Loading icon

Kenmerken van Marokkaanse souvenirs waar u nooit spijt van zult krijgen

Het bijzondere van deze souvenirs is dat door er een beetje geld aan uit te geven, je er gegarandeerd met plezier van zult genieten en elke keer weer met een warm hart aan Marokko terugdenkt. U zult het ermee eens zijn dat niet alle souvenirs zulke eigenschappen hebben.

Lederen producten

Lederen artikelen zijn altijd populair. In Marokko kun je van een kleine schoudertas tot een reistas kopen. Er zijn kleine mooie rugzakken, leren riemen en riemen. Niet alleen thuis draagt ​​de lokale bevolking pantoffels met scherpe neus. Er zijn veel voorbeelden hiervan op straat. Zeer comfortabele lichtgewicht sneakers kunnen verschillende kleuren en verschillende decoraties hebben. Het maakt niet uit welke van deze je koopt, je kunt er zeker van zijn dat een ding gemaakt van Marokkaans leer lang meegaat.

Gesmede producten
De winkels met metalen schalen en lantaarns zijn al van ver te zien door de glans van zilver in de zon. Handwerk wordt altijd gewaardeerd. Een theepot of schotel versierd met een ingewikkeld patroon zal gezelligheid toevoegen aan je huis, en een lantaarn zal je lang plezier doen.


Arganolie

Veel heeft is gezegd over de waarde van arganolie, en Marokko is de geboorteplaats van dit prachtige product. Daarom zijn cosmetica (crèmes en zepen) bereid met toevoeging van olie een goede investering! Je hebt vast wel eens foto's gezien van geiten in de bomen, dit zijn arganbomen. In de geneeskunde en in de keuken wordt deze olie ook met succes gebruikt.


Keramiek

Keramische gerechten breng positieve en functionele helderheid in uw keuken. Nationale ornamenten zullen je herinneren aan een prachtig sprookjesland. Je moet niet dromen van een mozaïek aanrechtblad (duur en erg moeilijk), maar een schaal, een bord, zelfs tegels met een Marokkaans patroon zijn best een echte aankoop. Tajine is ook niet de moeite waard om te kopen (gewicht en grootte). Nadat je vertrouwd bent geraakt met de Marokkaanse keuken, wil je thuis ook zo koken. Maar tajin past niet in onze ovens, en de passie voor het koken van exotische gerechten gaat snel voorbij in ons vluchtige leven.


Textiel, decoraties

Het het is onwaarschijnlijk dat u thuis een djellaba (nationale klederdracht) zult dragen die ruw aanvoelt. En een handgemaakt tapijt zal veel gedoe veroorzaken tijdens het transport, hoewel het moeilijk is om een ​​vrolijker, vrolijk ding voor in huis te bedenken. Maar zilveren sieraden nemen niet veel ruimte in beslag in uw bagage. Heldere, opvallende lichte stola's (die alleen wol en zijde bevatten) zijn een geweldig cadeau.

De markt zal je een overvloed aan geuren en verleidingen schenken. Bergen van kruiden voor elke smaak en kleur, olijven, dadels, zoetigheden, thee. Iedereen zal dol zijn op deze cadeaus. Daar kun je trouwens ook droge parfum kopen in de vorm van een kleine briket. En je beddengoed zal zacht ruiken.

Individuele en groepsexcursies naar de beste plekken in Marrakech met ervaren gidsen vind je hier https://foxiepass.com/en/moroc...

Sightseeingtours in Fes met lokale gidsen https://foxiepass.com/en/moroc...