Loading icon

Reis naar Vancouver, een behoorlijk benijdenswaardige plek in de wereld.

Vancouver wordt vaak beschouwd als een van de mooiste steden ter wereld. Het is een stad die zowel toeristen als bewoners aantrekt, en er zijn genoeg redenen waarom het zo'n aantrekkelijke plek is om te wonen of te bezoeken. Het heeft geweldige buurten, uitstekende restaurants en cafés, en het ligt aan het water.

Wat Vancouver echter uniek maakt, is dat het niet alleen een grote stad is met één centrumgebied - het bestaat uit vele kleinere gemeenschappen, elk met een eigen karakter. Dus terwijl dit misschien een ideale plek is voor een vakantie, is het ook een geweldige plek om te wonen als je iets anders zoekt dan wat andere grote steden te bieden hebben!

Vlieg naar Vancouver International Airport

YVR bevindt zich op Sea Island in Richmond, British Columbia. De luchthaven wordt bediend door twee internationale luchthavens en diverse regionale luchthavens in de buurt. Het is de op een na drukste luchthaven in Canada en een van de grootste luchthavens in Noord-Amerika. Vancouver International Airport heeft een uitgebreid netwerk van vluchten naar steden over de hele wereld, waaronder Tokyo, Londen, Parijs en New York City. Als je vanuit YVR vliegt, zijn taxi of openbaar vervoer (bus) de beste opties om naar de stad te gaan.

Stanley Park en West End

Stanley Park is een prachtig natuurpark dat perfect is om te wandelen en te fietsen. Het herbergt ook een van de beste stranden van Vancouver - Siwash Rock Beach. West End is nog een geweldige plek om te verblijven tijdens een bezoek aan Vancouver, dankzij de nabijheid van Stanley Park, maar het heeft ook uitstekende eetgelegenheden. Je vindt hier alles, van informele cafés en pubs tot chique restaurants (en alles daartussenin).

Het is gemakkelijk om Stanley Park vanuit het centrum van Vancouver te bereiken; neem gewoon het openbaar vervoer of huur een auto!

Gastown-Chinatown

Gastown-Chinatown is een populaire toeristische bestemming in Vancouver, en dat is niet voor niets. De wijk is de thuisbasis van veel restaurants en bars, evenals winkels en boetieks. Het is ook een van de oudste wijken in Vancouver; het werd gesticht door"Gassy"Jack Deighton in 1867 toen hij daar zijn eerste saloon bouwde!

De Steam Clock is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Gastown - hij werd gebouwd in 1977 als onderdeel van de honderdjarige viering van Canada door de lokale kunstenaar Andy Thomson (die ook verschillende andere beroemde beeldhouwwerken in de stad heeft ontworpen). Je kunt deze klok op elk moment tijdens je reis zien: hij slaat elk uur van 8.00 tot 22.00 uur!

Yaletown-False Creek

Yaletown is een wijk in het centrum van Vancouver, British Columbia. Het ligt tussen False Creek en West End, en wordt begrensd door Main Street in het noorden, Drake Street in het zuiden en Hamilton Street in het oosten. De naam"Yaletown"is afgeleid van het Yale Hotel, dat in 1907 werd geopend aan Nelson Street en Pacific Boulevard (nu Homer Street).

Het gebied begon als een industrieel district, maar is sindsdien getransformeerd in een stedelijk dorp met meer dan 6500 inwoners in hoogbouwappartementen rond False Creek en laagbouw herenhuizen langs Mainland Street, waar het grenst aan Coal Harbour.

Kitsilano & Granville Island

Kitsilano is een geweldige plek om te verblijven. Het herbergt enkele ongelooflijke restaurants, waaronder de klassieke Vancouver-spot Granville Island. Dit eiland is het hart van de kunst- en cultuurscene van Vancouver, dus het is niet ongebruikelijk om jezelf te vinden in een openluchtmarkt met muzikanten die hun ziel uit hun lijf spelen op elke straathoek. Als je op zoek bent naar wat inspiratie (of gewoon een goede maaltijd wilt), is dit een uitstekende plek om te beginnen!

UBC-Point Grey

Als je op zoek bent naar een geweldige plek om te studeren, te wonen en te bezoeken, is UBC het. Met meer dan 200 hectare groen biedt UBC volop mogelijkheden om de natuur in te gaan - maar als je de voorkeur geeft aan je klaslokaal, zijn er meer dan 300 gebouwen op de campus. De campus heeft ook een aantal bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn:

  • het Museum voor Antropologie;
  • Botanische tuin;
  • Nitobe Memorial Garden (een Japanse tuin);
  • Koerner Library (de grootste academische bibliotheek ten westen van Toronto);
  • War Memorial Gymnasium (gebouwd in 1950).

Dankzij de ligging van UBC is het gemakkelijk om Vancouver en andere delen van British Columbia te verkennen, dankzij de nabijheid van BC Ferries en het Translink-busnetwerk.

Mt Pleasant-South Main

Bekijk de boetieks en restaurants op Main Street. Wandel langs de zeewering, die zich uitstrekt van Stanley Park tot False Creek en een geweldige plek is om boten voorbij te zien varen of gewoon van wat frisse lucht te genieten.

Bezoek een van de vele parken van Vancouver - er zijn er meer dan 730 in totaal! Enkele van mijn favorieten zijn Queen Elizabeth Park, Strathcona Park, Crab Park en Trout Lake Park (met een geweldige speeltuin). Je kunt ook onze stranden bekijken als je wilt genieten van de zon met je familie of vrienden - ze zijn hier nooit te druk omdat we zoveel ruimte hebben! Maar zelfs als je vandaag helemaal geen zin hebt om naar buiten te gaan, zijn er nog genoeg dingen voor jou hier in de stad: Granville Island is altijd leuk, ongeacht het tijdstip van het jaar; bezoek onze aquaria (als ze niet gesloten zijn vanwege bezuinigingen); probeer wat nieuwe restaurants uit... de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos!

Zie zelf hoe geweldig Vancouver is

Als je niet bekend bent met Vancouver, is het een behoorlijk begeerlijke plek in de wereld. De stad heeft veel te bieden - van ongelooflijk eten en drinken tot prachtige landschappen en een actieve gemeenschap van kunstenaars, ondernemers en ondernemers die kunstenaars zijn geworden. Het is ook de thuisbasis van enkele van de beste koffiehuizen van Canada.

Vancouver staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid: er zijn mijlenlange wandelpaden langs kliffen aan de kust; fietspaden verbinden buurten met parken vol bloemen; de stranden zijn bezaaid met palmbomen en zandsculpturen gemaakt door lokale kunstenaars (feitelijk is een van die stranden vernoemd naar kunstenaar Andy Goldsworthy).

Vancouver is een geweldige stad en het is gemakkelijk te zien waarom. Het heeft een van de beste uitzichten ter wereld, geweldig eten en cultuur, en zit vol vriendelijke mensen. Of je nu op bezoek bent of er permanent naartoe verhuist, we hopen dat deze gids je een idee heeft gegeven van wat Vancouver zo speciaal maakt!

Kitsilano is een geweldige plek om te verblijven. Het herbergt een aantal ongelooflijke restaurants, waaronder de klassieke Vancouver plek Granville Island. Dit eiland is het hart van de kunst- en cultuurscene van Vancouver, dus het is niet ongebruikelijk om jezelf te vinden in een openluchtmarkt met muzikanten die op elke hoek hun hart uitstorten. Als je op zoek bent naar inspiratie (of gewoon een goede maaltijd wilt), is dit een uitstekende plek om te beginnen!

UBC-Point Grey

Als je op zoek bent naar een geweldige plek om te studeren, te wonen en te bezoeken, is UBC het. Met meer dan 200 hectare groen biedt UBC volop mogelijkheden om de natuur in te gaan, maar als je de voorkeur geeft aan een klaslokaal, zijn er meer dan 300 gebouwen op de campus. De campus heeft ook een aantal bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn:

  • het Museum of Anthropology;
  • Botanische Tuin;
  • Nitobe Memorial Garden (een Japanse tuin);
  • Koerner-bibliotheek (de grootste academische bibliotheek ten westen van Toronto);
  • War Memorial Gymnasium (gebouwd in 1950).

De locatie van UBC maakt het gemakkelijk om Vancouver te verkennen, evenals andere delen van British Columbia, dankzij de nabijheid van BC Ferries en TransLink busdiensten.

Mt Pleasant-South Main

Bekijk de boetieks en restaurants op Main Street. Wandel langs de zeewering, die zich uitstrekt van Stanley Park tot False Creek en een geweldige plek is om naar passerende boten te kijken of gewoon te genieten van wat frisse lucht.

Bezoek een van de vele parken van Vancouver - er zijn er meer dan 730 in totaal! Enkele van mijn favorieten zijn Queen Elizabeth Park, Strathcona Park, Crab Park en Trout Lake Park (met een geweldige speeltuin). U kunt ook onze stranden verkennen als u wilt genieten van de zon met uw familie of vrienden - ze zijn hier nooit te druk omdat we zoveel ruimte hebben! Maar zelfs als je vandaag helemaal geen zin hebt om naar buiten te gaan, zijn er nog steeds genoeg dingen te doen in de stad: Granville Island is altijd leuk, ongeacht het seizoen; bezoek onze aquaria (als ze niet gesloten zijn vanwege bezuinigingen); probeer nieuwe restaurants... de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos!

Zie zelf hoe geweldig Vancouver is

Als je niet bekend bent met Vancouver, is het een behoorlijk begerenswaardige plek in de wereld. De stad heeft veel te bieden - van geweldig eten en drinken tot prachtige landschappen en een actieve gemeenschap van kunstenaars, ondernemers en ondernemers-die-kunstenaars-zijn geworden. Het is ook de thuisbasis van enkele van de beste koffiehuizen van Canada.

Vancouver staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid: er zijn mijlenlange wandelpaden langs kliffen aan de oceaan; fietspaden verbinden wijken met parken vol bloemen; de stranden zijn bezaaid met palmbomen en zandsculpturen gemaakt door lokale kunstenaars (in feite is een van die stranden vernoemd naar kunstenaar Andy Goldsworthy).

Vancouver is een geweldige stad en het is gemakkelijk te zien waarom. Het heeft enkele van de beste uitzichten ter wereld, geweldig eten en cultuur, en zit vol vriendelijke mensen. Of je nu op bezoek bent of er permanent naartoe verhuist, we hopen dat deze gids je een idee heeft gegeven van wat Vancouver zo bijzonder maakt!

Kitsilano is een geweldige plek om te verblijven. Het herbergt enkele fantastische restaurants, waaronder de klassieke Vancouver-spot Granville Island. Dit eiland is het hart van de kunst- en cultuurscene van Vancouver, dus het is niet ongebruikelijk dat je jezelf vindt wandelen door een openluchtmarkt met muzikanten die hun hart uitsteken op elke hoek. Als je op zoek bent naar inspiratie (of gewoon een goede maaltijd wilt), is dit een uitstekende plek om te beginnen!

UBC-Point Grey

Als je op zoek bent naar een geweldige plek om te studeren, te wonen en te bezoeken, is UBC het. Met meer dan 200 hectare groen biedt UBC volop mogelijkheden om de natuur in te gaan. Maar als je liever in het klaslokaal blijft, zijn er meer dan 300 gebouwen op de campus. De campus heeft ook een aantal bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn: 

  • het Museum of Anthropology; 
  • Botanical Garden; 
  • Nitobe Memorial Garden (een Japanse tuin); 
  • Koerner Library (de grootste academische bibliotheek ten westen van Toronto); 
  • War Memorial Gymnasium (gebouwd in 1950).

Dankzij de ligging van UBC is het gemakkelijk om Vancouver en andere delen van British Columbia te verkennen, dankzij de nabijheid van BC Ferries en de TransLink busdienst.

Mt Pleasant-South Main

Bekijk de boetiekjes en restaurants op Main Street. Maak een wandeling langs de seawall, die zich uitstrekt van Stanley Park tot False Creek en een geweldige plek is om naar boten te kijken of gewoon te genieten van wat frisse lucht.

Bezoek een van de vele parken in Vancouver - er zijn er meer dan 730 in totaal! Enkele van mijn favorieten zijn Queen Elizabeth Park, Strathcona Park, Crab Park en Trout Lake Park (met een geweldige speeltuin). Je kunt ook onze stranden bekijken als je wilt genieten van de zon met je familie of vrienden - ze zijn hier nooit te druk omdat we zoveel ruimte hebben! Maar zelfs als je vandaag helemaal geen zin hebt om naar buiten te gaan, zijn er nog steeds genoeg dingen te doen hier in de stad: Granville Island is altijd leuk, ongeacht welke tijd van het jaar het is; bezoek onze aquariums (als ze niet gesloten zijn vanwege budgettaire beperkingen); probeer nieuwe restaurants uit... de mogelijkheden zijn eindeloos!

Zie zelf hoe geweldig Vancouver is

Als je niet bekend bent met Vancouver, is het een behoorlijk begeerde plek in de wereld. De stad heeft veel te bieden - van ongelooflijk eten en drinken tot prachtige landschappen en een actieve gemeenschap van kunstenaars, ondernemers en kunstenaars die ondernemers zijn geworden. Het is ook de thuisbasis van enkele van de beste koffiehuizen van Canada.

Vancouver staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid: er zijn mijlenlange wandelpaden langs kliffen aan de oceaan; fietspaden verbinden wijken met parken vol bloemen; stranden zijn bezaaid met palmbomen en zandsculpturen gemaakt door lokale kunstenaars (feitelijk is een van die stranden vernoemd naar kunstenaar Andy Goldsworthy).

Vancouver is een geweldige stad, en het is gemakkelijk te zien waarom. Het heeft enkele van de beste uitzichten ter wereld, geweldig eten en cultuur, en is gevuld met vriendelijke mensen. Of je nu op bezoek bent of er permanent naartoe verhuist, we hopen dat deze gids je een idee heeft gegeven van wat Vancouver zo bijzonder maakt!