Loading icon

Baracoa - hjertet af Cuba

Rigelige regnskove i den nordlige del af Cuba "Fjernøsten", omgivet af majestætiske bjerge, hvor kaffe og kakao vokser. Den sydlige stribe af Guantanamo-provinsen på den caribiske kyst er en halvtør ørken. Og på den fjerneste kant er en amerikansk militærbase i Golfen.

I Guantanamos dale vokser sukkerrør på sletterne, og i de grønne bjerge dominerer kaffe- og kakaoplantager.

Det tørre syd er hjemsted for den største saltminedrift i Cuba. Landsbyen Baracoa, den første bosættelse grundlagt af de spanske conquistadorer i 1511, vrimler med naturlige og historiske kuriositeter.

Den unikke musik giver en forfriskende tone til området, og den bløde ændring, der ikke bruger elektriske apparater, er en yndet danserytme i landsbyer som Virginia og Yateras. Tumba Francesa er en dans af kreolsk inspiration. Disse danse har slået rod her og i Santiago de Cuba .

Steder at besøge

Alexander von Humboldt National Park

De grænseoverskridende provinser Holguin og Guantanamo er det bedst bevarede bjergøkosystem i Caribien. Parken er en skattekiste af oprindelige Antiller og cubansk flora og fauna.

Toas udfordringer

Cubas bredeste flod har sit udspring i Guantanamo-bjergene, flyder gennem junglen og ender nær Baracoa. Du kan navigere floden i kajakker eller flåder.

Parra-korset

I nærheden af ​​Baracoa siges dette gamle kors at være det eneste materielle bevis på Columbus' tilstedeværelse her i 1492.

Maguana-stranden

Den hvide sandstrand er indhegnet af koralrev et par kilometer fra Baracoa. Et fantastisk sted, et af dem, hvor du vil bo for evigt.

Kaktushave

Omkring 2.000 kaktusser vokser i denne enorme have i den halvtørre sydlige region langs motorvejen Guantanamo-Baracoa.

La farola

Motorvej, hvor nationalhelten Jose Marti landede i 1895. Vejen har 11 broer, der hænger over afgrunden.

Yateras Stone Zoo

Billeder af mennesker og dyreliv hugget ind i klipperne her af en lokal kunstner.

Malone-udkigspunkt

Dette er et observationsdæk, der tilbyder en vidunderlig udsigt over Guantanamo Naval Base.

Guided tours in Havana and nearby