Loading icon

Bulgarije is een echte parel van het Balkan-schiereiland

Bulgarije is een geweldig, divers en mooi land. Dit zijn de belangrijkste redenen om dit land te bezoeken:

1. In Bulgarije kun je veel geweldige mensen ontmoeten!

Ondanks het feit dat Bulgaars geen internationale taal is, duurt het niet lang voordat je de taalbarrière hebt overwonnen. De mensen hier zijn buitengewoon goed opgeleid, vriendelijk en hartelijk. En in allerlei grappige situaties terechtkomen is slechts een deel van je Bulgaarse avontuur. Zodra je wordt uitgenodigd voor een glaasje huisgemaakte brandewijn, zul je merken dat er echt geen taalbarrières zijn.

2. Het eten is zo heerlijk

De lokale keuken is verrassend goed: een mix van Slavische, Griekse en Oosterse gerechten, dus bereid je voor op een eindeloos menu.

3. Verschillende stijlen mixen

In Sofia vind je veel overblijfselen uit vervlogen tijden, culturen en bouwstijlen. De hoofdstad Sofia is een voorbeeld van oude architectuur, dus karakteristieke betonnen gebouwen en moderne gebouwen tegelijk, die een interessante mix van stijlen vormen.

4. Een land met een rijke geschiedenis

Elke hoek van dit geweldige land zit vol geschiedenis. De magie van dit land, dat al sinds de 7e eeuw voor Christus bestaat, is overal voelbaar, van het Rila-klooster, de rotsen van Belogradchik, honderden grotten, de verbazingwekkende Zeven Rila-meren en naar de kust van de Zwarte Zee. Plovdiv is een van de oudste steden in Europa en volgens sommige bronnen de oudste stad die er bestaat.

5. Adembenemend landschap

De natuur van Bulgarije is ideaal om te wandelen, wandelen en vooral om de panoramische uitzichten te bewonderen die zich voor je ogen openen! Beginnend bij een van de prachtige met sneeuw bedekte bergen, door de weelderige rivierbeddingen en eindigend met de prachtige en ongerepte kustkusten in het zuiden. Het enige wat je niet mag vergeten is je kampeeruitrusting. In sommige grote steden, zoals Sofia, Burgas, Plovdiv en Varna, zijn er dagexcursies die je in detail kennis laten maken met de geschiedenis en de meest interessante feiten.

6. Alles is erg goedkoop

Voor heel weinig geld kun je echt hoogwaardige service krijgen.

7. Volledige ontspanning

De aanwezigheid van talrijke minerale en geneeskrachtige bronnen maakt Bulgarije tot een van de toonaangevende kuuroorden, niet alleen in Europa, maar ook in de wereld. De meeste hotels hebben luxe spa's met sauna's, jacuzzi's en professionals om u een honingmassage te geven.

8. Ideale geografische locatie

Binnen Europa heeft Bulgarije waarschijnlijk de beste geografische ligging en biedt het tal van goedkope reismogelijkheden naar enkele van de beste bestemmingen op het oude continent, zoals Berlijn, Barcelona, ​​​​Manchester, Edinburgh, Londen, Rome, Amsterdam.

9. Uitstekend wintertoerisme

In zo'n klein land als Bulgarije zijn er meer dan 200 km aan skipistes en in het grootste resort van Bansko worden verschillende wereldkampioenschappen gehouden. Ook in Sofia is er een klein skigebied - Vitosha! Geweldig, nietwaar!

10. Sofia is een echte Europese hoofdstad

Het is een geweldig weekendje weg met coole bars, geweldige straatcultuur van artiesten, een bruisend nachtleven en meer. Vermeldenswaard is de gratis Wi-Fi, die bijna overal beschikbaar is.

11. Wijn!

Bulgarije is van oudsher een van de grootste leveranciers van deze goddelijke drank ter wereld.

Wijnbouw en wijnmaken hebben hier een lange geschiedenis, die teruggaat tot de tijd van de Thraciërs. En wijnen hebben over de hele wereld universele erkenning gekregen.