Loading icon

Must-visit toeristische plaatsen in Armenië

Armenië is een prachtig land, met als hoofdstad Jerevan, dat tussen de twee continenten Azië en Europa ligt. Armenië is een van de oudste christelijke landen ter wereld. Er zijn veel historische en religieuze bezienswaardigheden in heel Armenië, samen met vele natuurlijke wonderen zoals het meer van Sevan en de berg Aragats. U kunt Armenië ervaren door een auto te huren op Yerevan Airport en in uw eigen tempo van de reis te genieten.

Noravank-klooster

Noravank-klooster is een 13e-eeuws Armeens klooster in het dorp Noravan, aan de weg tussen Yeghegnadzor en Ashtarak in Armenië. Het klooster werd in 1215 gebouwd door Prins Vache Vachutian, die ook het Gandzasar-klooster stichtte.

Er wordt aangenomen dat deze plek door Gregorius de Verlichter zelf is ingewijd, waardoor het een van de meest heilige plaatsen is voor Armeniërs wereldwijd. Het klooster staat bekend om zijn prachtig gebeeldhouwde khachkars (stenen kruisen), waarvan vele ooit deel uitmaakten van de begraafplaatsmuur. Binnen vinden bezoekers een sierlijk versierde kapel met een prachtig altaar en fresco's die de muren bedekken. Buiten is er ook een kerk gewijd aan Sint-Joris en een aantal graven uit de 13e eeuw.

Tatev-klooster

Tatev-klooster is een 10e-eeuws Armeens-apostolisch klooster gelegen aan de oevers van het dorp Tatev (voorheen T'aliv) in de provincie Syunik in Armenië. Het klooster werd gesticht door Grigor Tatevatsi en zijn discipelen in 966 na Christus. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van middeleeuwse Armeense architectuur en kunst, evenals een van de meest prominente culturele en spirituele centra door de geschiedenis heen.

Het klooster werd volledig verwoest door een aardbeving in 1679. Het bleef verlaten tot de jaren 1930, toen het gedeeltelijk werd gerestaureerd door architect Alexander Tamanian.

Het Sevanmeer

Het Sevanmeer ligt in het noorden van Armenië. Het is een van de grootste meren ter wereld, met een oppervlakte van 3.860 vierkante kilometer (1.500 vierkante mijl). Het meer is een populaire badplaats voor de lokale bevolking en toeristen die hier komen om te zwemmen, zeilen en waterskiën. Het meer heeft ook veel vissoorten waardoor het een van de beroemdste visplekken van Armenië is.

Een groot aantal hotels en resorts bevinden zich in de buurt van het meer, waardoor het een van de meest populaire toeristische attracties in Armenië is. De stad Sevan staat ook bekend om zijn mineraalwaterbronnen, waarvan wordt aangenomen dat ze geneeskrachtige eigenschappen hebben.

Nationaal park Dilijan

Als u er even tussenuit wilt en uzelf wilt onderdompelen in de natuur, dan Dilijan National Park is de plek om naartoe te gaan. Gelegen in het noordelijke deel van Armenië nabij Dilijan en met een oppervlakte van 1.146 vierkante kilometer (442 vierkante mijl), is dit park gemaakt om zijn unieke flora en fauna te beschermen. Het park heeft een aantal prachtige wandelpaden die je door bossen met oude bomen leiden, maar ook langs watervallen en kloven met spectaculaire uitzichten over groene valleien beneden. Als wandelen niet jouw ding is, zijn er ook tal van plekken waar je kunt ontspannen door lange wandelingen over paden te maken of bij een meer te zitten luisteren naar vogelgezang terwijl je vissen onder je voeten voorbij ziet zwemmen!

Khor Virap-klooster

Khor Virap-klooster is een historisch klooster in de stad Artik, Armenië. Het werd in de 4e eeuw gesticht door Gregorius de Verlichter en functioneert sindsdien als een actief centrum van aanbidding. Het klooster is een van de belangrijkste religieuze centra in Armenië en herbergt vele oude relikwieën, waaronder een grote collectie manuscripten geschreven op perkament en papier die dateren uit voorchristelijke tijden (6e eeuw).

Echmiadzin-kathedraalcomplex

Gelegen in de stad Vagharshapat (Etchmiadzin), Armenië, is de Echmiadzin-kathedraal de moederkerk van de Armeense Apostolische Kerk en het centrum van haar spirituele leven. Het wordt ook beschouwd als een belangrijke religieuze plek voor alle Armeniërs wereldwijd.

De kathedraal werd oorspronkelijk gebouwd in de oudheid, maar is sindsdien verschillende keren gerenoveerd; meest recentelijk in 1868 door Catholicos Gevorg IV tijdens zijn regering als hoofdpriester in Echmiadzin van 1865-1871. Tegenwoordig bevat het verschillende relikwieën, zoals iconen uit verschillende periodes in de geschiedenis, waaronder enkele van voordat het christendom op aarde bestond - waardoor deze plek nog specialer is voor pelgrims die er vaak komen!

Armeense wijnfabrieken

strong>

Armenië is een land van grote natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed, met een rijke geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Ondanks zijn kleine omvang (ongeveer 3 miljoen mensen), heeft Armenië veel plaatsen die een bezoek waard zijn. Hieronder hebben we er enkele opgesomd:

We hopen dat dit artikel je een goed idee heeft gegeven van de beste plekken om te bezoeken in Armenië. Het land heeft veel te bieden, en we moedigen je aan om het zelf te ontdekken!