Loading icon

Top 5 landen voor geweldige wintervakanties

Velen associëren de winter met vorst, wind, hevige sneeuwval en onaangenaam weer, maar op dit moment wil je genieten van de zon en genieten van de aangename zeebries. Dat is geen probleem, want er zijn veel interessante bestemmingen waar de zomer het hele jaar door heerst en je er dus ook kunt overwinteren.

Thailand

Dit land neemt met recht een leidende positie in op de ranglijst van de meest favoriete landen voor toeristen voor "wintervakanties". De zomer in Thailand duurt een heel jaar en de temperatuur zakt zelden onder de 25 graden, zelfs niet in januari. Comfortabel en watertemperatuur, het komt niet onder de 23 graden.

Er zijn tijden dat het hier hevig regent, maar vaker gebeurt het in november, dus je kunt hier gerust dichter bij half december komen, wanneer er weer een aangenaam zomerklimaat komt. Het heeft alle voorwaarden voor een comfortabel verblijf, een zeer ontwikkelde infrastructuur en de prijzen zijn vrij laag in vergelijking met andere resorts.

Vietnam

Veel mensen betwijfelen of Vietnam ideaal is voor een vakantie, maar in feite onderschatten toeristen dit land. In Vietnam vindt u prachtige stranden, niet slechter dan op de bekende eilanden, en de prijzen zullen vele malen goedkoper zijn.

Daarnaast is er een goed ontwikkelde hotelservice, heerlijk eten en vele attracties . Het enige nadeel dat Vietnam nog niet heeft weggenomen, is het lage niveau van sanitaire voorzieningen in straatcafés, dus het is beter om etablissementen in hotels of meer bewezen plaatsen te kiezen.

Sri Lanka

Dit exotische land trekt de laatste jaren steeds meer toeristen. Het trekt niet alleen aan met adembenemende landschappen, exotisch eten en pittoreske stranden, maar ook met betaalbare vluchten, goedkope hotels en veel interessant amusement.

Hier kun je je niet alleen onderdompelen in de lokale cultuur, maar ook proeven van dierentuinen, watervallen, parken, eeuwenoude tempels, bevind je in het hart van de jungle en bezoek theeplantages. Zo'n rijke en interessante vakantie zal niet alleen kinderen veroveren, maar ook volwassenen.

Cuba

Helaas is Cuba niet de meest populaire vakantiebestemming, en tevergeefs. Het klimaat is hier zeer aangenaam in de winter, er is geen intense hitte, de temperatuur komt niet boven de 27 graden. Tegelijkertijd schommelt de watertemperatuur tussen de 23-25 ​​graden.

Cuba heeft een zeer interessante geschiedenis en het is tijdens de wintermaanden dat u hier kunt komen voor lokale vakanties waarin u kunt duiken dieper in op de cultuur en tradities van het Cubaanse volk: Cubaans Nieuwjaar en Bevrijdingsdag. Daarnaast zijn er veel hotels die werken op basis van all-inclusive, een goede keuken en brede strandstroken.

Italië

Natuurlijk, Italië kan niet bogen op zeer hoge temperaturen tijdens de wintermaanden, hier schommelt het rond de 15-17 graden en lijkt het op een warme herfst.

Maar Italië is een uitstekende keuze voor diegenen die niet graag wegkwijnen in de hitte, maar willen genieten van de mooie wandelingen en ritten langs de zuidkust.

Bovendien kan Italië ook voldoen aan de behoeften van liefhebbers van skigebieden, aangezien er meerdere zijn in dit land, en ze onderscheiden zich allemaal door hun kwaliteitsservice.