Loading icon

Museer at besøge i Budapest:

Budapest er en skattekiste af museer, og det handler ikke kun om det Ungarske Nationalmuseum og Skrækkens Hus. Du kan starte din museumsrejse i Budapest ved at leje en bil i Budapest Lufthavn direkte. Sørg for at besøge disse mindre kendte perler!

Ungarske Nationalmuseum

Det Ungarske Nationalmuseum ligger på Heltepladsen, byens hovedplads og et fantastisk sted at starte din dag. Museet har en stor samling af genstande fra hele Ungarn og har været åbent siden 1848. Det er gratis at besøge hver dag undtagen mandage, så du kan gå, når det passer dig! Museet har en stor samling af genstande fra hele Ungarn, herunder den største udstilling af middelalderlige våben og rustninger i Europa. Det er gratis at besøge hver dag undtagen mandag, så du kan gå, når det passer dig!

Det Fine Kunstmuseum

Det Fine Kunstmuseum er det mest besøgte museum i Budapest og har en samling på over 100.000 stykker. Det ligger på Pest-siden nær Kædebroen, så du nemt kan gå derhen fra dit hotel eller vandrerhjem. Hvis du er interesseret i at se nogle af Ungarns bedste kunstværker, er det her, du skal gå hen!

Museet har en café på taget, der serverer lette måltider og drikkevarer i åbningstiden; dog åbner den først kl. 11:00 om vinteren (oktober til april). Om weekenden har de også live-musikforestillinger fra kl. 13:00 til kl. 17:00 (undtagen mandage). Hvis du leder efter noget mere end bare malerier og skulpturer - f.eks. artefakter? Så vil du sandsynligvis gerne se nærmere på vores næste anbefaling.

Museet for Skrækkens Hus

Museet for Skrækkens Hus er et museum dedikeret til ofrene for nazistisk og kommunistisk terror. Det ligger i det tidligere Indenrigsministerium på Andrassy Avenue, som tidligere var hjemsted for både Hitlers hemmelige politi og Stalins hemmelige politi. Museet giver besøgende en fremragende mulighed for at lære mere om Ungarns historie i det 20. århundrede og om, hvordan det var at leve under disse to undertrykkende regimer.

Museet er åbent dagligt fra kl. 10:00 til kl. 18:00, men du bør planlægge at bruge cirka to timer der, hvis du vil se alt, hvad det har at tilbyde.

Budapest Pinball Museum

Budapest Pinball Museum ligger på Vadász Street 3, 1072 Budapest. Museet er åbent fra kl. 10:00 til kl. 18:00 på hverdage og fra kl. 10:00 til kl. 17:00 i weekenderne. Entré koster 500 HUF (ca. 1 USD). Museet har over 200 pinball-maskiner og arkadespil fra 1960'erne til de nyeste udgivelser i dag. Besøgende kan spille hvilke som helst af disse spil gratis under deres besøg!

Museet har også en café, hvor besøgende kan nyde kaffe og wienerbrød, mens de spiller pinball eller andre arkadespil. Budapest Pinball Museum tilbyder også tematurer i byen med pinball-tematiserede gåture tilgængelige for grupper på 10 eller flere personer.

Museum of Sweets and Selfies

  • Adresse: 1053 Budapest, Andrassy utca 48 (tidligere: Bem rakpart)
  • Åbningstider: Mandag-fredag ​​kl. 10-18, lørdag kl. 11-17, søndag lukket
  • Pris: 700 HUF/voksen, 400 HUF/barn under 6 år; gratis for børn under 3 år

Hvad kan man forvente? Museet tilbyder en række interaktive udstillinger om slik og desserter i Ungarn, men også verden over gennem århundrederne. Du kan se, hvordan chokolade blev fremstillet i det gamle Peru, eller lære, hvordan kager blev bagt under Anden Verdenskrig, hvor sukker blev rationeret af nazisterne (tip: de brugte kartoffelmel). Der er også nogle fantastiske fotomuligheder, hvor du kan få taget et billede, mens du holder forskellige typer kager eller slik! Husk bare, at dette ikke kun er en udstilling - du skal købe billetter, før du går ind, så sørg for at have nok kontanter på hånden på forhånd! Vær også opmærksom på, at der ikke er parkering tilgængelig på dette sted, så vi anbefaler i stedet at tage offentlig transport.

House of Unicum (Tokaji Aszuesz vingård)

House of Unicum er en vingård, der tilbyder rundvisninger. Rundvisninger foregår på engelsk og varer ca. 2 timer, men du skal reservere inden dit besøg. Rundvisninger er begrænset til 12 personer pr. rundvisning og koster $10 pr. person eller $5 for studerende. Vingården har åbent fra kl. 11-16 mandag til fredag og kl. 10-18 lørdag og søndag.

Vingården tilbyder forskellige vinsmagninger, herunder House of Unicum Red, White og Rose varianter. Der er også et udvalg af ungarske vine tilgængelige. Vingården tilbyder også madparninger og ikke-alkoholiske drikkevarer.

Hospital in the Rock (Sziklamasor Vulkansa Alj)

Hospital in the Rock (Sziklamasor Vulkansa Alj) er et museum, der er beliggende i et gammelt hospital, der er bygget ind i klippen. Museet er indrettet i en grotte, og det har været brugt som hospital under både pest og sorte dødepidemier.

Det er et meget interessant sted at besøge, og det har en masse gammelt medicinsk udstyr, der blev brugt på den tid. Hospitalet blev bygget i 1410, da pesten ramte Ungarn.

Vi har smukke museer i Budapest, og vi bør besøge dem alle

Budapest har mange museer at besøge. Museer er en fantastisk måde at lære om en kulturs og historie på et sted, samtidig med at det er en uddannelsesaktivitet, der kan være sjov for familier og venner. Følgende liste fremhæver nogle af de mest populære museer i Budapest:

  • Ethnography Museum (Nemzeti Tana) - Dette museum ligger nær Heltes Plads, hvilket gør det nemt at se begge steder på samme dag. Museet huser genstande fra Ungarns fortid, herunder tøj, musikinstrumenter, kunstværker og meget mere! Du kan endda kravle ind i nogle bygninger lavet af træ, som stadig bruges i dag!

Museet har også en café, hvor besøgende kan nyde kaffe og kager, mens de spiller pinball eller andre arkadespil. Budapest Pinball Museum tilbyder også tema-ture i byen, med pinball-tema gåture tilgængelige for grupper på 10 eller flere personer.

Museum of Sweets and Selfies

  • Adresse: 1053 Budapest, Andrassy utca 48 (tidligere: Bem rakpart)
  • Åbningstider: Mandag-fredag ​​kl. 10.00-18.00, lørdag kl. 11.00-17.00, søndag lukket
  • Pris: 700 HUF/voksen, 400 HUF/barn under 6 år; gratis for børn under 3 år

Hvad kan man forvente? Museet tilbyder en række interaktive udstillinger om slik og desserter i Ungarn, men også globalt gennem århundrederne. Du kan se, hvordan chokolade blev lavet i det gamle Peru, eller lære hvordan kager blev bagt under 2. verdenskrig, hvor sukker blev rationeret af nazisterne (hint: de brugte kartoffelmel). Der er også nogle store fotomuligheder, hvor du kan få taget et billede, mens du holder forskellige typer kager eller slik! Husk bare, at dette ikke kun er en udstilling - du skal købe billetter inden du går ind, så sørg for at have nok kontanter med dig! Bemærk også, at der ikke er parkering tilgængelig på denne placering, så vi anbefaler at benytte offentlig transport i stedet.

House of Unicum (Tokaji Aszuesz-vinhus)

House of Unicum er et vinhus, der tilbyder rundvisninger. Rundvisninger er på engelsk og varer cirka 2 timer, men du skal reservere inden dit besøg. Rundvisninger er begrænset til 12 personer pr. tur og koster $10 pr. person eller $5 for studerende. Vinhuset har åbent fra kl. 11.00 til 16.00, mandag til fredag, og kl. 10.00 til 18.00, lørdag og søndag.

Vinhuset tilbyder en bred vifte af vinsmagninger, herunder House of Unicum Red, White og Rose-varianter. Der er også et udvalg af ungarske vine tilgængelige. Vinhuset tilbyder også madtilpasninger og alkoholfrie drikkevarer.

Hospital in the Rock (Sziklamasor Vulkansa Alj)

Hospital in the Rock (Sziklamasor Vulkansa Alj) er et museum, der er beliggende i et gammelt hospital, der er bygget ind i klippen. Museet er indrettet i en grotte og har været brugt som hospital under både pest og sorte dødsepidemier.

Det er et meget interessant sted at besøge, og det har en masse gammelt medicinsk udstyr, der blev brugt på det tidspunkt. Hospitalet blev bygget i 1410, da pesten ramte Ungarn.

Vi har smukke museer i Budapest, og vi bør besøge dem alle

Budapest har mange museer at besøge. Museer er en fantastisk måde at lære om kulturen og historien på et sted, samtidig med at det er en pædagogisk aktivitet, der kan være sjov for familier og venner. Den følgende liste fremhæver nogle af de mest populære museer i Budapest:

  • Museum of Ethnography (Nemzeti Tana) - Dette museum ligger nær Heltepladsen, hvilket gør det nemt at besøge begge steder på samme dag. Museet huser genstande fra Ungarns fortid, herunder tøj, musikinstrumenter, kunstværker og meget mere! Du kan endda klatre indeni nogle bygninger lavet af træ, som stadig bruges i dag!

  • House of Hungarian Music (Magyar Muzsaert) - Dette museum fokuserer specifikt på ungarsk musik - du vil finde alt fra gamle instrumenter brugt af berømte komponister til malerier, der afbilder scener fra operaer! Der er også interaktive udstillinger, hvor børn kan udforske forskellige aspekter, der er relateret til musik ved hjælp af praktiske aktiviteter som at spille trommer eller lære, hvordan forskellige typer af strengeinstrumenter fungerer sammen som en del af et orkesterensemble.

Jeg håber, denne liste har inspireret dig til at besøge nogle af museerne i Budapest. Byen har så meget at byde på, og disse er blot nogle få eksempler. Der er mange flere steder at udforske og lære om Ungarns historie og kultur!