Loading icon

De ultieme gids voor het verkennen van de historische wijken van Porto

Het hart en de ziel van een stad vinden betekent vaak dat je het moderne stadscentrum verlaat en je naar de historische wijken begeeft, waar de verhalen over het oude verleden tot leven komen. Als je verlangt naar een reis die je meeneemt terug in de tijd, waarbij je jezelf onderdompelt in de cultuur, geschiedenis en erfgoed van een plek, dan ben je in de historische wijken van Porto, een van de oudste Europese centra, aan het juiste adres. Ontdek de charme van Porto terwijl we je door de prachtige historische wijk leiden.

Als u via Lissabon in Portugal aankomt, overweeg dan om voor uw gemak een rechtstreekse vlucht van Lissabon (LIS) naar Porto (OPO) te boeken. Het is snel, efficiënt en brengt je rechtstreeks naar het hart van het Noorden.

Het Ribeira-district

Begin je reis door de tijd in het Ribeira-district, gelegen aan de rivier de Douro in het hart van Porto. Ribeira is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en is gevuld met smalle straatjes, kleurrijke oude huizen, traditionele tavernes en kleine pleintjes. Vind het hier op Google Maps. Mis een bezoek aan het Palácio da Bolsa niet, een opmerkelijk neoklassiek monument dat de voormalige beurs van Porto was.

Baixa-district

Volgende stop, het Baixa-district, een gebied dat bekend staat om zijn verbluffende architectuur. Geniet van de schoonheid van Avenida dos Aliados, rijk aan prachtige art-nouveaugebouwen en bekroond door het stadhuis. Zin om te shoppen? Rua Santa Catarina, de belangrijkste winkelstraat, herbergt traditionele Portugese boetieks. Hier is Baixa-district op Google Maps.

Vila Nova de Gaia

Aan de overkant van de rivier de Douro ligt de Vila Nova de Gaia, de wereldberoemde thuisbasis van portwijn. Deze wijk geeft je de kans om je te verdiepen in de wijngeschiedenis door een bezoek te brengen aan enkele van de beroemde Portwijnkelders, waar je de verschillende soorten van deze beroemde wijn kunt proeven en leren kennen. Zorg ervoor dat je het adembenemende uitzicht ervaart bovenop de D. Luís I brug. Bekijk het hier op Google Maps.

Foz do Douro

Een reis naar Porto zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan de wijk Foz do Douro. Deze plek biedt een ontspannen ontsnapping aan de stadsdrukte met zijn zandstranden, charmante zeeforten en vuurtoren. Vind het hier op Google Maps.

Uw excursies boeken

Om het meeste uit uw bezoek te halen, kunt u overwegen om excursies in Porto te boeken. Deskundige lokale gidsen kunnen u door de details en complexiteit van elk district leiden en verhalen en tradities delen die elk gebied zo uniek maken. Als je van plan bent meer van Portugal te verkennen, blader dan door deze lokale excursies die de meest intrigerende bestemmingen van het land bestrijken.

Laatste gedachten

Het verkennen van de historische wijken van Porto trekt het gordijn terug naar het kleurrijke verleden en ontvouwt een opwindend verhaal over geschiedenis, cultuur en erfgoed. Elke wijk onthult een facet van de persoonlijkheid van Porto: van het levendige en levendige Ribeira tot het serene en vredige Foz do Douro. Dus pak je koffers, bereid je wandelschoenen voor en laat Porto je meenemen op zijn boeiende historische reis.