Loading icon

In het hart van Amman: navigeren door de spectaculaire bezienswaardigheden van de stad

In het hart van Jordanië ligt de fascinerende stad Amman, een levendige metropool doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Als hoofdstad fungeert Amman als toegangspoort tot het rijke erfgoed van Jordanië en biedt bezoekers een kijkje in het oude verleden en de moderne charme. Van archeologische wonderen tot bruisende markten, er is geen tekort aan spectaculaire bezienswaardigheden om te ontdekken in deze dynamische stad.

In the Heart of Amman

De Citadel

Gelegen bovenop een heuvel met uitzicht op het stadsbeeld, is de Citadel een bewijs van de eeuwenoude geschiedenis van Amman. Deze archeologische vindplaats beschikt over een rijk scala aan ruïnes die dateren uit verschillende beschavingen, waaronder de Romeinse, Byzantijnse en Umayyad-periode. Bezoekers kunnen door de overblijfselen van de Tempel van Hercules dwalen, zich vergapen aan het indrukwekkende Umayyad-paleis en genieten van een panoramisch uitzicht op Amman.

In the Heart of Amman

Umayyad-paleis - Wikipedia

Umayyad-paleis - Google Maps

Romeins Theater

Aflopend vanaf de Citadel komen bezoekers nog een iconisch monument tegen: het Romeinse theater. Dit goed bewaard gebleven amfitheater dateert uit de 2e eeuw na Christus en was tijdens de Romeinse tijd gastheer van theatervoorstellingen en gladiatorenwedstrijden. Tegenwoordig dient het als locatie voor culturele evenementen en biedt het bezoekers een kijkje in het oude verleden van Amman.

In the Heart of Amman

Romeins theater - Wikipedia

Romeins theater - Google Maps

Regenboogstraat

Om de moderne sfeer van Amman te proeven, ga je naar Rainbow Street, een levendige hoofdstraat bezaaid met cafés, kunstgalerijen en boetiekjes. Maak een ontspannen wandeling door deze levendige straat, geniet van de eclectische sfeer en geniet van lokale delicatessen. Mis de bruisende Souk Jara-markt en de Jordan National Gallery of Fine Arts niet, met een gevarieerde collectie kunstwerken.

In the Heart of Amman

Regenboogstraat - Google Maps

Binnenstad van Amman (Al-Balad)

Dompel jezelf onder in de drukte van het centrum van Amman, plaatselijk bekend als Al-Balad. Deze historische wijk herbergt traditionele markten, moskeeën en architectonische hoogstandjes die een kijkje bieden in het culturele erfgoed van Jordanië. Verken bezienswaardigheden zoals de Koning Hoessein-moskee en de Grote Husseini-moskee, elk doordrenkt van geschiedenis en architectonische pracht.

In the Heart of Amman

Jordaan Museum

Duik dieper in de rijke geschiedenis en het erfgoed van Jordanië in het Jordan Museum, een vooraanstaand cultureel instituut in Amman. Het museum herbergt een uitgebreide collectie artefacten en tentoonstellingen, waaronder de beroemde Dode Zeerollen, en biedt bezoekers een uitgebreid overzicht van het verleden van Jordanië. Verken galerijen gewijd aan de prehistorische, Romeinse en Byzantijnse periode en krijg een dieper inzicht in de culturele evolutie van de regio.

In the Heart of Amman

Jordanië Museum - Wikipedia

Jordanië Museum - Google Maps

Archeologisch Museum van de Citadel van Amman

Het Amman Citadel Archeologisch Museum, gelegen in het Citadelcomplex, biedt meer inzicht in het oude verleden van de stad. Ontdek de collectie artefacten, variërend van aardewerk en sieraden tot sculpturen en architectonische fragmenten. Krijg een diepere waardering voor de historische betekenis van Amman terwijl je door de tentoonstellingen van het museum dwaalt.

In the Heart of Amman

Koninklijk Automobielmuseum

Bezoek het Royal Automobile Museum in Amman voor een uniek kijkje in de autogeschiedenis van Jordanië. Dit boeiende museum toont een gevarieerde verzameling voertuigen, waaronder voertuigen van de koninklijke familie. Van oldtimers tot moderne klassiekers: het museum biedt een fascinerende reis door het Jordaanse auto-erfgoed.

In the Heart of Amman

Koninklijk Automobielmuseum - Wikipedia

Koninklijk Automobielmuseum - Google Maps

Rondleidingen in Amman

Om het meeste uit uw bezoek aan Amman te halen, kunt u overwegen deel te nemen aan rondleidingen die insider-inzichten en deskundig commentaar bieden op de topattracties van de stad. FoxiePass biedt een verscheidenheid aan rondleidingen die zijn afgestemd op verschillende interesses, zodat u de culturele en historische schatten van Amman gemakkelijk kunt ervaren.

In the Heart of Amman

Onderzoek naar de geschiedenis en architectuur van Amman

Voor een diepere duik in de geschiedenis en architectuur van Amman kunt u deelnemen aan rondleidingen onder leiding van deskundige lokale gidsen. FoxiePass biedt samengestelde ervaringen die de verborgen juweeltjes en architectonische wonderen van de stad blootleggen, waardoor een diepere waardering ontstaat voor het rijke erfgoed van Amman.

In the Heart of Amman

Wandeltochten rond Amman

Ervaar de charme van Amman van dichtbij met wandeltochten aangeboden door Excursopedia. Verken de levendige buurten van de stad, proef de lokale keuken en dompel jezelf onder in het culturele tapijt terwijl je door de drukke straten en steegjes dwaalt.

In the Heart of Amman

In Amman vertelt elke hoek een verhaal, van de oude ruïnes tot de moderne monumenten. Of je nu een geschiedenisliefhebber, een kunstliefhebber of een fijnproever bent, Amman biedt een schat aan ervaringen die wachten om ontdekt te worden. Dus pak je koffers en begin aan een onvergetelijke reis door het hart van de Jordaanse hoofdstad.