Loading icon

Musea om te bezoeken in Boedapest

Boedapest is een schatkamer van musea, en het draait niet alleen om het Hongaars Nationaal Museum en het Huis van Terreur. Je kunt je musea-trip in Boedapest beginnen door direct een auto te huren op de luchthaven van Boedapest. Vergeet niet deze minder bekende juweeltjes te bekijken!

Hongaars Nationaal Museum

Het Hongaars Nationaal Museum bevindt zich op het Heldenplein, het belangrijkste plein van de stad en een geweldige plek om je dag te beginnen. Het museum heeft een grote collectie artefacten uit heel Hongarije en is geopend sinds 1848. Het is gratis te bezoeken elke dag behalve maandag, dus je kunt gaan wanneer het jou uitkomt! Het museum heeft een grote collectie artefacten uit heel Hongarije, inclusief de grootste display van middeleeuwse wapens en harnassen in Europa. Het is gratis te bezoeken elke dag behalve maandag, dus je kunt gaan wanneer het jou uitkomt!

Museum voor Schone Kunsten

Het Museum voor Schone Kunsten is het meest bezochte museum in Boedapest en heeft een collectie van meer dan 100.000 stukken. Het bevindt zich aan de Buda-zijde vlakbij de Kettingbrug, dus je kunt er gemakkelijk naartoe wandelen vanaf je hotel of hostel. Als je geïnteresseerd bent in het zien van enkele van de beste kunstwerken van Hongarije, is dit waar je naartoe moet gaan!

Het museum heeft een café op het dak dat lichte maaltijden en drankjes serveert tijdens openingstijden; echter, het opent pas om 11:00 uur tijdens de wintermaanden (oktober tot en met april). In het weekend zijn er ook live muziekoptredens van 13:00 uur tot 17:00 uur (behalve op maandag). Als je op zoek bent naar iets meer dan alleen schilderijen en beeldhouwwerken - zeg maar... artefacten? Dan wil je waarschijnlijk onze volgende aanbeveling bekijken.

Huis van Terreur Museum

Het Huis van Terreur Museum is een museum dat is gewijd aan de slachtoffers van het nazisme en het communisme. Het bevindt zich in het voormalige Ministerie van Binnenlandse Zaken aan de Andrassy Avenue, dat ooit de thuisbasis was van zowel de geheime politie van Hitler als die van Stalin. Het museum biedt bezoekers een uitstekende gelegenheid om meer te weten te komen over de 20e-eeuwse geschiedenis van Hongarije en hoe het was om te leven onder deze twee onderdrukkende regimes.

Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur, maar je moet er rekening mee houden dat je ongeveer twee uur moet doorbrengen als je alles wilt zien wat het te bieden heeft.

Budapest Pinball Museum

Het Budapest Pinball Museum bevindt zich op Vadász Street 3, 1072 Budapest. Het museum is geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur op doordeweekse dagen en van 10:00 uur tot 17:00 uur in het weekend. De toegang kost 500 HUF (ongeveer 1 USD). Het museum heeft meer dan 200 flipperkasten en arcade-spellen uit de jaren 60 tot de nieuwste releases van vandaag. Bezoekers kunnen tijdens hun bezoek gratis een van deze spellen spelen!

Het museum heeft ook een café waar bezoekers kunnen genieten van koffie en gebak terwijl ze wat pinball of andere arcade spellen spelen. Het Budapest Pinball Museum biedt ook thematische tours door de stad, met pinball-georiënteerde wandeltochten beschikbaar voor groepen van 10 of meer personen.

Museum of Sweets and Selfies

  • Adres: 1053 Budapest, Andrassy utca 48 (vroeger: Bem rakpart)
  • Openingstijden: maandag-vrijdag 10.00-18.00 uur, zaterdag 11.00-17.00 uur, zondag gesloten
  • Prijs: 700 HUF/volwassene, 400 HUF/kind jonger dan 6 jaar; gratis voor kinderen jonger dan 3 jaar

Wat kun je verwachten? Het museum biedt een verscheidenheid aan interactieve tentoonstellingen over snoep en desserts in Hongarije, maar ook wereldwijd door de eeuwen heen. Je kunt zien hoe chocolade werd gemaakt in het oude Peru of leren hoe cakes werden gebakken tijdens de Tweede Wereldoorlog toen suiker werd gerantsoeneerd door de nazi's (hint: ze gebruikten aardappelmeel). Er zijn ook geweldige foto mogelijkheden waar je een foto kunt laten nemen terwijl je verschillende soorten taarten of snoep vasthoudt! Onthoud gewoon dat dit niet alleen een tentoonstelling is - je moet tickets kopen voordat je naar binnen gaat, dus zorg ervoor dat je genoeg contant geld bij je hebt! Let ook op dat er geen parkeergelegenheid beschikbaar is op deze locatie, dus we raden aan om het openbaar vervoer te nemen.

Huis van Unicum (wijnmakerij Tokaji Aszuesz)

Het Huis van Unicum is een wijnmakerij die rondleidingen aanbiedt. Rondleidingen zijn in het Engels en duren ongeveer 2 uur, maar je moet van tevoren reserveren. Rondleidingen zijn beperkt tot 12 personen per rondleiding en kosten $10 per persoon of $5 voor studenten. De wijnmakerij is geopend van 11.00 tot 16.00 uur, maandag tot en met vrijdag, en van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag en zondag.

De wijnmakerij biedt een verscheidenheid aan wijnproeverijen, waaronder de House of Unicum Red, White en Rose-varianten. Er is ook een selectie van Hongaarse wijnen beschikbaar. De wijnmakerij biedt ook eetcombinaties en alcoholvrije dranken.

Hospitaal in de Rots (Sziklamasor Vulkansa Alj)

Het Hospitaal in de Rots (Sziklamasor Vulkansa Alj) is een museum dat zich bevindt in een oud ziekenhuis dat in de rotsen is gebouwd. Het museum is gehuisvest in een grot en is gebruikt als ziekenhuis tijdens zowel de pest als de zwarte dood epidemieën.

Het is een zeer interessante plek om te bezoeken en het heeft veel oude medische apparatuur die werd gebruikt in die tijd. Het ziekenhuis werd gebouwd in 1410, toen de pest Hongarije trof.

We hebben mooie musea in Boedapest en we moeten ze allemaal bezoeken

Boedapest heeft veel musea om te bezoeken. Musea zijn een geweldige manier om meer te leren over de cultuur en geschiedenis van een plaats, en het is ook een educatieve activiteit die leuk kan zijn voor families en vrienden. De volgende lijst geeft een overzicht van enkele van de populairste musea in Boedapest:

  • Museum voor Volkenkunde (Nemzeti Tana) - Dit museum ligt in de buurt van het Heldenplein, wat het gemakkelijk maakt om beide locaties op dezelfde dag te bezoeken. Het museum herbergt voorwerpen uit het verleden van Hongarije, waaronder kleding, muziekinstrumenten, kunstwerken en meer! Je kunt zelfs in enkele met hout gemaakte gebouwen klimmen die nog steeds in gebruik zijn!

  • Huis van Hongaarse Muziek (Magyar Muzsaert) - Dit museum richt zich specifiek op Hongaarse muziek - je vindt er alles, van oude instrumenten die door beroemde componisten zijn gebruikt tot schilderijen die scènes uit opera's afbeelden! Er zijn ook interactieve tentoonstellingen waar kinderen verschillende aspecten van muziek kunnen verkennen door middel van hands-on activiteiten, zoals het bespelen van drums of het leren hoe verschillende soorten snaarinstrumenten samenwerken als onderdeel van een orkestensemble.

Ik hoop dat deze lijst je heeft geïnspireerd om enkele van de musea in Boedapest te bezoeken. De stad heeft zoveel te bieden, en dit zijn slechts een paar voorbeelden. Er zijn nog veel meer plaatsen om te verkennen en meer te leren over de geschiedenis en cultuur van Hongarije!