Loading icon

Spookgeschiedenis: begeleide spooktochten in Lissabon

Als je een fan bent van huiveringwekkende geschiedenis, spannende verhalen en adembenemende architectuur, dan is een begeleide spooktocht in de historische stad Lissabon wellicht precies wat je zoekt: een unieke manier om de hoofdstad van Portugal in het donker te verkennen. Gezien de lange en zeer rijke geschiedenis van Lissabon is het geen verrassing dat wordt aangenomen dat de oude stad niet alleen door de levenden werd bewoond.

Het spookachtige spook van São Roque

Een van de meest griezelige verhalen komt voort uit de São Roque-kerk, een prachtige historische plek gedurende de dag, maar nadat de zon ondergaat, zou er iets sinisters door de gangen zwerven. Bezoekers hebben melding gemaakt van waarnemingen van een fantoommonnik, een lang overleden monnik waarvan wordt aangenomen dat hij nog steeds in het hiernamaals dient. Volgens de legende zwerft zijn geest door de oude kerk, voor altijd in dienst van zijn goddelijke plicht. Leer meer over de geschiedenis van de São Roque-kerk voordat je aan dit spannende avontuur begint. De locatie vindt u hier op Google Maps.

Verschrikkingen op het São Domingo-plein

In het hart van Lissabon ligt het plein São Domingo, een plek met een donkere geschiedenis. Dit was de locatie van het meest tragische en grootste bloedbad van de stad, waarbij honderden mensen omkwamen tijdens het bloedbad van Lissabon in 1506. Velen geloven dat de geesten van degenen die ten onrechte zijn gedood nog steeds op het plein rondwaren. De locatie vindt u hier op Google Maps.

Spookachtige geschiedenis van de Aqueduto das Águas Livres

Geen enkel verhaal over Lissabon zou compleet zijn zonder de beruchte “Diabo” of Duivel van de Aqueduto das Águas Livres in ogenschouw te nemen. Dit angstaanjagende verhaal gaat over een beruchte seriemoordenaar, Diogo Alves, wiens geest nog steeds in het aquaduct rondspookt. Zijn moorddadige aanvallen op voorbijgangers en de daaropvolgende executie hebben een huiveringwekkende erfenis nagelaten, weerspiegeld in de angststromen die velen nog steeds voelen als ze in het donker het pad ervan bewandelen. Om dieper in de spookachtige geschiedenis te duiken, bekijk dit Wikipedia-artikel over Diogo Alves. Navigeer hier op Google Maps naar de vaarweg.

Ervaar de spookachtige geschiedenis van Lissabon met Foxiepass

Dus, hoe zou je deze spookachtige geschiedenissen kunnen onderzoeken? Waar kunnen sensatiezoekers zulke ongrijpbare spooktochten vinden in Lissabon? Nou, je hoeft de geesten niet op te roepen om je antwoord te vinden. Foxiepass biedt een scala aan rondleidingen door Lissabon en Portugal, inclusief spooktochten die je meenemen langs de meest spookachtige plekken van de stad.

Foxiepass is een uitstekend platform dat een naadloze boekingservaring biedt voor diegenen die overwegen de spookachtige kant van Lissabon te verkennen. De begeleide spooktochten worden geleid door professionele gidsen die inzichtelijke en opwindende verhalen bieden over het duistere verleden van Lissabon, waardoor een ervaring ontstaat die zowel leerzaam als griezelig is.

Een onderzoek naar de paranormale geschiedenis van Portugal

De spookachtige geschiedenis van Lissabon staat niet op zichzelf in Portugal. Voor degenen die de spannende verhalen van Lissabon betoverend vinden, raden we aan om je paranormale avontuur door Portugal te verbreden met meer spooktochten op de Foxiepass, waarbij je je naar andere historische steden waagt die bekend staan ​​om hun grote aantal spookwaarnemingen en spookachtige verhalen.

Dus als u overweegt de spookachtige uithoeken van Lissabon en de rest van Portugal te verkennen, is Foxiepass uw vertrouwde metgezel om u door uw huiveringwekkende reis te begeleiden.

Deze huiveringwekkende verhalen en nog veel meer wachten op je tijdens de begeleide spooktochten van Foxiepass. Klaar om de spookachtige geschiedenis van Lissabon en daarbuiten te ontdekken? Pak je zaklamp en moed en boek vandaag nog je spooktocht.