Loading icon

Recept voor de perfecte reis naar Istanbul

Het is geen geheim dat istanbul een van mijn favoriete steden ter wereld is. Ik reis daar sinds ik een kind was en elk bezoek brengt iets nieuws. Van oude ruïnes tot prachtige moskeeën en paleizen, hier zijn mijn topkeuzes voor een snelle reis naar deze historische stad:

Hagia Sofia

Hagia Sophia is een voormalige Orthodoxe patriarchale basiliek, later een moskee, en nu een museum in Istanbul, Turkije . Het werd gebouwd door de Byzantijnse keizer Justinian I tussen 532 na Christus en 537 na Christus op de plaats van een eerdere kerk gewijd aan Maria (Hagia Maria). De naam betekent "heilige wijsheid" in het Grieks; De formele naam verwijst naar dit feit: Theotokos Panachrantos (Moeder van God die All-Holy is). Na de voltooiing was het al vele eeuwen een van de grootste kerken in het christendom. Het stond ook bekend als "The Great Church", of gewoon "de grote kerk".

De kerk bevatte massale torens over de hoofdingang die werd vernietigd toen Constantinopel in 1453 tijdens de vierde kruistocht naar Ottomaanse Turken viel. In 1494 beval Sultan Beyazid II hen gesloopt vanwege hun lengte -belemmerende uitzichten vanuit zijn nieuwe paleis over Bosporus Straat naar Europa; Sommige fragmenten blijven echter nog steeds over vandaag, waaronder een die te zien is buiten Hagia Sophia Museum Toegangsdeuren die naar binnen leiden waar bezoekers meer stukken kunnen zien rondslingeren en ook een deel binnen kunnen liggen.

The Blue Mosque

de blauwe moskee is de beroemdste moskee in Istanbul en een van de meest bezochte toeristische attracties in de stad. Gebouwd in 1609 door architect Sedefkar Mehmed Agha, het is gelegen aan de Europese kant van Istanbul (de Europese kant is waar alle belangrijkste musea en paleizen van de stad zijn).

De moskee is ontworpen met zes minaretten (hoge torens) rond de omtrek en een grote binnenplaats Binnenin kan maximaal 5.000 aanbidders tegelijk vasthouden. Bezoekers kunnen door een van een van de twee deuren binnenkomen: een uitgehouwen uit marmer en een andere gemaakt van hout met uitgebreide gravures in het kader; Beide leiden naar een gebied genaamd "Bab-i Hümayun", dat zich vertaalt in het Engels als poort van Felicity of favoritisme, afhankelijk van wie je vraagt! Binnen deze poort zit een ingewikkeld gedecoreerde fontein waar aanbidders hun handen wassen voordat ze gebedenkamers binnengaan-als je het geluk hebt om te bezoeken tijdens de Ramadan, verwacht dan dat veel mensen dit ritueel samen doen!

De Hippodrome

Het hippodrome is een oud stadion dat ooit diende als het centrum van het Byzantijnse leven. Het werd gebruikt voor strijdwagenraces en ander entertainment, maar het functioneerde ook als een ontmoetingsplaats voor politieke discussies.

Het hippodrome werd gebouwd in 600 AD door keizer Justinian I (die regeerde van 527 tot 565), wie wilde een ruimte creëren waar mensen konden verzamelen voor belangrijke gebeurtenissen zoals strijdwagenraces of politieke discussies. De naam "Hippodrome" komt van Griekse woorden, wat betekent dat paardenrace cursus; Dit weerspiegelt zijn oorspronkelijke doel als een spoor waar paarden tegen elkaar racen tijdens games ter ere van goden zoals Zeus of Apollo (of mogelijk zelfs Poseidon). Het beroemdste evenement op deze locatie werd Nika Riots genoemd-een reeks rellen tussen twee tegengestelde facties: een onder leiding van Hypatius en een andere onder leiding van Phocas-die duurde van 10 januari tot 13 januari 532 AD toen beide partijen overeenkwamen met de voorwaarden Dat zou een einde maken aan de vijandelijkheden tussen hen.

The Basilica Cistern

< a href="https://yerebatan.com/nl/"> The Basilica Cistern is een van de beroemdste attracties in Istanbul, en om een goede reden: het is een enorme ondergrondse kamer die ooit door de Romeinen als een aquaduct werd gebruikt. Het beslaat een oppervlakte van ongeveer 5.000 vierkante meter (ongeveer 55.000 vierkante voet) en heeft 336 kolommen gerangschikt in 12 rijen.

Het cistern werd gebouwd tijdens de Reign of Emperor Justinian I tussen A.D. 532 en 537 om zoet water te leveren aan Constantinopel (het huidige Istanbul). Het stond oorspronkelijk open voor toeristen tot 1966 toen het verboden raakte vanwege de bezorgdheid over de veiligheid; Nadat het uitgebreide restauratiewerk op een deel van zijn daksysteem echter in 2013 was voltooid, kunnen bezoekers echter opnieuw deze historische site binnenkomen zonder zorgen-en zich verwonderen over zijn schoonheid! Als je wilt dat je reis extra speciaal is, boek dan jezelf dan op een van onze rondleidingen die je achter gesloten deuren brengen, zodat je meer kunt leren over hoe deze oude structuur ontstond tijdens de Romeinse tijd. "

dolmabahce paleis

Dolmabahce Palace is een paleis in Istanbul, Turkije. Het was het belangrijkste administratieve centrum van het Ottomaanse rijk van 1853 tot 1922. Het was de belangrijkste woning van de Ottomaanse sultans gedurende ongeveer 400 jaar. Het eerste Dolmabahce -paleis werd gebouwd in 1491 in volgorde van Sultan Bayezid II. De structuur is ontworpen door een onbekende architect, maar er wordt aangenomen dat het gebaseerd was op een eerder gebouw dat bekend staat als "Dolma Bahche Palace ", die op deze site was geconstrueerd tijdens het tijdperk van Mehmed II (1451-1481).

Grand Bazaar

De Grand Bazaar is een van de oudste en grootste overdekte markten ter wereld, met meer dan 4.000 winkels die alles verkopen Van kleding tot sieraden. De bazaar bestaat al sinds 1461 toen Sultan Mehmed II het opdracht gaf als onderdeel van zijn plan om Istanbul in een moderne stad te bouwen. Tegenwoordig is het nog steeds bruisend met activiteit-je kunt alles vinden, van traditionele Turkse handwerk gemaakt door lokale ambachtslieden tot souvenirs voor vrienden thuis (of jezelf).

De beste tijd om te bezoeken is tijdens een van hun vele festivals het hele jaar door: Ramadan Bazaar gehouden tijdens Ramadan (een Muslim Holiday Monteur), kerstbazaar gehouden in december vlak voor kerstavond, oudejaarsavondvieringen, enz. Deze evenementen trekken duizenden mensen aan die samenkomen voor eten en entertainment tijdens het bladeren door allerlei soorten merchandise aangeboden door verkopers in elke sectie Binnen deze vier muren!

Istanbul Archeology Museum

Het istanbul archeologiemuseum bevindt zich aan de zuidkant van het Sultanahmet -plein, direct naast de blauwe moskee een D Hagia Sophia. Het museum werd in 1884 opgericht als onderdeel van een poging van de Ottomaanse autoriteiten om artefacten van archeologische locaties rond Turkije te behouden. Het herbergt meer dan 100.000 items, waaronder beelden, sieraden, munten en aardewerk van oude beschavingen zoals Troy (in het hedendaagse Noordwest-Turkije), Lydia (in West-Anatolië), Bithynia (Noordwest-Anatolië) en Byzantium (die later constantinopel werd) .

De Collection omvat objecten die teruggaat tot 6500 voor Christus; Sommige hiervan omvatten Egyptische beelden met goden zoals ISIS of Horus; Romeinse marmeren bustes die Julius Caesar en Cleopatra VII Philopator afbeelden; Byzantijnse mozaïeken gevonden in Ravenna Italië geïnspireerd door bijbelse verhalen zoals Jona die worden ingeslikt door een walvis; Oude Griekse vazen versierd met Dionysische scènes waarbij satyrs maenads door bossen achtervolgen-deze werden vaak gebruikt tijdens religieuze ceremonies waar wijn vrij werd geconsumeerd totdat de deelnemers voldoende bedwelmd werden, niet alleen hun problemen vergeten, maar ook luid genoeg zingen zodat iedereen ze kon horen. P>

Hagia Irene

hagia irene was een voormalige Grieks -orthodoxe patriarchale basiliek, later een Ottomaanse keizerlijke moskee en nu een museum in Istanbul, Turkije. Het gebouw werd oorspronkelijk gebouwd als onderdeel van een kloostercomplex door Constantine I (r. 324-337) op de plaats van een eerdere kerk gewijd aan Saint Irene. Het diende als de paleiskapel voor de keizers totdat ze naar een ander paleis verhuisden gebouwd door Constantijn in de buurt (nu Sultanahmet genoemd). Het werd vervolgens omgezet in een moskee in 1453 na de Ottomaanse verovering van Constantinopel (Istanbul).

In 1930 werd het door de regering van Ataturk omgebouwd tot een kunstgalerij; Sindsdien is het echter weer omgezet in zijn oorspronkelijke doel als een museum en concertzaal voor klassieke muziekconcerten vandaag.

Galata Bridge (of Golden Horn)

De gouden hoorn is een geweldige plek om de stad te zien. Er zijn veel dingen te doen in dit gebied, waaronder rondlopen en foto's maken van de prachtige gebouwen en straten. U kunt ook gaan winkelen of lunchen in een van de vele restaurants, cafés of bars.

Als u op zoek bent naar iets anders dan alleen toeristische attracties zoals Topkapi Palace of Sultanahmet-moskee bezoeken, profiteer dan van deze kans!

istanbul is een stad met veel lagen. Je kunt jezelf onderdompelen in zijn geschiedenis, de huidige cultuur en keuken verkennen, of gewoon genieten van het uitzicht vanaf een van de vele heuvels. De stad biedt voor elk wat wils, van musea en moskeeën tot oude ruïnes en moderne architectuur - om nog maar te zwijgen van ongelooflijk eten! Of u nu solo reist of als onderdeel van een groep, deze vijf sites geven u een authentieke ervaring die u lang na uw reis beëindigt.