Loading icon

Van vredesmonumenten tot culinaire avonturen: uw ultieme Hiroshima-route

Welkom in Hiroshima, een stad die zijn geschiedenis en moderniteit draagt ​​als lagen van een goed verteld verhaal. In deze ultieme route nodigen we je uit om de dubbele facetten van Hiroshima te verkennen - van de plechtigheid van de vredesmonumenten tot het levendige tapijt van zijn culinaire avonturen. Deze stad, met zijn tragische verleden en veerkrachtige heden, belooft een onvergetelijke ervaring die de tijd overstijgt.

Vredesherdenkingspark van Hiroshima

Nadenken over de geschiedenis in Peace Memorial Park

Begin je Hiroshima-reis door je te verdiepen in de aangrijpende geschiedenis van de stad in het Peace Memorial Park. De iconische Atomic Bomb Dome is een stille getuige van de verwoestende gebeurtenissen van 1945. Terwijl je door het park loopt, biedt het Peace Memorial Museum een ​​diepgaand inzicht in het verleden van Hiroshima en spoort het bezoekers aan om na te denken over de gevolgen van oorlog.

Voor een respectvol bezoek kunt u uw route plannen met Google Maps: Peace Memorial Park

Aanbeveling: voor een dieper historisch inzicht kunt u overwegen excursies te boeken via Foxiepass.

Kasteel van Hiroshima en Shukkeien-tuin

Voorbij de tragedie: veerkracht ontdekken

Overgang van de plechtigheid van het Peace Memorial Park naar het symbool van de veerkracht van Hiroshima: het kasteel van Hiroshima. Het kasteel, dat na de oorlog is gereconstrueerd, staat hoog als een bewijs van de vastberadenheid van de stad om opnieuw op te bouwen. Grenzend aan het kasteel ligt de rustige Shukkeientuin, een oase van rust waar u kunt ontsnappen aan de drukte van de stad.

Verken deze historische locaties met Google Maps: Kasteel van Hiroshima, Shukkeien Garden

Culinaire hoogstandjes van Hiroshima

Proeven van de smaken van Hiroshima

Nu je de historische bezienswaardigheden hebt verkend, is het tijd om je smaakpapillen te trakteren op de diverse culinaire hoogstandjes die Hiroshima te bieden heeft. De stad staat bekend om zijn unieke stijl van okonomiyaki, een hartige pannenkoek met laagjes verse ingrediënten. Duik in deze lokale specialiteit op populaire plekken zoals Okonomimura, een gebouw met meerdere verdiepingen dat volledig is gewijd aan deze delicatesse in Hiroshima-stijl.

Ga verder dan okonomiyaki en ontdek de zeevruchtenschatten van Hiroshima, zoals oesters van het eiland Miyajima. Lokale markten, zoals Hondori Shopping Street, lonken met kraampjes met de meest verse producten en straatvoedsel van Hiroshima.

Miyajima-eiland: Itsukushima-schrijn en de berg Misen

Een dagtocht naar het betoverende eiland Miyajima

Ontsnap naar het betoverende eiland Miyajima, een korte tocht met de veerboot vanuit Hiroshima. Bewonder de toriipoort van het iconische Itsukushima-heiligdom die tijdens vloed op het water lijkt te drijven. Verken de charmante straten van het eiland, proef lokale lekkernijen zoals momiji manju (taarten in de vorm van esdoornbladeren) en geniet van de schilderachtige schoonheid.

Voor een meer avontuurlijke ervaring wandelt u naar de top van de berg Misen voor een panoramisch uitzicht op de Seto Inland Sea. Miyajima biedt een perfecte mix van cultuur, natuur en rust.

Hiroshima's kunst en ambachten

Culturele rijkdom in het kunstmuseum van de prefectuur Hiroshima

Duik in de culturele kant van Hiroshima met een bezoek aan het Prefectural Art Museum van Hiroshima. Bewonder een gevarieerde collectie kunstwerken, variërend van traditionele Japanse schilderijen tot hedendaagse installaties. Het museum weerspiegelt Hiroshima's toewijding aan het bevorderen van creativiteit en artistieke expressie.

Ontdek het ambachtelijke erfgoed van Hiroshima door Hiroshima-yaki, de lokale aardewerkfabriek, te verkennen. Bezoek werkplaatsen of winkels in gebieden zoals Hatchobori om het vakmanschap uit de eerste hand te aanschouwen.

Verbeter uw culturele verkenning met privé- en groepsrondleidingen: ontdek de cultuur en geschiedenis van Hiroshima.

Nachtleven van Hiroshima

Licht, gelach en lokale sfeer

Terwijl de zon ondergaat boven Hiroshima, verandert de stad in een bruisend uitgaanscentrum. Begin uw avond met het verkennen van levendige wijken zoals Nagarekawa, bekend om zijn overvloed aan bars, izakaya's en uitgaansgelegenheden. Omarm de lokale sfeer terwijl je van het ene etablissement naar het andere springt en geniet van de warme gastvrijheid van het nachtleven van Hiroshima.

Voor een meer ontspannen ervaring kunt u langs de wijk Shintenchi wandelen, waar u een mix van trendy bars en gezellige pubs vindt. Of je nu op zoek bent naar livemuziek, karaoke of gewoon een ontspannend drankje, het nachtleven van Hiroshima heeft voor ieder wat wils.

Hiroshima's markten en winkelstraten

Retailtherapie in het hart van Hiroshima

Ontdek de charme van de markten en winkelstraten van Hiroshima, waar moderniteit en traditie samenkomen. Duik in de bruisende sfeer van Hondori Shopping Street, een bruisende arcade vol met winkels, boetieks en cafés. Dompel jezelf onder in de lokale winkelervaring en ontdek alles, van trendy mode tot unieke souvenirs.

Ga voor een voorproefje van de hedendaagse winkelscene van Hiroshima naar het luxe Hiroshima PARCO, een winkelcomplex met een breed scala aan merken en speciaalzaken.

Praktische tips

Haal het meeste uit uw Hiroshima-avontuur

Voordat u uw Hiroshima-avontuur afsluit, volgen hier enkele praktische tips om een ​​naadloze ervaring te garanderen:

  1. Vervoer: Navigeer eenvoudig door Hiroshima met behulp van het efficiënte openbaarvervoersysteem. Plan uw routes met Google Maps.

  2. Accommodatie: Overweeg accommodaties vermeld op hotels in Hiroshima voor een comfortabel verblijf.

  3. Excursies: voor een diepere verkenning kunt u excursies boeken via Foxiepass.

  4. Sightseeingtours: Geniet van begeleide sightseeingtours met lokale experts via Foxiepass.

  5. Cultuur- en geschiedenisrondleidingen: Duik in de rijke cultuur en geschiedenis van Hiroshima met privé- en groepsrondleidingen. Ontdek meer met Excursopedia.

In Hiroshima, waar de geschiedenis verweven is met de moderniteit, wordt elk moment onderdeel van een uniek verhaal. Omarm de diverse ervaringen die de stad te bieden heeft, van reflectieve bezoeken tot levendige avondjes uit, terwijl je jezelf onderdompelt in de lagen van het boeiende verhaal van Hiroshima.