Loading icon

Topbestemmingen op Mauritius

Mauritius, een kleine eilandnatie in de Indische Oceaan, was al een belangrijke tussenstop voor zeelieden en handelaren voordat Europeanen arriveerden. Tegenwoordig is het een populaire toeristische bestemming die een mix biedt van natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit. Van bruisende steden tot afgelegen stranden en weelderige regenwouden, hier zijn mijn favoriete plekken om te bezoeken in dit tropische paradijs!

Port Louis

Port Louis is de hoofdstad van Mauritius en is gelegen aan de westkust van het eiland. Het wordt ook beschouwd als het financiële centrum van het land, waardoor het een belangrijke plaats is om te bezoeken als u tijdens uw bezoek zaken wilt doen. De stad heeft ongeveer 123.000 inwoners en het klimaat is tropisch, waardoor het perfect is voor liefhebbers van warm weer het hele jaar door.

De stad is vrij groot en er is genoeg te doen. U kunt een bezoek brengen aan het Grand Bassin, een meer dat een populaire toeristische attractie is geworden vanwege zijn schoonheid en mooie en comfortabele hotels. Het is ook de thuisbasis van vele soorten planten en vogels, waardoor het een geweldige plek is om naar toe te gaan als je geïnteresseerd bent in de natuur. Er zijn ook veel historische bezienswaardigheden in de stad, zoals Fort George en de klokkentoren van Port Louis.

Grand Baie

Grand Baie is een stad in het noordwesten van Mauritius. Het staat bekend om zijn stranden, hotels en restaurants die lokale gerechten serveren. Er zijn veel activiteiten te doen, waaronder snorkelen, duiken en vissen.

De stad staat ook bekend om zijn kleurrijke hindoetempels, die op het eiland te vinden zijn. De beste tijd om Baie te bezoeken is tijdens de zomermaanden wanneer de temperatuur tussen de 21 en 32 graden Celsius ligt.

Flacq District

De wijk Flacq is een van de districten van Mauritius. Het heeft een oppervlakte van 9,3 km² en een bevolking van 140.000 (2014). Het district bestaat uit twee onderverdelingen: Flacq (hoofdstad) en Grand Bay. Het district omvat verschillende dorpen zoals Quatre Bornes, Triolet, Riviere du Rempart en Tamarin Bay.

De wijk is vernoemd naar de rivier de Flacq, die er doorheen stroomt. De naam komt van het Franse woord "fleche", wat "pijl" betekent. Het district heeft een oppervlakte van 9,3 km² en een bevolking van 140.000 (2014). Het district bestaat uit twee onderverdelingen: Flacq (hoofdstad) en Grand Bay.

Black River Gorges National Park

Black River Gorges National Park is een nationaal park in Mauritius gelegen in het zuidoosten van het eiland. Het werd opgericht in 2010 en heeft een oppervlakte van 2.910 hectare. Het park is opgericht om de biologische diversiteit en natuurlijke habitats te beschermen, inclusief die van bedreigde diersoorten zoals vogels, reptielen en planten.

Het park doet ook dienst als Important Bird Area (IBA).

Le Morne Mountain Conservation Area

Het Le Morne Mountain Conservation Area op Mauritius is een UNESCO-werelderfgoed, een nationaal park en een beschermd gebied. Het is ook een van de meest populaire toeristische bestemmingen op Mauritius. De biodiversiteit is hier rijk en er leven veel zeldzame soorten in dit gebied.

Het Le Morne Mountain Conservation Area werd miljoenen jaren geleden gevormd door vulkaanuitbarstingen en is sindsdien door erosie gevormd tot zijn huidige vorm: steile kliffen langs de kustlijnen die naar beneden vallen rechtstreeks in diepblauwe wateren; weelderige bossen vol met exotische bloemen zoals orchideeën; grotten waar vleermuizen leven; stranden bedekt met fijn wit zand of zwarte vulkanische rotsen (afhankelijk van waar je kijkt).

Trou aux Biches

Trou aux Biches is een klein dorpje aan de oostkust van Mauritius. Het is het dichtstbevolkte dorp in het district Black River en een populaire toeristenbestemming.

De naam Trou aux Biches komt uit het Frans en betekent "hol met baby's". De naam verwijst naar twee uitgestorven vulkanische kraters die ooit gevuld waren met water, maar nu een meer vormen omringd door mangroven en kokospalmen.

Eiland Rodrigues

Rodrigues is het belangrijkste eiland van de Mascarene-eilanden. Het ligt ongeveer 500 km ten oosten van Mauritius en heeft een uniek ecosysteem, met veel endemische soorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Rodrigues heeft ook een interessante geschiedenis; het werd gekoloniseerd door Portugese zeelieden in 1510, maar ze werden al snel verdreven door Nederlandse kolonisten die forten bouwden om zichzelf te beschermen tegen aanvallen van piraten en kapers (militaire schepen gebruikt voor kaapvaart).

Het eiland werd later overgenomen door Frankrijk en daarna door Groot-Brittannië voordat het onderdeel werd van Mauritius toen beide landen werden onafhankelijk van de koloniale overheersing in 1968. Vandaag de dag is Rodrigues grotendeels ongerept gebleven dankzij zijn status als UNESCO-werelderfgoed sinds 1998.

Ile aux Aigrettes en Le Trou D'eau Douce Nature Reserve

Ile aux Aigrettes is een klein eiland in Mauritius, gelegen voor de zuidkust nabij Pointe d'Esny. Het staat bekend als een natuurreservaat en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het eiland is de thuisbasis van 's werelds grootste broedkolonie van witkroonsterns (een soort zeevogel), die daar elk jaar van maart tot en met december nestelen.

Natuurreservaat Le Trou D'eau Douce beschikt over veel verschillende soorten habitats, waaronder mangrovemoerassen en koraalriffen. Het is ook de thuisbasis van veel verschillende diersoorten, waaronder dolfijnen, schildpadden en haaien!

Hopelijk heeft dit artikel u enig inzicht gegeven in de vele verschillende plaatsen die u kunt bezoeken op Mauritius. We hopen dat u op een dag deze prachtige eilanden kunt bezoeken en hun cultuur uit de eerste hand kunt ervaren!