Loading icon

Topdestinationer i Mauritius

En lille ø-nation i Det Indiske Ocean, Mauritius, har været et vigtigt stop for sømænd og handlende siden før europæerne ankom. I dag er det et populært turistmål, der byder på en blanding af naturlig skønhed og kulturel mangfoldighed. Fra travle byer til fjerntliggende strande og frodige regnskove, her er mine yndlingssteder at besøge i dette tropiske paradis!

Port Louis

Port Louis er hovedstaden i Mauritius og ligger på øens vestkyst. Det anses også for at være landets finansielle centrum, hvilket gør det til et vigtigt sted at besøge, hvis du ønsker at gøre forretninger, mens du besøger. Byen har en befolkning på omkring 123.000 mennesker, og dens klima er tropisk, hvilket gør den perfekt til dem, der elsker varmt vejr hele året rundt.

Byen er ret stor, og der er masser af ting at lave her. Du kan besøge Grand Bassin, som er en sø, der er blevet en populær turistattraktion på grund af sin skønhed og beautiful and comfortable hotels. Det er også hjemsted for mange arter af planter og fugle, hvilket gør det til et godt sted at tage hen, hvis du er interesseret i naturen. Der er også mange historiske steder i byen, såsom Fort George og Port Louis Clock Tower.

Grand Baie

Grand Baie er en by i den nordvestlige del af byen Mauritius. Det er kendt for sine strande, hoteller og restauranter, der tilbyder lokale retter. Der er mange aktiviteter at lave der, herunder snorkling, dykning og fiskeri.

Byen er også kendt for sine farverige hindutempler, som kan findes på øen. Det bedste tidspunkt at besøge Baie er i sommermånederne, hvor temperaturerne er mellem 70 og 90 grader Fahrenheit (21 til 32 Celsius).

Flacq District

The Flacq District er et af distrikterne i Mauritius. Det har et areal på 9,3 km² og en befolkning på 140.000 (2014). Distriktet består af to underafdelinger: Flacq (hovedstad) og Grand Bay. Distriktet omfatter flere landsbyer såsom Quatre Bornes, Triolet, Riviere du Rempart og Tamarin Bay.

Distriktet er opkaldt efter floden Flacq, som løber igennem det. Navnet kommer fra det franske ord "fleche", som betyder "pil". Distriktet har et areal på 9,3 km² og en befolkning på 140.000 (2014). Distriktet består af to underafdelinger: Flacq (hovedstad) og Grand Bay.

Black River Gorges National Park

Black River Gorges National Park er en nationalpark i Mauritius beliggende i den sydøstlige del af øen. Det blev oprettet i 2010 og dækker et areal på 2.910 hektar. Parken blev etableret for at beskytte dens biologiske mangfoldighed og naturlige levesteder, inklusive dem for truede arter såsom fugle, krybdyr og planter.

Parken fungerer også som et vigtigt fugleområde (IBA).

Le Morne Mountain Conservation Area

Mauritius's Le Morne Mountain Conservation Area er et UNESCO-verdensarvssted, en nationalpark og et beskyttet område. Det er også et af de mest populære turistmål i Mauritius. Biodiversiteten her er rig, og der lever mange sjældne arter i dette område.

Le Morne Mountain Conservation Area blev dannet af vulkanudbrud for millioner af år siden og er siden blevet formet af erosion til sin nuværende form: stejle klipper langs dets kyster, der falder direkte ned i dybblåt vand; frodige skove fyldt med eksotiske blomster såsom orkideer; huler, hvor flagermus lever; strande dækket med fint hvidt sand eller sorte vulkanske klipper (afhængigt af hvor du kigger).

Trou aux Biches

Trou aux Biches er en lille landsby på Mauritius østkyst. Det er den mest befolkede landsby i distriktet Black River og et populært turistmål.

Navnet Trou aux Biches kommer fra fransk, hvilket betyder "hul med babyer." Navnet henviser til to uddøde vulkankratere, der engang var fyldt med vand, men som nu udgør en sø omgivet af mangrover og kokospalmer.

Rodrigues Island

Rodrigues er den vigtigste ø på Mascarene-øerne. Det ligger omkring 500 km øst for Mauritius og har et unikt økosystem med mange endemiske arter, der ikke findes andre steder i verden. Rodrigues har også en interessant historie; det blev koloniseret af portugisiske sømænd i 1510, men de blev hurtigt fordrevet af hollandske bosættere, der byggede forter for at beskytte sig mod angreb fra pirater og kapere (militære skibe brugt til kaperejlads).

Øen blev senere overtaget af Frankrig og derefter Storbritannien, før den blev en del af Mauritius, da begge lande opnåede uafhængighed fra kolonistyret i 1968. I dag er Rodrigues stadig det meste uspoleret takket være dets status som UNESCOs verdensarvssted siden 1998.

Ile aux Aigrettes og Le Trou D'eau Douce Nature Reserve

Ile aux Aigrettes er et lille ø i Mauritius, der ligger ud for sydkysten nær Pointe d'Esny. Det er berømt for at være et naturreservat og UNESCO World Heritage Site. Øen er hjemsted for verdens største ynglekoloni af hvidkronede terner (en type havfugle), som yngler der fra marts til december hvert år.

Le Trou D'eau Douce Nature Reserve har mange forskellige typer habitater, herunder mangrovesumpe og koralrev. Det er også hjemsted for mange forskellige arter, herunder delfiner, skildpadder og hajer!

Forhåbentlig har denne artikel givet dig et indblik i de mange forskellige steder at besøge i Mauritius. Vi håber, at du en dag vil være i stand til at besøge disse smukke øer og opleve deres kultur på egen hånd!