Loading icon

Costa Rica er en af verdens bedste destinationer for natur og økoturisme

En af verdens bedste destinationer for natur og økoturisme, Costa Rica er et smukt land med så meget at byde på. Fra regnskove til bjerge har landet alt fra strande til vulkaner. Uanset om du leder efter eventyr eller bare lidt tid i naturen, har dette sydamerikanske land det hele.

Monteverde er en lille by i provinsen Heredia, Costa Rica

Monteverde er beliggende i det centrale Stillehavsområde og er blevet berømt for sin biodiversitet samt sin nærhed til naturreservater som Santa Elena og La Selva. Monteverde er hjemsted for over 3.000 dyrearter, herunder quetzaler (store fugle), aber og møl. Området var også engang hjemsted for en gammel civilisation kendt som Los Caimanes (Alligatorerne), som boede der mellem 1200 f.Kr. - 1500 e.Kr., før de forsvandt sporløst!

Tamarindo er en strandby på Stillehavssiden af Costa Rica

Tamarindo er kendt for at surfe og fiske, såvel som at være nær Nicoya-halvøen og Santa Rosa National Park. Tamarindo has many excellent hotels , inklusive La Costa Verde Hotel & Resort (fra $120 per nat) og Hotel Tamarindo Diria ($109). Der er også masser af restauranter i byen, hvor du kan nyde traditionelle costaricanske retter som skaldyrssupper eller stegte pisang med æg til morgenmad!

Playa Hermosa er en strandby på Stillehavssiden af Costa Rica

Playa Hermosa er en populær turistdestination og en af de bedste surfdestinationer i Costa Rica.

Quepos er en by på Costa Ricas stillehavskyst

Quepos er en by i provinsen Puntarenas og en af de mest populære turistdestinationer af mange grunde. Dens smukke strande er berømte for deres hvide sand, klare vand og overflod af dyreliv. Quepos har også fantastiske hoteller og restauranter samt andre attraktioner såsom ATV'er eller ziplines, der vil gøre dit besøg uforglemmeligt.

Liberia er en by på Costa Ricas nordvestlige grænse til Nicaragua, nær Nicaraguas sø Managua

Liberia er hovedstaden i provinsen Guanacaste, Costa Rica. Det blev oprindeligt grundlagt af amerikanske udstationerede i 1853 som "Liberia" og opkaldt efter præsident James Monroes hjemstat Virginia. Byen blev ødelagt af et jordskælv i 1882, men genopbygget kort efter. I 1970 blev det et vigtigt center for turisme, da Juan Santamaria International Airport åbnede i nærheden.

Liberia har tiltrukket mange udenlandske investorer på grund af dets nærhed til Stillehavets strande og den nemme adgang fra San Jose via motorveje, der fører direkte ind til byen - Rute 1 (Costa Rica Highway) eller Rute 21 (Nicaragua Highway).

Der er mange smukke steder at besøge i Costa Rica

Costa Rica er et smukt land med mange steder at besøge. Hovedstaden, San Jose, er hjemsted for Central Valley, som har mange museer og gallerier. Stillehavskysten har strande og regnskove, der er gode til vandreture eller surfing. I den sydlige del af Costa Rica finder du vulkaner som Poas Volcano National Park eller Irazu Volcano National Park, hvor du kan se kogende mudderpotter og fumaroler (gasser, der kommer ud af jorden).

Costa Rica har også mange andre vidunderlige attraktioner såsom: La Paz Waterfall Gardens ved Jaguar Rescue Center; Playa Hermosa Beach Resort & Spa i Guanacaste-provinsen; Arenal Volcano National Park; Manuel Antonio National Park for at se dyrelivet eller vandrestier på begge sider af denne park; Monteverde Cloud Forest Reserve nær San Jose City Center, hvor besøgende kan klatre op på Mount Chirripo (3. højeste top i Mellemamerika)

Landet er kendt for sin utrolige biodiversitet, som omfatter mere end 4.000 fuglearter og hundredvis af pattedyr

Biodiversitet er mangfoldigheden af liv i et område. Costa Rica har en bred vifte af dyreliv, herunder truede arter som jaguarer og tapirer; der vokser også over 2.000 typer orkideer her!

Der er også mere end 500 arter af padder og krybdyr

De lever i mange forskellige levesteder, inklusive regnskove , mangrover, bjerge og strande. Nogle af de mest almindelige padder omfatter frøer, tudser og salamandere; mens slanger, firben og skildpadder er nogle af de mest almindelige krybdyr i Costa Rica.

Costa Rica har 1.000 forskellige typer orkideer, inklusive den kritisk truede spøgelsesorkidé

Spøgelsesorkidéen (Epidendrum nocturnum) er en kritisk truet art, der vokser i Costa Ricas skyskov. Den blomstrer kun én nat hvert år og kan ses i naturen i dens korte blomstringsperiode mellem juni og juli.

Denne blomst er en del af en stor familie af blomster kendt som orkideer, som er hjemmehørende i Costa Rica – der er mere end 1.000 forskellige typer orkideer her! Orkideer er sarte planter, der kræver særlige vækstbetingelser for at trives; de er også smukke symboler på skønhed for mange kulturer rundt om i verden.

Landet er hjemsted for mere end 1.400 arter af myrer alene!

Costa Rica er en af verdens bedste destinationer for natur og økoturisme. Landet er hjemsted for mere end 2.000 forskellige arter af sommerfugle, 1.400 arter af myrer alene! Costa Rica har mere end 500 arter af padder og krybdyr - inklusive frøer, der lyser i mørke - og over 300 typer pattedyr inklusive aber, dovendyr og jaguarer.

Hvis du er interesseret i fugle, er der mere end 800 forskellige fugle arter her også!

Costa Rica har mere end 2.000 forskellige arter af sommerfugle

Et af de mest populære dyr i Costa Rica er sommerfuglen. Landet har mere end 2.000 arter af sommerfugle, hvilket gør det til et af de bedste steder i verden for naturelskere og økoturister, der ønsker at se disse smukke skabninger tæt på. Sommerfugle er også vigtige bestøvere, der hjælper planter med at vokse ved at transportere pollen fra en blomst til en anden. Dette gør dem til en integreret del af vores økosystem – og økoturisme!

Der er mange øko-eventyr at opleve i Costa Rica

Costa Rica er en fantastisk destination for naturelskere. Landet byder på mange øko-eventyr, herunder lynlås gennem regnskovens baldakin, ridning eller vandreture gennem skyskove og vulkaner for at se tukaner, aber og dovendyr i deres naturlige habitat.

Der er også mange forskellige typer dyr og planter at se såvel som insekter som sommerfugle, der kommer ud på bestemte tidspunkter af kun dag (dette varierer afhængigt af arten). Costa Ricas frodige landskab tilbyder besøgende en overflod af blomster året rundt!

Costa Rica er et af de smukkeste lande i verden, og det er kendt for sin utrolige biodiversitet. Der er mange smukke steder at besøge i Costa Rica, herunder Monteverde, Tamarindo og Quepos. Landet er også hjemsted for mere end 2.000 forskellige arter af sommerfugle!