Loading icon

Onvergetelijke reis naar Colombia

Colombia is een geweldig land waar Indiase tradities nauw verweven zijn met de Europese cultuur. Hier kunnen reizigers vakantieoorden verwachten met unieke landschappen en indrukwekkende landschappen met dieren in het wild.

Lokale regenwouden verbergen veel historische bezienswaardigheden geërfd van oude beschavingen. Colombia biedt de keuze tussen een bezoek aan bergresorts, nationale parken met ongerepte natuur of een strandvakantie op tropische eilanden.

Veelvoorkomende misvattingen

Lange tijd toeristen mijden Colombia, aangezien het een gevaarlijke plek is waar wetteloosheid en misdaad heersen. In het afgelopen decennium was er echter geen spoor van de schandalige "glorie". Ondanks de heersende stereotypen is het tegenwoordig een van de meest aantrekkelijke toeristische bestemmingen waar bezoekers een geweldige tijd kunnen hebben.

De lokale bevolking onderscheidt zich door hun vriendelijkheid en gastvrijheid, en de gevarieerde nationale keuken staat klaar om in verfijning te concurreren met zowel Europese als Aziatische favorieten. Door de zich ontwikkelende toeristische infrastructuur kunt u zich tegen een vrij bescheiden vergoeding comfortabel voelen.

Interessante feiten

Colombia is een echt fruitparadijs en biedt gasten een onvoorstelbare verscheidenheid aan tropisch fruit waarvan nog nooit eerder is gehoord. Het eindeloze assortiment van Thailand verbleekt bij de lokale overvloed. Tegelijkertijd houdt het seizoen hier nooit op, waardoor je het hele jaar door van vers fruit kunt genieten. In elke horecagelegenheid kun je letterlijk voor een cent genieten van de smaak van een smoothie of vers geperste limonade.

Weinig mensen hebben gehoord van de verloren stad genaamd Ciudad Perdida, die op de loer ligt in het bergachtige gebied van de Sierra Nevada. Dit zijn oude ruïnes die zijn achtergelaten door de Tayrona-cultuur. Deze nederzetting werd gesticht aan het begin van de 9e eeuw, wat maar liefst 650 jaar eerder gebeurde dan de beroemde Machu Picchu uit Peru werd gebouwd.

Bestemmingsvoordelen

Reizen door Colombia stelt u in staat een succesvolle combinatie te realiseren, waarbij u uw strandvakantie kunt diversifiëren met excursieprogramma's. Hier kunt u gemakkelijk georganiseerde reizen naar exotische oorden plannen zonder het comfort van de beschaving lange tijd op te geven.

Van de vele opties is het de moeite waard om de routes door de jungle naar de bevroren stenen idolen van een verloren beschaving in de vallei van de lokale rivier Magdalena. Ook koffietours door de buitenwijken van de stad Armenië en waspalmen in de Kokora-vallei zullen u niet onverschillig laten.

Veel ervaringen kunnen worden opgedaan door afgelegen Indiase nederzettingen te bezoeken en te kanoën in de Amazone. p>