Loading icon

Værd at besøge steder i Bolivia

Bolivia er det fattigste land i Sydamerika, men det er også et af de smukkeste. Faktisk kan Bolivia være et af de mindst besøgte lande i Sydamerika, fordi dets byer er så uudviklede – du kan stadig finde en utrolig naturskønhed her, som du ikke finder andre steder.

Hvis du vil besøge dette unikke land og se dets betagende landskaber, så tjek disse rejsedestinationer:

La Paz

La Paz er et fantastisk sted at besøge, hvis du leder efter en by, der ikke ligner nogen anden. Det er den højeste hovedstad i verden, så den er omgivet af bjerge og har en højde på over 13.000 fod over havets overflade. Vejret her er meget mildt sammenlignet med andre byer i så høje højder og har en gennemsnitstemperatur, der spænder fra 35 grader Fahrenheit (1 grad Celsius) i december til 73 F (23 C) i juni - men sørg for ikke at glemme din vinter frakke!

La Paz har også masser af kulturelle seværdigheder og aktiviteter samt madmuligheder, der gør det er værd at besøge igen og igen. Hvis du har lidt ekstra tid på dine hænder, mens du udforsker Bolivia, så overvej at tage på vandretur med en af vores lokale rejseguider! De kan vise nogle fantastiske udsigter, mens de også underviser om lokal kultur undervejs! La Paz er også det perfekte sted at rent a car og begynde at udforske hele landet Bolivia.

El Alto

El Alto, en by beliggende i Andesbjergene, har mange ting at byde på. Det er hjemsted for en stor oprindelig befolkning og er kendt for sin høje højde (hvilket kan gøre det svært at trække vejret). Byen er også kendt for at have en af de største befolkninger af oprindelige folk i Bolivia.

Den navnet El Alto betyder "høj" eller "forhøjet" på spansk, hvilket refererer til dets højde over havets overflade. El Alto ligger over 3100 meter over havets overflade – det er omkring 11.000 fod!

Uyuni

Uyuni er en by i det sydvestlige Bolivia, bedst kendt for sine saltsletter. Det er placeret i Andesbjergene og er omgivet af bjerge, der når op til 15.000 fod (4.500 meter). Uyuni har et tørt klima med meget lidt nedbør hele året; dog får den lidt sne i vintermånederne.

Byen blev oprindeligt grundlagt som en jesuittmissionsstation i 1888, men blev en vigtig handelsstation senere, da Bolivia blev uafhængig af Spanien i 1825. I dag fungerer det som både turistdestination og administrativt center for folk, der bor i nærheden, som dyrker lamaer eller opdrætter kvæg - og selvfølgelig dem, der arbejder på hoteller såsom Hotel Posada del Inca!

Sucre

Sucre er Bolivias konstitutionelle hovedstad og den højeste hovedstad i verden. Det blev erklæret som et UNESCOs verdensarvssted i 1994 på grund af dets velbevarede koloniale arkitektur, som udgør det meste af dets historiske centrum.

Sucre har en højde på 4.061 meter (13.312 fod) over havets overflade og ligger ved foden af Mount Illimani - Bolivias højeste bjerg på 6.542 meter (21.463 fod). Byen har en befolkning på omkring 200.000 mennesker, men kan få op til 500.000 under helligdage eller festivaler som Carnival eller Semana Santa (Holy Week).

Santa Cruz de la Sierra

Santa Cruz er beliggende i lavlandet og er den største by i Bolivia, samt dens hovedstad. Det er også den største by i både Amazonas-bassinet og de tropiske Andes-regioner samt Sydamerikas tropiske Amerika. Det blev grundlagt i 1681 af jesuitiske missionærer, der var ankommet fra Portugal; de opkaldte den efter Saint Clare of Assisi (Santa Cruz).

Tarija

Tarija er en by i Bolivia, beliggende i den sydøstlige del af landet. Det er hovedstaden i Tarija-afdelingen og dets administrative centrum. Byen har en befolkning på omkring 300 000 mennesker, hvilket gør den til det største bycentrum i denne region i Bolivia. Tarija har mange interessante steder at besøge, såsom kirker, museer eller parker, der vil gøre dit ophold der mindeværdigt!

Potosí

Potosí er en by i Potosí-afdelingen i Bolivia. Det er departementets hovedstad og ligger i de bolivianske Andesbjerge, omkring 4200 meter over havets overflade.

Oprindeligt kaldt Villa Imperial de Potosí (kejserbyen Potosi) og blev grundlagt af spanske conquistadorer som en forpost for deres sølvminer i 1545. Byen blev placeret på dette sted på grund af dens nærhed til Cerro Rico (Rich Hill), som leverede mineralressourcer, der gjorde det muligt for Spanien at blive en af Europas rigeste nationer.

Cochabamba

Cochabamba er en by i Bolivia, og den er kendt som "det evige forårs by". Det har mange attraktioner, herunder Plaza 25 de Mayo og La Recoleta-kirken.

Cochabamba er også hjemsted for nogle fantastiske restauranter, hvor du finder lækre lokale retter som ceviche (rå fisk) serveret med majsmelchips eller empanadas fyldt med oksekød eller kylling.

Hvis du leder efter ting at lave, mens du besøger Cochabamba, så prøv tage en rundtur i denne smukke by på hesteryg!

Oruro

Oruro er kendt for sit karneval, der afholdes hver februar. Byens keramik og religiøse festivaler er også velkendte, ligesom dens musik og tekstiler. Hvis du er interesseret i at lære om Bolivias cumbia-scene, er dette stedet at gøre det!

Bolivia har mange smukke byer og byer

La Paz, El Alto, Uyuni, Sucre, Santa Cruz de la Sierra, Tarija, Potosí og Cochabamba er værd at besøge.

Bolivia er et vidunderligt land med mange unikke og smukke steder at besøge. Du kan se nogle af de mest fantastiske landskaber i verden ved Uyuni, mens Sucre tilbyder en interessant historielektion om sin koloniale fortid. Hvis du leder efter noget mere moderne, så tjek La Paz eller Santa Cruz de la Sierra!