Loading icon

Must-besøg turist steder i Armenien

Armenia er et smukt land med hovedstaden Yerevan , der ligger mellem de to kontinenter Asien og Europa. Armenien er et af de ældste kristne lande i verden. Der er mange historiske og religiøse steder at besøge i hele Armenien, sammen med mange naturlige vidundere som søen Sevan og Mount Aragats. Du kan opleve Armenien by renting a car in the Yerevan Airport og nyde turen i dit eget tempo.

Noravank Kloster

Noravank Monastery er et armensk kloster fra det 13. århundrede beliggende i landsbyen Noravan, ved vejen mellem Yeghegnadzor og Ashtarak i Armenien. Klosteret blev bygget i 1215 af prins Vache Vachutian, som også grundlagde Gandzasar-klosteret.

Det er mente, at dette sted blev indviet af Gregory Illuminator selv, hvilket gør det til et af de mest hellige steder for armeniere i hele verden. Klosteret er berømt for sine smukt udskårne khachkars (stenkors), hvoraf mange engang var en del af kirkegårdsmuren. Indenfor kan besøgende finde et udsmykket udsmykket kapel med et smukt alter og fresker, der dækker væggene. Udenfor er der også en kirke dedikeret til Saint George samt en række gravsteder, der går tilbage til det 13. århundrede.

Tatev-klosteret

Tatev Monastery er et armensk apostolsk kloster fra det 10. århundrede beliggende ved kysten af landsbyen Tatev (tidligere T'aliv) i Syunik-provinsen i Armenien . Klosteret blev grundlagt af Grigor Tatevatsi og hans disciple i 966 e.Kr. Det betragtes som et af de vigtigste eksempler på middelalderlig armensk arkitektur og kunst, såvel som et af dets mest fremtrædende kulturelle og spirituelle centre gennem historien.

Klostret blev fuldstændig ødelagt af et jordskælv i 1679. Det forblev forladt indtil 1930'erne, hvor det blev delvist restaureret af arkitekten Alexander Tamanian.

Sevan-søen

Lake Sevan ligger i den nordlige del af Armenien. Det er en af de største søer i verden, der dækker et område på 3.860 kvadratkilometer (1.500 kvadrat miles). Søen er et populært feriested for lokale og turister, der kommer her for at svømme, sejle og stå på vandski. Søen har også mange fiskearter, der gør den til et af Armeniens mest berømte fiskesteder.

A et stort antal hoteller og resorts er beliggende nær søen, hvilket gør den til en af de mest populære turistattraktioner i Armenien. Byen Sevan er også kendt for sine mineralvandskilder, som menes at have helbredende egenskaber.

Dilijan National Park

Hvis du vil væk fra det hele og fordybe dig i naturen, så Dilijan National Park er du stedet at tage hen. Beliggende i den nordlige del af Armenien nær Dilijan  og dækker et område på 1.146 kvadratkilometer (442 kvadrat miles), blev denne park skabt for at beskytte sin unikke flora og fauna. Parken har nogle smukke vandrestier, der fører dig gennem skove med gamle træer samt forbi vandfald og kløfter med en spektakulær udsigt over grønne dale nedenfor. Hvis vandreture ikke er noget for dig, så er der også masser af steder, hvor du kan slappe af ved at gå lange ture langs stier eller sidde ved en sø og lytte til fuglesang, mens du ser fisk svømme forbi under dine fødder!

Khor Virap Kloster

Khor Virap Monastery er et historisk kloster beliggende i byen Artik, Armenien. Det blev grundlagt i det 4. århundrede af Gregory the Illuminator og har fungeret som et aktivt center for tilbedelse lige siden. Klosteret er et af de vigtigste religiøse centre i Armenien og huser mange antikke relikvier, herunder en stor samling af manuskripter skrevet på pergament og papir, der går tilbage til førkristen tid (6. århundrede).

Echmiadzin-katedralkomplekset

Placeret i byen Vagharshapat (Etchmiadzin), Armenien , Echmiadzin Cathedral er den armenske apostoliske kirkes moderkirke og centrum for dens åndelige liv. Det anses også for at være et vigtigt religiøst sted for alle armeniere i hele verden.

Katedralen blev oprindeligt bygget i oldtiden, men er blevet renoveret flere gange siden da; senest i 1868 af Catholicos Gevorg IV under hans regeringstid som overpræst i Echmiadzin fra 1865-1871. I dag indeholder det forskellige relikvier såsom ikoner fra forskellige perioder gennem historien, inklusive nogle fra før kristendommen eksisterede på jorden - hvilket gør dette sted endnu mere specielt for pilgrimme, der ofte besøger!

Armeniske vinfabrikker

Armenien er et land med stor naturlig skønhed og kulturarv med en rig historie, der går tusinder af år tilbage. På trods af sin lille størrelse (ca. 3 millioner mennesker) har Armenien mange steder, der er værd at besøge. Nedenfor har vi listet nogle af dem:

Vi håber, at denne artikel har givet dig en god idé om de bedste steder at besøge i Armenien. Landet har meget at byde på, og vi opfordrer dig til selv at udforske det!