze bloeiende artistieke gemeenschap, genesteld te midden van een complex van buiten gebruik gestelde militaire fabrieksgebouwen, toont een dynamische mix van galerijen, ontwerpstudio's, chique boetieks, cafés en bars. Met een keur aan moderne kunsttentoonstellingen en met graffiti bezaaide straten is het de moeite waard om een rondleiding te volgen om de avant-garde van de kunstscene van Beijing te verkennen. Google Maps-link van 798 Art Zone

Door verder te verkennen dan de oppervlakte kun je verbinding maken met de ziel van de stad en tegelijkertijd tijd, voegt verrijkende dimensies toe aan uw reiservaring. Voor een totaaloplossing voor het boeken van deze intrigerende rondleidingen in China komt Foxiepass naar voren als een betrouwbare partner. Het is tenslotte door de ogen van een local dat de geheimen van een stad zich op de meest boeiende manier onthullen!