Loading icon

Fantastiske Prags seværdigheder

Prague er en af verdens mest fantastiske byer, og den har masser at tilbyde besøgende. Uanset om du vil udforske dets historiske monumenter eller blot få en malerisk udsigt fra oven, er her nogle af de mest betagende seværdigheder i Prag!

Prag er kendt for sine fantastiske arkitektoniske vartegn, og denne by skuffer bestemt ikke, når det kommer til denne storslåede by! Her er nogle af de mest utrolige arkitektoniske perler i dette betagende europæiske centrum!

Devil's Stream


Devil's Stream
, en smal kanal, der adskiller Mala Strana fra Kampa-øen i Prag, er en af Prags mest maleriske seværdigheder. Engang brugt til at transportere vand til et møllehjul, har denne kanal nu maleriske middelalderhuse, der vokser lige ud under vandkanten. Nyd panoramaudsigt over Karlsbroen, middelalderhuse og en gammel mølle på en informativ guidet bådtur til Devil's Stream.

Denne fængslende kanal er en UNESCO World Heritage Site og omtales ofte som Prag Venedig på grund af husene langs den. Bygget i det 15. århundrede til at regulere vandstrømmen, var det oprindeligt ejet af Knights of Malta - en militær orden.

Kampa Island, omgivet af træer, er hjemsted for adskillige historiske vandmøller, hvoraf nogle stadig er i drift. Den mest kendte blandt dem er Grand Priory Mill (Velkoprevorsky mlyn), der er synlig fra Karlsbroen.

Et andet attraktivt syn er John Lennon Wall, et levende mindesmærke med Beatles-inspireret graffiti. Denne væg bliver konstant malet over med nye budskaber om fred og kærlighed, der tilføjes dagligt.

Udover John Lennon-muren tilbyder Devil's Stream også en ikonisk attraktion: et gammelt vandhjul, der bruges til at drive møller. Certovka Water Wheel Bridge giver fantastiske fotoops med sin vandnisse-statue, der hænger fra havnen.

Maltese Square


Prag er en af Europas mest fængslende byer - med masser at udforske og nyde . Fra storslåede museer, kunstgallerier, lækkert køkken og natteliv i verdensklasse - Prag byder virkelig på noget for enhver smag her.

Fans af kunst og kultur bør besøge Prague's Museum of Fine Arts , der er hjemsted for nogle betagende værker som Jan Ligetis maleri, Josef Hoffmanns skulptur af en løve og Franz Kafkas statue. Derudover kan Prag prale af Nationalteatret, Operahuset, Ballethuset og mange andre bemærkelsesværdige spillesteder.

Arkitekturentusiaster bør besøge den maltesiske plads, opkaldt efter ridderne af Malta, som engang var stationeret her i 1169. Dette område af det lille kvarter byder på mange historiske bygninger, hvoraf mange oprindeligt var renæssancehuse, der tilhørte den lokale adel.

I det 17. og 18. århundrede tog den katolske adel kontrol over disse fantastiske paladser og forvandlede dem til pulserende paladser såsom Turba Palace, Nostitz Palace og Grand Priory Palace.

Den maltesiske plads er hjemsted for den ikoniske Charles Bridge , der forbinder det lille kvarter med den gamle bydel. Denne bro blev bestilt af Charles IV i 1357 og er blevet en af Prags mest elskede seværdigheder. På hver side af den finder du 30 fantastiske statuer lavet af kendte bohemiske billedhuggere.

Strahov Monastery

En af Prags mest fantastiske seværdigheder er klosterkomplekset på toppen Petrin Hill . Med sin fantastiske beliggenhed og panoramaudsigt over byen samt mangel på turister er det et af de bedste steder at tage billeder i Prag.

Strahov-klosteret (Strahovsky klaster) har været hjemsted for præmonstratensiske munke siden det 12. århundrede. På trods af brande, krige og revolutioner er det i dag et helligt sted for troende fra hele verden.

I det 17. og 18. århundrede blev klostrets kunstsamling udvidet kraftigt. Dette inkluderer værker fra barokken, der er kendetegnet ved deres storhed, sanselige rigdom, realisme samt chiaroscuro-effekter.

På Strahov skal besøgende opleve klosterbiblioteket - et ekstraordinært rum med over 125.000 klassiske og sjældne bøger fyldt til gulv til loft reoler. Disse historiske strukturer er opdelt i to sale: Theological Hall og Philosophical Hall, og de blev bygget i det 17. og 18. århundrede.

Udover sit bibliotek rummer klostret også et billedgalleri, der viser et imponerende udvalg af centraleuropæiske malerier fra det 18. og 19. århundrede. Bemærkelsesværdige mestre omfatter Jan Moonstaert, Hans von Aachen og Luca Cambiasos værker her. Hvis du leder efter noget fantastisk centraleuropæisk kunst, så sørg for at kombinere dit besøg med en spadseretur op ad Petrin Hill for en fantastisk udsigt over Prags borg og by.

Prague Castle


Hvornår Når du besøger Prag, er en af de must-see seværdigheder Prague Castle . Ikke alene indeholder dette kompleks nogle af Prags mest fantastiske bygninger, men det er også blevet udpeget som UNESCOs verdensarvssted.

Borivoj, den første kristne prins af Bøhmen, byggede dette kompleks af paladser og kirkelige strukturer omkring 880. Over tid føjede forskellige konger forskellige kirker og historiske bygninger til det.

St. Vitus Cathedral (Katedrala
svateho Vita) er en af Prags borgs ikoniske og genkendelige bygninger. Denne kirke blev bygget i 920 og har et romansk udseende, men blev senere rekonstrueret ved hjælp af elementer i barokstil.

Andre kirker i slotskomplekset omfatter St. George's Basilica , som oprindeligt blev grundlagt i 920 og udvidet og moderniseret i 973 - hvilket gør den til den ældste kirke i hele komplekset.

En anden slående kirke er Daliborka Tower , som engang var et fængsels- og torturanlæg for adelsmænd. Beliggende for enden af Golden Lane kan besøgende udforske denne middelalderlige struktur efter arbejdstid for at få noget fantastisk middelalderlig arkitektur.

En gåtur rundt om slottet er en glimrende måde at fordybe dig i dets rige historie. Komplekset er omgivet af fantastiske haver, som du kan udforske, mens du slentrer. Her vil du støde på eksotiske planter og blomstervarianter samt springvand og skulpturer, som du kan beundre.

Palac Lucerna

En af Prags mest fængslende attraktioner er Palac Lucerna, eller "Lantern Palace", et traditionelt kulturcenter beliggende i byens centrum. Dette multifunktionelle kompleks omfatter forskellige niveauer til forskellige aktiviteter såsom koncertsale, biografer og musikbarer.

Vodickova Street , Lucerna er kun en gåtur væk fra Wenzelspladsen. Du kan også komme dertil med offentlig transport (sporvogne) eller metro; det er kun et par stop fra Mustek station.

The Great Hall er et ikonisk sted for bolde og koncerter, der måler 54 meter lang med kapacitet til op til 4000 deltagere.

Besøg Lucerna Gallery , med udstillinger og fotoferniseringer. I stueetagen finder du en elegant café, hvor førende tjekkiske film vises.

Én unikke aspekt af dette kompleks er Lucerna Rooftop. Herfra kan du nyde en betagende panoramaudsigt over Prag og er blevet brugt til forskellige begivenheder såsom Mozarts Don Giovanni verdenspremiere.

Under Art Nouveau Lucerna-paladset fra 1920 løber et indviklet netværk af gange kendt som "Lantern passage" under Vodickova og Stepanska gaderne og forbinder Vodickova og Stepanska gaderne. Derudover forbinder denne passage også Novak Arcade.

Dancing House


Prague
er spækket med fantastiske seværdigheder, såsom historiske bygninger og kirker. Prag har dog også nogle spændende moderne og kunstnerisk unikke etablissementer, der tiltrækker både turister og lokale. Et sådant vartegn er det dansende hus (Tancici dum på tjekkisk), som skiller sig ud blandt byens traditionelle neoklassiske strukturer fra det attende og nittende århundrede.

Den kroatisk-tjekkiske arkitekt Vlado Milunic samarbejdede med den canadisk-amerikanske arkitekt Frank Gehry om at designe denne meget unikke bygning, som stod færdig i 1996 på en tom grund nær havnefronten. Inspireret af to dansere: Fred Astaire og Ginger Rogers, har den en slående lighed.

På tidspunktet for dens opførelse udløste bygningen megen kontrovers. Naboer så det som et øjensår, der skæmmede deres kvarters æstetik. Faktisk protesterede nogle endda og krævede dens fjernelse.

Efter den kommunistiske æra sluttede, Vaclav Havel - en forfatter og politisk dissident, som senere skulle blive præsident for the Czech Republic - købte ejendommen med håb om at gøre den til et kulturcenter for Prag. Han hyrede Milunic til at designe Dancing House.

Denne bemærkelsesværdige bygning er blevet et symbol på det post-kommunistiske Prag og et ikonisk vartegn. Det var den første betydningsfulde bygning, der blev færdiggjort, efter at fløjlsrevolutionen i 1989 markerede afslutningen på kommunismen i Prag.