Loading icon

Opskrift på den perfekte tur til Istanbul

Det er ingen hemmelighed, at Istanbul er en af mine yndlingsbyer i verden. Jeg har rejst der siden jeg var barn, og hvert besøg bringer noget nyt. Fra gamle ruiner til fantastiske moskeer og paladser, her er mine øverste valg til en hurtig tur til denne historiske by:

{

Hagia Sofia

Hagia Sophia er en tidligere ortodoks patriarkalsk basilika, senere en moske og nu et museum i Istanbul, Turkey . Det blev bygget af den byzantinske kejser Justinian I mellem 532 e.Kr. og 537 e.Kr. på stedet for en tidligere kirke dedikeret til Mary (Hagia Maria). Dets navn betyder "hellig visdom" på græsk; Dets formelle navn henviser til dette faktum: Theotokos Panachrantos (Guds mor, der er helt holde). Efter dens afslutning var det en af de største kirker i kristendommen i mange århundreder. Det blev også kendt som "Den store kirke", eller blot "den store kirke".

Kirken indeholdt massive spir over dens hovedindgang, der blev ødelagt, da Konstantinopel faldt til osmanniske tyrkere i 1453 under det fjerde korstog. I 1494 beordrede Sultan Beyazid II dem revet på grund af deres højde, der hindrede udsigten fra hans nye palads over Bosphorusstræet mod Europa; Imidlertid forbliver nogle fragmenter stadig i dag, inklusive en, der kan ses uden for Hagia Sophia Museum indgangsdøre, der fører inde, hvor besøgende kan se flere stykker liggende såvel som en del indeni.

Den blå moske

The Blue Mosque er den mest berømte moske i Istanbul og en af de mest besøgte turistattraktioner i byen. Bygget i 1609 af arkitekten Sedefkar Mehmed Agha, det er placeret på den europæiske side af Istanbul (den europæiske side er, hvor alle byens største museer og paladser er).

Moskeen blev designet med seks minareter (høje tårne) omkring dens omkreds og en stor gårdsplads inde, der kan holde op til 5.000 tilbedere på én gang. Besøgende kan komme ind gennem en af to døre: den ene udskåret af marmor og en anden lavet af træ med detaljerede udskæringer i hele sin ramme; Begge fører ind i et område kaldet "Bab-i Hümayun", der oversættes til engelsk som Gate of Felicity eller favoritisme afhængigt af hvem du spørger! Inde i denne port sidder en intrikat dekoreret springvand, hvor tilbedere vasker hænderne, før de går ind i bønnerum-hvis du er heldig nok til at besøge under Ramadan, forventer mange mennesker, der gør dette ritual sammen!

Hippodrome

The Hippodrome er et gammelt stadion, der engang tjente som centrum af det byzantinske liv. Det blev brugt til vognløb og anden underholdning, men det fungerede også som et mødested for politiske diskussioner.

Hippodrome blev bygget i 600 e.Kr. At skabe et rum, hvor folk kunne samles til vigtige begivenheder, såsom vognløb eller politiske diskussioner. Navnet "Hippodrome" kommer fra græske ord, der betyder hestevæddeløb; Dette afspejler dets oprindelige formål som et spor, hvor heste kørte mod hinanden under spil, der blev afholdt til ære for guder som Zeus eller Apollo (eller muligvis endda Poseidon). Den mest berømte begivenhed, der blev afholdt på dette sted, blev kaldt Nika-optøjer-en række optøjer mellem to modsatte fraktioner: den ene ledet af Hypatius og en anden ledet af Phocas-der varede fra 10. januar til 13. januar 532 e.Kr. Det ville afslutte fjendtlighederne mellem dem.

Basilica cistern

The Basilica Cistern er en af de mest berømte attraktioner i Istanbul, og med god grund: det er et massivt underjordisk kammer, der engang blev brugt som en akvædukt af romerne. Det dækker et område på ca. 5.000 kvadratmeter (ca. 55.000 kvadratmeter) og har 336 kolonner arrangeret i 12 rækker.

{1 eder til Konstantinopel (nutidig Istanbul). Det var oprindeligt åbent for turister indtil 1966, da det blev grænser på grund af sikkerhedsmæssige bekymringer; Efter at omfattende restaureringsarbejde på en del af sit tagsystem blev afsluttet i 2013, kan besøgende imidlertid igen komme ind i dette historiske sted uden bekymring-og undre sig over dets skønhed! Hvis du ønsker, at din rejse skal være ekstra speciel, så book dig selv på en af vores guidede ture, som vil tage dig bag lukkede døre, så du kan lære mere om, hvordan denne gamle struktur blev til i romertiden. "

Det bedste tidspunkt at besøge er under en af deres mange festivaler hele året: Ramadan Bazaar afholdt under Ramadan (en måned lang muslimsk ferie), julebasar afholdt i december lige før jul Eve, nytårsaften fejring osv. Disse begivenheder tiltrækker tusinder af mennesker, der mødes til mad og underholdning, mens de gennemser gennem alle slags merchandise, der tilbydes af leverandører i hvert afsnit inden for disse fire vægge!

Istanbul Archaeology Museum

The Istanbul Archaeology Museum er placeret på den sydlige side af Sultanahmet Square, højre side Ved siden af den blå moske og Hagia Sophia. Museet blev oprettet i 1884 som en del af en indsats fra osmanniske myndigheder for at bevare artefakter fra arkæologiske steder omkring Tyrkiet. Det huser mere end 100.000 genstande inklusive statuer, smykkestykker, mønter og keramik fra gamle civilisationer som Troy (i det moderne nordvestlige kalkun), Lydia (i det vestlige Anatolien), Bithynia (Northwest Anatolia) og Byzantium (som senere blev Constantinople) .

Samlingen inkluderer objekter, der stammer tilbage så langt som 6500 f.Kr. Nogle af disse inkluderer egyptiske statuer, der viser guddomme som ISIS eller Horus; Romerske marmorbuster, der skildrer Julius Caesar og Cleopatra VII Philopator; Byzantinske mosaikker, der findes i Ravenna Italien inspireret af bibelske historier som Jonah, der bliver slugt af en hval; Gamle græske vaser dekoreret med dionysiske scener, der involverede satyrs, }

Hagia Irene

Hagia Irene var en tidligere græsk -ortodoks patriarkalsk basilika, senere en osmannisk imperial moske og nu et museum i Istanbul, Tyrkiet. Bygningen blev oprindeligt konstrueret som en del af et klosterkompleks af Konstantin I (r. 324-337) på stedet for en tidligere kirke dedikeret til Saint Irene. Det fungerede som Palace -kapellet for kejserne, indtil de flyttede til et andet palads bygget af Konstantin i nærheden (nu kaldet Sultanahmet). Det blev derefter omdannet til en moske i 1453 efter den osmanniske erobring af Konstantinopel (Istanbul).

I 1930 blev det omdannet til et kunstgalleri af Ataturks regering; Dog er det siden blevet konverteret tilbage til sit oprindelige formål som museum og koncertsal til klassisk musik-koncerter i dag.

Galata Bridge (eller Golden Horn)

The Golden Horn er et godt sted at se byen. Der er mange ting at gøre på dette område, herunder gå rundt og tage billeder af de smukke bygninger og gader. Du kan også shoppe eller spise frokost på en af de mange restauranter, caféer eller barer.

Hvis du leder efter noget andet end bare at besøge turistattraktioner som Topkapi Palace eller Sultanahmet Moske, skal du drage fordel af denne mulighed!

Istanbul er en by med mange lag. Du kan fordybe dig i dens historie, udforske dens nutidige kultur og køkken eller bare nyde udsigten fra oven på en af dens mange bakker. Byen tilbyder noget for enhver smag fra museer og moskeer til gamle ruiner og moderne arkitektur - for ikke at nævne noget utroligt mad! Uanset om du rejser solo eller som en del af en gruppe, vil disse fem steder give dig en autentisk oplevelse, der forbliver hos dig længe efter din rejse.