Loading icon

Wat te doen en te bezoeken in Lissabon

Lissabon biedt veel interessante locaties en punten waarvoor u niet hoeft te betalen. Dit is een museum onder de open hemel, waar je gewoon hoeft te lopen, absorberen de Brakke lucht en oplossen in de atmosfeer. Daarom kan een wandeling door de stad een budget en aangenaam worden.

Dus, wat te bezoeken en te doen in Lissabon:
Loop door de kronkelende straatjes en trappen van de oudste wijk van Alfama. Dit gebied is het best bewaard gebleven in Lissabon en straalt de sfeer uit van het oude Europa. Het is gelegen op de heuvel tussen het kasteel van George en Taag. Ergens in 1755 werd Lissabon verwoest door alle vier de elementen: een krachtige aardbeving, gevolgd door een tsunami, een brand die vijf dagen duurde en een wind die de as verspreidde. Bijna de hele stad werd verwoest tot de grond toe. Alleen Alfama kon het overleven en de straten behouden. Nu is het een van de meest kleurrijke gebieden, waar het aangenaam is om te wandelen langs smalle kronkelende straatjes, lopen vele trappen en vraag je af waar je zal gaan bij de volgende bocht. En de meest soulvolle muziek leeft in Alfama-fado!

Probeer het lokale drankje jinjinha in een van de Alfama pate winkels. De straten van Alfama liggen op een helling, dus maak je klaar voor het feit dat je veel moet klimmen, trappen af moet, de kasseien op moet lopen en na enige tijd zul je onvermijdelijk moe worden. Om voor de rest nieuwe indrukken te brengen, is het beter om het te combineren met gastronomische experimenten. Het is de moeite waard om naar een van de leuke cafés in de oude straten te gaan en de lokale kersenlikeur-jinjinha te proberen, en een traditioneel dessert-pate de nata mee te nemen. De likeur wordt geserveerd in kleine glazen van 25 ml. Klassieke ginjinha wordt geserveerd in een chocoladebeker, die je vervolgens kunt eten.

Klim op de observatiedekken en verken Lissabon van verschillende kanten. Deze hoofdstad is beroemd om zijn heuvels en observatiedekken (miradouro). Er zijn er waarschijnlijk enkele tientallen in de stad. Voer Miradouro in op de kaart en ga naar degene die dichter bij je is. De meest interessante: miradouro de Santa Luzia, miradouro de Santa Catarina, miradouro da Graça, miradouro do Mercado do Chao do Loureiro, miradouro da Senhora do Monte.
Vergeet niet om wijn of op zijn minst een cappuccino mee te nemen (de lokale bevolking drinkt galao of meia de leite, hetzelfde als cappuccino, maar goedkoper) en te genieten van het uitzicht, de wind en het moment! Wees zoals de Portugezen, leef in het moment!

Bezoek de Kathedraal van Lissabon. Wandelen door Alfama, is het onmogelijk om langs de Kathedraal van Lissabon. Het monumentale gebouw is zichtbaar vanaf alle punten van de stad. De toegang tot de kathedraal is gratis. Het is een bezoek waard om de voormalige Majesteit van Portugal en Lissabon te voelen. De enorme zuilen, de kluis, de deuren zijn indrukwekkend. De gelukkigen kunnen tijd hebben om twee belangrijke symbolen van de stad vast te leggen op de foto: de kathedraal en de gele tram op de achtergrond.

Neem een kijkje bij de oudste boekhandel ter wereld. Blijkbaar houden de Portugezen van boeken, want hier hebben ze niet alleen de grootste, mooiste, populaire winkels, maar ook de oudste ter wereld. Zeker, er waren al boekwinkels voordat het, maar het is de enige die bewaard is gebleven. De Bertrand-winkel is al actief sinds 1732! Stel je eens voor wat hij heeft gezien en ervaren in zijn leven. Ja, Het is niet zo mooi en magisch als Lello. Maar het is ongetwijfeld noodzakelijk om er naar te kijken. Bovendien is het gelegen in het centrum, in de Boheemse wijk van Chiado. De toegang is gratis.

Maak een wandeling rond de Commerce Square. Het plein opent direct naar de dijk, waar ' s avonds jongeren zitten. Er is een triomfboog geïnstalleerd hier, Er zijn veel overheidsgebouwen rond de omtrek van het plein.

Vind muurschilderingen en verborgen trappen in het gebied van Mouraria (Mouraria). Nog een oude en ongelooflijke buurt. Het grenst aan Alfama en is net zo sfeervol. Er zijn, misschien, nog meer stappen, ingewikkelde labyrinten van straten. En dit alles is nog steeds versierd met muurschilderingen op de muren, een symbiose van gebouwen van 15-16 eeuwen en leuke cafés, waaruit je Rage kunt horen. Mouraria is niet zo toeristisch als Alfama, wat betekent dat er nog steeds een kans is om door de straten te dwalen zonder drukte, mooie foto ' s te maken, een bezoek te brengen aan een van de lokale etablissementen om heerlijke gerechten en wijn te proeven.

Bezoek de Time Out markt. Dit is een moderne en zelfs hippe markt, waar meer dan 30 restaurants zich onder één dak hebben verzameld. Dit alles is vergelijkbaar met een grote Aziatische food court, alleen meer stijlvol en duur. Er zijn ook traditionele winkelcentra en een bloemenmarkt. Het ligt naast het Commerceplein en de dijk, zodat u ze gemakkelijk kunt verbinden in een wandeling. De toegang is gratis.

Ga naar de creative cluster-Lx Factory. Ooit was er een fabriek op deze plek, die werd omgezet in creatieve ruimtes, cafés, winkels. Locals komen hier om te werken in een van de grootste coworking ruimtes, chatten met een kopje koffie op het terras met uitzicht op de brug op 25 April, of wijn drinken op mooie plaatsen. Hier moet je zeker een gigantische bij zien en bezoeken van geïmproviseerde middelen, een boekhandel, een restaurant Rio Maravilha, waar je naar het terras kunt klimmen, de brug en het standbeeld van Christus kunt bewonderen. En op dit terras, tegenover Christus, staat een modern beeld van een meisje. Toegang tot Lx Factory is gratis.

Zie de erewacht en het klooster zonder dak. Een van de belangrijkste bewijzen van hoe sterk de aardbeving in de 18e eeuw was, is het Karmelietenklooster, dat zonder dak werd achtergelaten. Een majestueus gebouw, waarin u kunt kijken naar de wolken! Het ziet er ongewoon uit. Nu is er een archeologisch museum gevestigd in het Karmelietenklooster en de Karmu Kerk. Toegang is 3,5 euro. En er is een Republikeinse Garde en een bewaker in de buurt.

Koop interessante souvenirs op de oudste markt Feira Da Ladra. Sinds mensenheugenis was er een openluchtmarkt in Lissabon, waar ze gestolen goederen brachten om te verkopen. Vandaar de naam Feira Da Ladra, wat Diefenmarkt betekent. Nu is het een populaire vlooienmarkt, waar u zeldzame dingen, souvenirs, kleding, auteursproducten, ansichtkaarten kunt vinden. Het is gelegen in het Pantheon district, net boven de Alfama quarters en is geopend op dinsdag en zaterdag. Je hoeft niets te kopen. Zelfs een ontspannen wandeling zal genoeg zijn om indrukken te krijgen. En na zo ' n wandeling kunt u terecht voor een snack bij de lunch in het café Restaurante Panteão (são Vicente de Fora), waar de soep slechts 1 euro kost!

Santa Justa Lift. Een van de visitekaartjes van Lissabon. De lift bevindt zich in het centrale deel van Lissabon en verbindt de wijk Baixa met Chiado. Er is altijd een lange rij in de buurt van de lift om het naar het observatiedek te brengen. De lift kost 5 euro. Maar de kijkruimte zelf is gratis. U kunt hetzelfde uitzicht ook zien vanaf de zijkant van het Karmelietenklooster of vanaf het dak van het winkelcentrum Armazéns do Chiado.

Belem toren, Jeronimos en de plaats waar de pates werden geboren. Een ander deel van de stad dat de moeite waard is om aandacht aan te besteden is het gebied van Santa Maria De Belen, achter de brug op 25 April. Er is een monument voor de ontdekkers hier. In dit gebied is er ook de Belem toren, die knippert op vele ansichtkaarten, en het prachtige Jeronimos klooster. Het is de moeite waard om hier te komen voor zonsondergang. En ' s Avonds ga je naar het oudste paté – in het Pasteis De Belem-Instituut. Volgens de legende was het hier, binnen de muren van het klooster, dat de monniken eidooiers mengden en pate de nata ontvingen. Nu proberen toeristen dezelfde paté en cappuccino te bestellen.

In Lissabon vindt u een dozijn meer interessante plaatsen, want het is nooit saai in de hoofdstad. Dit is een stad van contrasten, dynamiek, maar tegelijkertijd vind je hier hoeken waar het leven plakkerig en zoet wordt, zoals karamel!

Vergeet niet om Foxiepass te bezoeken om uw beste excursies in Lissabon te vinden!