Loading icon

Den ultimata guiden för att utforska Portos historiska distrikt

Att hitta hjärtat och själen i en stad innebär ofta att man går bort från den moderna stadskärnan och beger sig in i de historiska kvarteren, där berättelserna om dess gamla förflutna blir levande. Om du längtar efter en resa som tar dig tillbaka i tiden, fördjupa dig i en plats kultur, historia och arv, då är de historiska distrikten i Porto, en av de äldsta europeiska centra, rätt plats att vara. Upptäck Portos charm när vi guidar dig genom dess fantastiska historiska distrikt.

Om du anländer till Portugal via Lissabon, överväg att boka ett direktflyg från Lissabon (LIS) till Porto (OPO) för din bekvämlighet. Det är snabbt, det är effektivt och det tar dig direkt till hjärtat av norr.

Ribeiradistriktet

Börja din resa genom tiden i Rbeira-distriktet, som ligger vid floden Douro i hjärtat av Porto. Ribeira har utropats till ett världsarv av UNESCO och är fyllt med smala gator, färgglada gamla hus, traditionella tavernor och små torg. Hitta det Här på Google Maps. Missa inte ett besök på Palácio da Bolsa, ett anmärkningsvärt neoklassiskt monument som var Portos tidigare börs.

Baixa-distriktet

Nästa stopp, Baixa-distriktet, ett område känt för sin fantastiska arkitektur. Njut av skönheten i Avenida dos Aliados, som hotar med vackra jugendbyggnader och krönt av stadshuset. Sugen på att shoppa? Rua Santa Catarina, den största shoppinggatan, är hem för traditionella portugisiska butiker. Här är Baixa District på Google Maps.

Vila Nova de Gaia

Tvärs över Dourofloden ligger Vila Nova de Gaia, det världsberömda hemmet för portvin. Detta distrikt ger dig chansen att fördjupa dig i vinhistoria genom att besöka några av de berömda Portvinskällarna, där du kan smaka och lära dig om de olika typerna av detta berömda vin. Se till att du upplever den hisnande utsikten på toppen av D. Luís I bridge. Se det Här på Google Maps.

Foz do Douro

En resa till Porto skulle inte vara komplett utan ett besök i distriktet Foz do Douro. Den här platsen erbjuder en avkopplande flykt från stadens liv med sina sandstränder, charmiga havsfort och fyr. Hitta det Här på Google Maps.

Boka dina utflykter

För att få ut så mycket som möjligt av ditt besök, överväg att boka utflykter i Porto. Experter på lokala guider kan ta dig genom detaljerna och krångligheterna i varje distrikt och dela historier och traditioner som gör varje område så unikt. Om du planerar att utforska mer av Portugal kan du bläddra igenom dessa lokala utflykter som täcker landets mest spännande destinationer.

Sluta tankar

Utforska de historiska distrikten i Porto drar tillbaka ridån till sitt färgstarka förflutna och utvecklar en spännande berättelse om historia, kultur och arv. Varje distrikt avslöjar en aspekt av Portos personlighet – från det livliga och livliga Ribeira till det fridfulla och fridfulla Foz do Douro. Så packa dina väskor, förbered dina promenadskor och låt Porto dra dig in på sin fängslande historiska resa.