Loading icon

Wat te zien in Tel Aviv

Als je al vliegtickets naar Tel Aviv hebt gekocht, heb je de juiste keuze gemaakt. De stad heeft een geweldige kunstscene, uitstekende stranden en veel historische gebouwen uit de begindagen als havenstad.

De Witte Stad

De Witte Stad is een UNESCO-werelderfgoed en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Deze modernistische wijk is gebouwd in de jaren 1930 door Duits-Joodse architecten die Nazi-Duitsland ontvluchtten naar Palestina. De gebouwen zijn allemaal in Bauhaus-stijl, wat betekent dat ze eenvoudig en functioneel zijn met strakke lijnen en veel glas (het Witte Huis werd ook in deze tijd ontworpen).

De straten zijn alleen voor voetgangers - je zult hier geen auto's vinden! Er zijn winkels, restaurants, galerijen en musea in het hele gebied, dus je zult je nooit vervelen tijdens het verkennen van deze fascinerende buurt.

Stranden van Tel Aviv

De stranden van Tel Aviv zijn schoon en veilig, het water is warm en het zand is zacht. De stad heeft verschillende stranden die variëren van rustige isolatie tot levendige drukte, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: het zijn geweldige plekken om te ontspannen en van de zon te genieten. Als je echter iets meer wilt dan alleen zand en zee, heeft Tel Aviv ook een aantal uitstekende restaurants direct aan de kust waar je kunt lunchen of dineren voordat je weer de stad in gaat voor een avondje uit.

Jemenitische Wijk

De Jemenitische Wijk is een buurt in het centrum van Tel Aviv en is een van de oudste in de stad. Dit gebied is erg populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking omdat het veel winkels, restaurants, musea en galerijen heeft. Het is ook de thuisbasis van veel kunstenaars die er wonen omdat ze zich appartementen kunnen veroorloven in dit chique gebied.

De Jemenitische Wijk is aangewezen als historische locatie door het ministerie van Binnenlandse Zaken van Israël vanwege haar belang tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen veel Joden door de nazi's uit hun huizen werden verdreven die destijds een groot deel van Europa bezetten (1939-1945).

Dizengoff Circle en Omgeving

Dizengoff Circle is een rotonde in het centrum van Tel Aviv, Israël. Het is vernoemd naar de eerste burgemeester van Tel Aviv, Meir Dizengoff. Het wordt beschouwd als het culturele en commerciële centrum van de stad en heeft ook een iconische status als een belangrijk herkenningspunt binnen de Israëlische cultuur en geschiedenis.

Het gebied rondom deze rotonde is ontwikkeld tot een chique winkelgebied met veel kleine boetieks langs de trottoirs, samen met cafés, restaurants en nachtclubs.

Tel Aviv Museum of Art

Het Tel Aviv Museum of Art is opgericht in 1932 en bevindt zich aan de rand van het stadscentrum. Het museum heeft een grote collectie kunstwerken van over de hele wereld, waaronder schilderijen van Picasso en Matisse, beeldhouwwerken van Rodin en Moore, foto's van Diane Arbus en Ansel Adams. De permanente tentoonstelling omvat werken van kunstenaars zoals Monet of van Gogh, evenals Israëlische kunstenaars zoals Nahum Gutman en Moshe Castelnuovo-Tedesco (1895-1968).

De beeldentuin bevat meer dan 100 sculpturen verspreid over 2 hectare. Het bevat werken van Henry Moore, die hier in 1964"The Archer"creëerde; Giacometti's"Woman Walking"; Rodin's"Balzac Leaning on His Elbow"; plus enkele nieuwe toevoegingen zoals Antony Gormley's"Angel II"(1993).

Er is ook een café ter plaatse waar u kunt genieten van drankjes terwijl u uitkijkt over deze prachtige beeldentuin!

Neve Tzedek Wijk

Neve Tzedek is een buurt in Tel Aviv, opgericht in de late 19e eeuw. Het is de eerste wijk die buiten de muren van Jaffa is gebouwd en werd gesticht door Joodse immigranten uit Europa. Neve Tzedek betekent"Oase van Rechtvaardigheid"in het Hebreeuws; het dankt zijn naam aan een eeuwenoude bron die vandaag de dag nog steeds stroomt. Het gebied was oorspronkelijk landbouwgrond, maar is sindsdien ontwikkeld tot woon- en kantoorgebouwen voor kunstenaars, ondernemers en andere professionals die hun eigen ruimte willen op loopafstand van het centrum van Tel Aviv, maar er liever niet permanent (of helemaal niet) willen wonen.

Terwijl je hier bent, maak een wandeling langs Rothschild Boulevard, die door Neve Tzedek loopt op weg naar de stad; deze straat is vanwege de vele bomen en charmante architectuur al uitgeroepen tot een van de mooiste straten van Israël! Je ziet ook genoeg cafés waar je kunt stoppen voor een kopje koffie terwijl je deze unieke buurt verkent.

Bialikstraat

Bialikstraat is een straat in Tel Aviv, Israël. Het is de belangrijkste straat van de wijk Neve Tzedek en is vernoemd naar de Hebreeuwse dichter Hayim Nahman Bialik. De straat werd gebouwd tijdens het Ottomaanse bewind over Palestina en diende als toegang tot het havengebied van Jaffa vanuit Jeruzalem. De eerste gebouwen werden daar gebouwd door Joods-Jemenitische immigranten die vanaf 1882 arriveerden.

Vandaag de dag is het nog steeds een van de populairste straten in Tel Aviv met veel winkels, restaurants en cafés langs de hele lengte.

Rothschild Boulevard

Rothschild Boulevard is vernoemd naar de familie die het heeft gebouwd. Het was oorspronkelijk ontworpen als een elegante boulevard om Neveh Tzedek, dat destijds een klein stadje buiten Tel Aviv was, te verbinden met de Jaffapoort. Vandaag de dag is het een van de meest populaire straten van de stad en is het vaak gebruikt in films vanwege de prachtige architectuur en indeling.

De restaurants en cafés langs Rothschild Boulevard zijn enkele van mijn favoriete plekken om te eten of te drinken wanneer ik Tel Aviv bezoek! Er zijn zoveel opties: van shawarmakraampjes (mijn favoriet) tot chique restaurants waar je gerechten kunt proeven die geïnspireerd zijn op de mediterrane keuken; van koosjere falafelzaken tot veganistische koffiebars; van ijssalons die ijs serveren gemaakt met lokale ingrediënten zoals pistachenoten uit de Galilea-regio van Israël - je zult je hier nooit vervelen!

Dit is dé plek om te bezoeken in Israël

Tel Aviv is dé plek om te bezoeken in Israël. Het is levendig en leuk, maar heeft ook veel geschiedenis en cultuur. Als je op zoek bent naar dingen om te doen in Tel Aviv, zal deze lijst je helpen!

Het eerste wat je moet doen als je Tel Aviv bezoekt, is zeker wandelen langs de strandpromenade. Het wordt"The Boardwalk"genoemd, omdat het langs de Middellandse Zee loopt en door delen van Jaffa (een andere wijk), dat vroeger een oude havenstad was met zijn eigen boardwalk, totdat Tel Aviv in 1948 werd gesticht als de hoofdstad van Israël.

Er zijn hier veel musea, waaronder: Israël Museum - de thuisbasis van Masada; Eretz Israel Museum - vertelt het verhaal van het Joodse volk door de geschiedenis heen; Holon Children's Museum - leuke interactieve tentoonstellingen die kinderen leren over wetenschap en technologie; Diaspora Heritage Center - onderzoekt de aanwezigheid van Joden over de hele wereld sinds Bijbelse tijden.

Er is ook een café ter plaatse waar u kunt genieten van drankjes terwijl u uitkijkt over deze prachtige beeldentuin!

De wijk Neve Tzedek

Neve Tzedek is een buurt in Tel Aviv, opgericht in de late 19e eeuw. Het is de eerste buurt die buiten de muren van Jaffa is gebouwd en werd gesticht door Joodse immigranten uit Europa. Neve Tzedek betekent"Oase van Gerechtigheid"in het Hebreeuws; het heeft zijn naam te danken aan een oude bron die vandaag de dag nog steeds stroomt. Het gebied was oorspronkelijk landbouwgrond, maar is sindsdien ontwikkeld tot woongebouwen en kantoren voor kunstenaars, ondernemers en andere professionals die een eigen ruimte willen op loopafstand van het centrum van Tel Aviv, maar liever niet fulltime (of helemaal) daar willen wonen.

Tijdens uw verblijf kunt u ook een wandeling maken langs de Rothschild Boulevard, die door Neve Tzedek loopt op weg naar de stad; deze straat wordt vanwege de vele bomen en charmante architectuur wel"een van de mooiste straten van Israël"genoemd! U zult ook tal van cafés zien waar u kunt genieten van een kopje koffie terwijl u deze unieke buurt verkent.

Bialikstraat

Bialikstraat is een straat in Tel Aviv, Israël. Het is de hoofdstraat van de wijk Neve Tzedek en is vernoemd naar de Hebreeuwse dichter Hayim Nahman Bialik. De straat is gebouwd tijdens het Ottomaanse bewind over Palestina en diende als een toegang tot het havengebied van Jaffa vanuit Jeruzalem. De eerste gebouwen werden daar gebouwd door Joodse immigranten uit Jemen die vanaf 1882 arriveerden.

Vandaag de dag is het nog steeds een van de meest populaire straten in Tel Aviv, met veel winkels, restaurants en cafés langs de gehele lengte.

Rothschild Boulevard

Rothschild Boulevard is vernoemd naar de familie die het heeft gebouwd. Het was oorspronkelijk ontworpen als een elegante boulevard om Neveh Tzedek, dat destijds slechts een klein stadje buiten Tel Aviv was, te verbinden met de Jaffa Poort. Vandaag de dag is het een van de meest populaire straten van de stad en is het gebruikt in veel films vanwege de prachtige architectuur en indeling.

De restaurants en cafés langs Rothschild Boulevard zijn enkele van mijn favoriete plekken om te eten of te drinken wanneer ik Tel Aviv bezoek! Er zijn zoveel opties: van shawarmakramen (mijn favoriet) tot chique restaurants waar je gerechten kunt proberen die geïnspireerd zijn op de mediterrane keuken; van koshere falafelrestaurants tot veganistische koffiebars; van ijssalons die ijs serveren gemaakt van lokale ingrediënten zoals pistachenoten uit de Galilea-regio van Israël - hier zul je je nooit vervelen!

Dit is de plek om te bezoeken in Israël

Tel Aviv is de plek om te bezoeken in Israël. Het is levendig en leuk, maar heeft ook veel geschiedenis en cultuur. Als je op zoek bent naar dingen om te doen in Tel Aviv, zal deze lijst je helpen!

Het eerste wat je moet doen als je Tel Aviv bezoekt, is zeker langs de promenade aan het strand wandelen. Het wordt"The Boardwalk"genoemd, vanwege het feit dat het langs de Middellandse Zee loopt en door delen van Jaffa (een andere wijk), dat vroeger een oude havenstad was met een eigen boulevard tot 1948, toen Tel Aviv werd gevestigd als de hoofdstad van Israël.

Er zijn veel musea hier, waaronder: Israël Museum - de thuisbasis van Masada; Eretz Israel Museum - vertelt het verhaal van het Joodse volk door de geschiedenis heen; Holon Children's Museum - leuke interactieve tentoonstellingen die kinderen kennis laten maken met wetenschap en technologie; Diaspora Heritage Center - onderzoekt de Joodse aanwezigheid over de hele wereld sinds Bijbelse tijden.

Er is ook een café ter plaatse waar u kunt genieten van drankjes terwijl u uitkijkt over deze prachtige beeldentuin!

Wijk Neve Tzedek

Neve Tzedek is een wijk in Tel Aviv, opgericht in de late 19e eeuw. Het is de eerste buiten de muren van Jaffa gebouwde wijk en werd gesticht door Joodse immigranten uit Europa. Neve Tzedek betekent"Oase van Gerechtigheid"in het Hebreeuws; het dankt zijn naam aan een oude bron die vandaag de dag nog steeds stroomt. Het gebied was oorspronkelijk landbouwgrond, maar is sindsdien ontwikkeld tot woongebouwen en kantoren voor kunstenaars, ondernemers en andere professionals die hun eigen ruimte willen op loopafstand van het centrum van Tel Aviv, maar liever niet daar willen wonen (of helemaal niet).

Tijdens uw verblijf kunt u ook een wandeling maken langs de Rothschild Boulevard die door Neve Tzedek loopt op weg naar de stad; deze straat is vanwege de vele bomen en charmante architectuur een van de mooiste straten van Israël genoemd! U zult ook tal van cafés zien waar u kunt stoppen voor een kopje koffie terwijl u deze unieke buurt verkent.

Bialikstraat

Bialikstraat is een straat in Tel Aviv, Israël. Het is de belangrijkste straat van de wijk Neve Tzedek en is vernoemd naar de Hebreeuwse dichter Hayim Nahman Bialik. De straat is gebouwd tijdens het Ottomaanse bewind over Palestina en diende als toegang tot het havengebied van Jaffa vanuit Jeruzalem. De eerste gebouwen werden daar gebouwd door Jemenitische Joodse immigranten die vanaf 1882 begonnen aan te komen.

Vandaag de dag blijft het een van de populairste straten van Tel Aviv, met veel winkels, restaurants en cafés langs de hele lengte.

Rothschild Boulevard

Rothschild Boulevard is vernoemd naar de familie die het heeft gebouwd. Het werd oorspronkelijk ontworpen als een elegante boulevard om Neveh Tzedek, destijds nog maar een klein stadje buiten Tel Aviv, te verbinden met de Jaffa-poort. Tegenwoordig is het een van de meest populaire straten van de stad en is het vaak gebruikt in films vanwege de prachtige architectuur en indeling.

De restaurants en cafés langs Rothschild Boulevard zijn enkele van mijn favoriete plekken om te eten of te drinken wanneer ik Tel Aviv bezoek! Er zijn zoveel opties: van shawarmastalletjes (mijn favoriet) tot chique restaurants waar u gerechten kunt proberen die geïnspireerd zijn op de mediterrane keuken; van koosjere falafelgelegenheden tot veganistische koffiehuizen; van ijssalons die ijs serveren gemaakt van lokale ingrediënten zoals pistachenoten geteeld in de regio Galilea van Israël - u zult zich hier nooit vervelen!

Dit is de plaats om te bezoeken in Israël

Tel Aviv is de plaats om te bezoeken in Israël. Het is levendig en leuk, maar heeft ook veel geschiedenis en cultuur. Als u op zoek bent naar dingen om te doen in Tel Aviv, zal deze lijst u helpen!

Het eerste dat u moet doen wanneer u Tel Aviv bezoekt, is zeker wandelen langs de promenade langs het strand. Het wordt"The Boardwalk"genoemd, omdat het langs de Middellandse Zee loopt en ook door delen van Jaffa (een andere wijk), dat vroeger een oude havenstad was met zijn eigen bordwandeling totdat Tel Aviv in 1948 werd opgericht als hoofdstad van Israël.

Er zijn hier veel musea waaronder: het Israël Museum - de thuisbasis van Masada; het Eretz Israel Museum - vertelt het verhaal van het Joodse volk door de geschiedenis heen; het Holon Children's Museum - leuke interactieve tentoonstellingen die kinderen over wetenschap en technologie leren; het Diaspora Heritage Center - onderzoekt de Joodse aanwezigheid over de hele wereld sinds bijbelse tijden.

Er is ook een café ter plaatse waar u kunt genieten van drankjes terwijl u uitkijkt over deze prachtige beeldentuin!

Neve Tzedek Quarter

Neve Tzedek is een wijk in Tel Aviv, opgericht in de late 19e eeuw. Het is de eerste wijk gebouwd buiten de muren van Jaffa en werd gesticht door Joodse immigranten uit Europa. Neve Tzedek betekent"Oase van Gerechtigheid"in het Hebreeuws; het heeft zijn naam te danken aan een oude bron die nog steeds stroomt. Het gebied was oorspronkelijk landbouwgrond, maar is sindsdien ontwikkeld tot woongebouwen en kantoren voor kunstenaars, ondernemers en andere professionals die hun eigen ruimte willen hebben op loopafstand van het centrum van Tel Aviv, maar liever niet fulltime (of helemaal) daar willen wonen.

Tijdens uw verblijf kunt u ook een wandeling maken langs Rothschild Boulevard, die door Neve Tzedek loopt op weg naar de stad; deze straat is een van de mooiste straten van Israël genoemd vanwege de vele bomen en charmante architectuur! U zult ook tal van cafés zien waar u kunt stoppen voor koffie terwijl u deze unieke buurt verkent.

Bialikstraat

Bialikstraat is een straat in Tel Aviv, Israël. Het is de belangrijkste straat van de wijk Neve Tzedek en is vernoemd naar de Hebreeuwse dichter Hayim Nahman Bialik. De straat werd gebouwd tijdens het Ottomaanse bewind over Palestina en diende als toegang tot het havengebied van Jaffa vanuit Jeruzalem. De eerste gebouwen werden daar gebouwd door Joodse immigranten uit Jemen die in 1882 begonnen aan te komen.

Tegenwoordig blijft het een van de meest populaire straten in Tel Aviv met veel winkels, restaurants en cafés langs de lengte ervan.

Rothschild Boulevard

Rothschild Boulevard is vernoemd naar de familie die het heeft gebouwd. Het werd oorspronkelijk ontworpen als een elegante boulevard om Neveh Tzedek te verbinden, dat destijds slechts een klein stadje buiten Tel Aviv was, met Jaffa Gate. Tegenwoordig is het een van de meest populaire straten van de stad en is het veel gebruikt in films vanwege zijn prachtige architectuur en indeling.

De restaurants en cafés langs Rothschild Boulevard zijn enkele van mijn favoriete plekken om te eten of te drinken als ik Tel Aviv bezoek! Er zijn zoveel opties: van shawarmastands (mijn favoriet) tot chique restaurants waar u gerechten kunt proeven die geïnspireerd zijn op de mediterrane keuken; van koosjere falafelzaken tot vegan koffiebars; van gelatowinkels die ijs serveren gemaakt met lokale ingrediënten zoals pistachenoten uit de Galilea-regio van Israël - hier zult u zich nooit vervelen!

Dit is de plek om te bezoeken in Israël

Tel Aviv is de plek om te bezoeken in Israël. Het is levendig en leuk, maar heeft ook veel geschiedenis en cultuur. Als u op zoek bent naar dingen om te doen in Tel Aviv, zal deze lijst u helpen!

Het eerste wat je moet doen bij een bezoek aan Tel Aviv is zeker een wandeling maken langs de boulevard langs het strand. Het wordt"The Boardwalk"genoemd, omdat het langs de Middellandse Zee loopt en ook door delen van Jaffa (een andere buurt), dat vroeger een oude havenstad was met zijn eigen boulevard, totdat Tel Aviv in 1948 werd opgericht als hoofdstad van Israël.

Er zijn veel musea hier, waaronder: Israel Museum - de thuisbasis van Masada; Eretz Israel Museum - vertelt het verhaal van het Joodse volk door de geschiedenis heen; Holon Children's Museum - leuke interactieve tentoonstellingen die kinderen iets leren over wetenschap en technologie; Diaspora Heritage Center - onderzoekt de Joodse aanwezigheid in de wereld sinds Bijbelse tijden.

We hopen dat je hebt genoten van het lezen over de beste dingen om te zien in Tel Aviv. We weten dat het moeilijk kan zijn om slechts één plek te kiezen om te bezoeken wanneer er zoveel opties zijn, maar als je op zoek bent naar iets nieuws en spannends, raden we aan om de Witte Stad of Dizengoff Circle te bekijken!

We hopen dat je genoten hebt van het lezen over de beste dingen om te zien in Tel Aviv. We weten dat het moeilijk kan zijn om slechts één plek te kiezen om te bezoeken wanneer er zoveel opties zijn, maar als je op zoek bent naar iets nieuws en opwindends, raden we aan om de White City of Dizengoff Circle te bekijken!