Loading icon

Verbazingwekkende Praagse bezienswaardigheden

Praag is een van de mooiste steden ter wereld en heeft bezoekers veel te bieden. Of u nu de historische monumenten wilt verkennen of gewoon een schilderachtig uitzicht van bovenaf wilt bekijken, hier zijn enkele van de meest adembenemende bezienswaardigheden in Praag!

Praag staat bekend om zijn verbluffende architectonische bezienswaardigheden, en deze stad stelt zeker niet teleur als het gaat om deze prachtige stad! Hier zijn enkele van de meest ongelooflijke architectonische juweeltjes in dit adembenemende Europese knooppunt!

Devil's Stream


Devil's Stream
, een smal kanaal dat Mala Strana scheidt van het eiland Kampa in Praag, is een van de meest pittoreske bezienswaardigheden van Praag. Dit kanaal, ooit gebruikt om water naar een molenrad te transporteren, heeft nu pittoreske middeleeuwse huizen die recht onder de waterkant vandaan groeien. Geniet van een panoramisch uitzicht op de Karelsbrug, middeleeuwse huizen en een oude molen tijdens een informatieve begeleide boottocht naar Devil's Stream.

Dit fascinerende kanaal is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en wordt vaak Praagse Venetië genoemd vanwege de huizen die er omheen staan. Gebouwd in de 15e eeuw om de waterstroom te reguleren, was het oorspronkelijk eigendom van de Ridders van Malta - een militaire orde.

Kampa Island, omgeven door bomen, herbergt verschillende historische watermolens, waarvan sommige nog steeds in bedrijf zijn. De meest bekende onder hen is de Grand Priory Mill (Velkoprevorsky mlyn), zichtbaar vanaf de Karelsbrug.

Een ander aantrekkelijk gezicht is de John Lennon Wall, een levend monument met op de Beatles geïnspireerde graffiti. Deze muur wordt voortdurend overschilderd met nieuwe berichten van vrede en liefde die dagelijks worden toegevoegd.

Naast de John Lennon Wall biedt Devil's Stream ook een iconische attractie: een oud waterrad dat wordt gebruikt om molens aan te drijven. De Certovka Water Wheel Bridge zorgt voor geweldige foto's met het watergoblin-standbeeld dat aan de steiger hangt.

Maltees plein


Praag is een van de meest fascinerende steden van Europa - met genoeg te ontdekken en te genieten. Van prachtige musea, kunstgalerijen, een heerlijke keuken en een nachtleven van wereldklasse - Praag biedt hier echt voor elk wat wils.

Fans van kunst en cultuur moeten een bezoek brengen aan het Praagse Museum voor Schone Kunsten, de thuisbasis van enkele adembenemende werken zoals het schilderij van Jan Ligeti, het beeld van een leeuw van Josef Hoffmann en het standbeeld van Franz Kafka. Bovendien heeft Praag het Nationale Theater, het Operahuis, het Ballethuis en vele andere opmerkelijke locaties.

Architectuurliefhebbers moeten het Maltese Plein bezoeken, genoemd naar de Ridders van Malta die hier ooit in 1169 waren gestationeerd. de kleine wijk heeft veel historische gebouwen, waarvan vele oorspronkelijk renaissancistische huizen waren die toebehoorden aan de plaatselijke adel.

In de 17e en 18e eeuw nam de katholieke adel de controle over deze prachtige paleizen over en transformeerde ze in levendige paleizen zoals Turba Palace, Paleis Nostitz en Groot Priorijpaleis.

Het Maltese plein is de thuisbasis van de iconische Karelsbrug, die de kleine wijk met de oude stad verbindt. In opdracht van Karel IV in 1357 is deze brug een van de meest geliefde bezienswaardigheden van Praag geworden. Aan weerszijden ervan vind je 30 prachtige beelden gemaakt door gerenommeerde Boheemse beeldhouwers.

Strahov-klooster

Een van de mooiste bezienswaardigheden van Praag is het klooster complex bovenop de Petrin-heuvel. Met zijn prachtige locatie en panoramisch uitzicht over de stad, evenals een gebrek aan toeristen, is het een van de beste plekken om foto's te maken in Praag.

Strahov-klooster (Strahovsky klaster) is de thuisbasis van norbertijnenmonniken sinds de 12e eeuw. Ondanks branden, oorlogen en revoluties blijft het vandaag de dag een heilige plaats voor vrome gelovigen van over de hele wereld.

In de 17e en 18e eeuw werd de kunstcollectie van het klooster sterk uitgebreid. Dit omvat werken uit de barokperiode die zich onderscheiden door hun grootsheid, sensuele rijkdom, realisme en clair-obscur-effecten.

In Strahov moeten bezoekers getuige zijn van de kloosterbibliotheek - een buitengewone ruimte met meer dan 125.000 klassieke en zeldzame boeken tot aan de vloer gevulde boekenkasten. Verdeeld in twee zalen: Theologische Zaal en Filosofische Zaal, deze historische gebouwen werden gebouwd in de 17e en 18e eeuw.

Naast de bibliotheek herbergt het klooster ook een fotogalerij met een indrukwekkende selectie Midden-Europese schilderijen uit de 18e en 19e eeuw. Opmerkelijke meesters zijn de werken van Jan Moonstaert, Hans von Aachen en Luca Cambiaso hier. Als je op zoek bent naar prachtige Midden-Europese kunst, zorg er dan voor dat je je bezoek combineert met een wandeling over de Petrin-heuvel voor een prachtig uitzicht op de Praagse Burcht en de stad.

Praagse Burcht


Bij een bezoek aan Praag is Praagse Burcht een van de must-see bezienswaardigheden. Dit complex bevat niet alleen enkele van de mooiste gebouwen van Praag, maar het staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Borivoj, de eerste christelijke prins van Bohemen, bouwde dit complex van paleizen en kerkelijke bouwwerken rond 880. In de loop van de tijd voegden verschillende koningen verschillende kerken en historische gebouwen toe eraan.

St. De Vituskathedraal (Katedrala
svateho Vita) is een van de iconische en herkenbare gebouwen van de Praagse Burcht. Deze kerk, gebouwd in 920, heeft een romaans uiterlijk, maar werd later gereconstrueerd met barokke stijlelementen.

Andere kerken binnen het kasteelcomplex zijn de St. George's Basilica, oorspronkelijk gesticht in 920 en uitgebreid en vernieuwd in 973 - waardoor het de oudste kerk binnen het hele complex is.

Een andere opvallende kerk is de Daliborka-toren, die ooit een gevangenis en martelfaciliteit voor edelen. Gelegen aan het einde van Golden Lane, kunnen bezoekers dit middeleeuwse bouwwerk na sluitingstijd verkennen voor prachtige middeleeuwse architectuur.

Een wandeling rond het kasteel is een uitstekende manier om je onder te dompelen in de rijke geschiedenis. Het complex wordt omgeven door prachtige tuinen die u al wandelend kunt verkennen. Hier zult u exotische planten en bloemsoorten tegenkomen, evenals fonteinen en sculpturen die u kunt bewonderen.

p>

Palac Lucerna

Een van de meest fascinerende attracties van Praag is Palac Lucerna, of "Lantaarnpaleis", een traditioneel cultureel centrum in het stadscentrum. Dit multifunctionele complex omvat verschillende niveaus voor verschillende activiteiten zoals concertzalen, bioscopen en muziekbars.

Vodickova Street, Lucerna ligt op slechts een steenworp afstand van het Wenceslasplein. U kunt er ook komen met het openbaar vervoer (tram) of de metro; het is slechts een paar haltes van station Mustek.

De Grote Zaal is een iconische locatie voor bals en concerten, meet 54 meter lang en biedt plaats aan maximaal 4000 aanwezigen.

Bezoek de Lucerna Gallery, met tentoonstellingen en fotovernissages. Op de begane grond vindt u een elegant café waar eersteklas Tsjechische films worden vertoond.

Een uniek aspect van dit complex is het Lucerna Rooftop. Vanaf hier kunt u genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over Praag en is het gebruikt voor verschillende evenementen, zoals de wereldpremière van Mozarts Don Giovanni.

Onder het Art Nouveau Lucerna-paleis uit 1920 loopt een ingewikkeld netwerk van doorgangen, bekend als "Lantaarnpassage", onder de straten Vodickova en Stepanska door en verbindt Vodickova en Stepanska-straten. Bovendien sluit deze passage ook aan op Novak Arcade.

Dancing House

< br>Praag
zit boordevol prachtige bezienswaardigheden, zoals historische gebouwen en kerken. Praag heeft echter ook een aantal opwindende moderne en artistiek unieke etablissementen die zowel toeristen als de lokale bevolking aantrekken. Een van die bezienswaardigheden is het Dansende Huis (Tancici dum in het Tsjechisch), dat opvalt tussen de traditionele achttiende- en negentiende-eeuwse neoklassieke gebouwen van de stad.

De Kroatisch-Tsjechische architect Vlado Milunic werkte samen met de Canadees-Amerikaanse architect Frank Gehry om dit zeer unieke gebouw te ontwerpen , dat in 1996 is opgeleverd op een braakliggend terrein aan het water. Geïnspireerd door twee dansers: Fred Astaire en Ginger Rogers, vertoont het een opvallende gelijkenis.

Ten tijde van de bouw veroorzaakte het gebouw veel controverse. Buren zagen het als een doorn in het oog dat de esthetiek van hun buurt misvormde. Sommigen protesteerden zelfs en eisten de verwijdering ervan.

Na het einde van het communistische tijdperk kocht Vaclav Havel - een auteur en politiek dissident die later president van Tsjechische Republiek zou worden - het pand in de hoop het in een cultureel centrum voor Praag. Hij huurde Milunic in om Dancing House te ontwerpen.

Dit opmerkelijke gebouw is een symbool geworden van het postcommunistische Praag en een iconisch monument. Het was het eerste belangrijke gebouw dat werd voltooid nadat de Fluwelen Revolutie in 1989 het einde betekende van het communisme in Praag.