Loading icon

Een bezoek waard locaties in Bolivia

Bolivia is het armste land van Zuid-Amerika, maar ook een van de mooiste. Bolivia is misschien wel een van de minst bezochte landen in Zuid-Amerika omdat de steden zo onontwikkeld zijn - je kunt hier nog steeds ongelooflijke natuurlijke schoonheid vinden die je nergens anders vindt.

Als je dit unieke land wilt bezoeken en zijn adembenemende landschappen wilt zien, bekijk dan deze reisbestemmingen:

La Paz

La Paz is een geweldige plek om te bezoeken als je op zoek bent naar een stad die anders is dan alle ander. Het is de hoogste hoofdstad ter wereld, dus het is omgeven door bergen en heeft een hoogte van meer dan 4.000 meter boven de zeespiegel. Het weer is hier erg mild in vergelijking met andere steden op zulke grote hoogten en heeft een gemiddelde temperatuur variërend van 35 graden Fahrenheit (1 graad Celsius) in december tot 73 F (23 C) in juni - maar vergeet zeker je winter niet jas!

La Paz heeft ook tal van culturele bezienswaardigheden en activiteiten, evenals eetgelegenheden die het de moeite waard maken om keer op keer te bezoeken. Als je wat extra tijd over hebt tijdens het verkennen van Bolivia, overweeg dan om te gaan wandelen met een van onze lokale gidsen! Ze kunnen pronken met fantastische uitzichten terwijl ze onderweg ook lesgeven over de lokale cultuur! Ook is La Paz de perfecte plek om een auto te huren en het hele land van Bolivia te verkennen.

El Alto

El Alto, een stad gelegen in de Andes, heeft veel te bieden. Het is de thuisbasis van een grote inheemse bevolking en staat bekend om zijn grote hoogte (waardoor het moeilijk kan zijn om te ademen). De stad staat ook bekend als een van de grootste inheemse bevolkingsgroepen in Bolivia.

De naam El Alto betekent "hoog" of "verhoogd" in het Spaans, verwijzend naar de hoogte boven zeeniveau. El Alto ligt op meer dan 3100 meter boven zeeniveau - dat is ongeveer 11.000 voet!

Uyuni

Uyuni is een stad in het zuidwesten van Bolivia, vooral bekend om zijn zoutvlakten. Het bevindt zich in het Andesgebergte en wordt omgeven door bergen die tot 4500 meter hoog reiken. Uyuni heeft een droog klimaat met weinig neerslag gedurende het hele jaar; er valt echter wat sneeuw tijdens de wintermaanden.

De stad werd aanvankelijk in 1888 gesticht als jezuïetenpost, maar werd later een belangrijke handelspost toen Bolivia in 1825 onafhankelijk werd van Spanje. Tegenwoordig dient het zowel als toeristische bestemming als als administratief centrum voor mensen die in de buurt wonen en lama's op de boerderij of vee houden - en natuurlijk degenen die in hotels werken zoals Hotel Posada del Inca!

Sucre

Sucre is de constitutionele hoofdstad van Bolivia en de hoogste hoofdstad ter wereld. Het werd in 1994 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed vanwege de goed bewaard gebleven koloniale architectuur, die het grootste deel van het historische centrum uitmaakt.

Sucre heeft een hoogte van 4.061 meter (13.312 voet) boven zeeniveau en ligt aan de voet van de berg Illimani - de hoogste berg in Bolivia op 6.542 meter (21.463 voet). De stad heeft een bevolking van ongeveer 200.000 mensen, maar kan oplopen tot 500.000 tijdens feestdagen of festivals zoals Carnaval of Semana Santa (Heilige Week).

Santa Cruz de la Sierra

Santa Cruz ligt in het laagland en is de grootste stad van Bolivia, evenals de hoofdstad. Het is ook de grootste stad in zowel het Amazonebekken als de tropische Andes-regio's, evenals in het tropische Amerika van Zuid-Amerika. Het werd in 1681 gesticht door jezuïetenmissionarissen die uit Portugal waren aangekomen; ze noemden het naar de heilige Clara van Assisi (Santa Cruz).

Tarija

Tarija is een stad in Bolivia, gelegen in het zuidoosten van het land. Het is de hoofdstad van het departement Tarija en het administratieve centrum ervan. De stad heeft ongeveer 300.000 inwoners en is daarmee het grootste stedelijke centrum in deze regio van Bolivia. Tarija heeft veel interessante plaatsen om te bezoeken, zoals kerken, musea of parken die uw verblijf onvergetelijk zullen maken!

Potosí

Potosí is een stad in het Potosí-departement van Bolivia. Het is de hoofdstad van het departement en gelegen in de Boliviaanse Andes, ongeveer 4200 meter boven de zeespiegel.

Oorspronkelijk heette het Villa Imperial de Potosí (keizerlijke stad Potosi), het werd gesticht door Spaanse conquistadores als een buitenpost voor hun zilvermijnen in 1545. De stad werd op deze locatie geplaatst vanwege de nabijheid van Cerro Rico (Rijke Heuvel), die minerale hulpbronnen leverde waardoor Spanje een van de rijkste landen van Europa kon worden.

Cochabamba

Cochabamba is een stad in Bolivia en staat bekend als de 'stad van de eeuwige lente'. Het heeft vele bezienswaardigheden, waaronder de Plaza 25 de Mayo en de La Recoleta-kerk.

Cochabamba is ook de thuisbasis van een aantal geweldige restaurants waar u heerlijke lokale gerechten vindt, zoals ceviche (rauwe vis) geserveerd met maïsmeelchips of empanadas gevuld met rundvlees of kip.

Als u op zoek bent naar activiteiten tijdens uw bezoek aan Cochabamba, probeer dan eens een rondrit te paard door deze prachtige stad!

Oruro

Oruro staat bekend om zijn carnaval, dat elk jaar in februari wordt gehouden. Het aardewerk en de religieuze festivals van de stad zijn ook bekend, net als de muziek en textiel. Als je meer wilt weten over de cumbia-scene in Bolivia, dan is dit de plek om dat te doen!

Bolivia heeft veel mooie steden en dorpen

La Paz, El Alto, Uyuni, Sucre, Santa Cruz de la Sierra, Tarija, Potosí en Cochabamba zijn een bezoek waard.

Bolivia is een prachtig land met veel unieke en mooie locaties om te bezoeken. Je kunt enkele van de meest verbazingwekkende landschappen ter wereld zien in Uyuni, terwijl Sucre een interessante geschiedenisles biedt over zijn koloniale verleden. Als je op zoek bent naar iets moderners, ga dan naar La Paz of Santa Cruz de la Sierra!