Loading icon

Populære destinationer i Australien

Australia er et fantastisk land med så mange ting at se og lave. Jeg har besøgt de fleste af de større byer i Australien og har også været på nogle af de mest populære destinationer. Her er mine bedste tip til at besøge disse steder, når du rejser:

Adelaide

Adelaide
er en by med en rig kulturarv og en blomstrende kunstscene. De mest populære turistattraktioner i Adelaide omfatter Adelaide Zoo, Art Gallery of South Australia og National Railway Museum.

Byens hovedattraktioner omfatter:

  • Botanisk have (syd) – En stor park med mange indfødte planter og træer fra hele Australien samt nogle eksotiske arter! Det er også hjemsted for mange dyrearter såsom koalaer, kænguruer og wallabies!
  • Rundle Mall (nord) – Denne gade er blevet kåret som en af Australiens bedste shoppingdestinationer af Lonely Planets læsere, så forvent masser af butikker her, der sælger alt fra tøj til souvenirs til rimelige priser!

Alice Springs

Alice Springs
er den næststørste by i Northern Territory, og den har længe været en populær destination for turister. Byen er kendt for sine røde klitter og bush tucker (indfødte retter), som du kan prøve på et vilkårligt antal fremragende restauranter eller caféer. Hvis du leder efter lækker mad, skal du ikke lede længere end disse steder:

  • The Alice Springs Chicken Shop – Dette fastfood-sted serverer lækre stegte kyllingesandwicher sammen med pommes frites og sodavand. Den er åben 24/7, så du vil aldrig gå glip af et måltid!
  • Aussie Pie Shoppe--Hvis du elsker kødtærter lige så meget som jeg gør, så er dette helt sikkert dit sted! Deres tærter i australsk stil kommer i flere forskellige varianter, herunder oksekød og sovs; lamme- og myntegele; kænguru- og tomatsauce...du forstår godt :) De har også mange andre muligheder, herunder supper og salater, hvis det er mere din stil!

Brisbane

Brisbane
er en by i den australske delstat Queensland. Den ligger ved Brisbane River, syd for delstatens hovedstad, Brisbane er Australiens tredjestørste by og en af dens hurtigst voksende. Byen har fået tilnavnet "Brisvegas", som er en kærlig betegnelse, der gives til den af lokalbefolkningen på grund af dens ry som en festby med mange kasinoer og andre underholdningssteder såsom biografer, barer og natklubber.

Byron Bay

Byron Bay
er en strandby i den nordlige del af New South Wales, Australien. Det ligger 690 kilometer nord for Sydney og omkring 100 kilometer syd for Ballina. Byen har fået sit navn fra kaptajn William Byron, som blev forlist i nærheden her i 1824, mens han transporterede straffefanger til Tasmanien.

Cairns

Cairns er et tropisk paradis, og det er det perfekte sted at besøge, hvis du vil væk fra folkemængderne. Det har smukke strande og regnskove, samt nogle af de bedste dykninger i Australien. Great Barrier Reef er blevet kåret som et af verdens syv naturlige vidundere af National Geographic. Hvis du nogensinde har ønsket at se dette fantastiske fænomen tæt på, så er Cairns helt sikkert der, du skal tage hen!

Canberra

Canberra er hovedstaden i Australien, beliggende i Australian Capital Territory (ACT). Den er designet af Walter Burley Griffin, som også har designet Chicago og Washington D.C. Byen har mange historiske steder, herunder Parliament House, High Court of Australia og Australian War Memorial.

Sydney

Sydney
er hovedstaden i New South Wales og den mest folkerige by i Australien . Det ligger på Australiens sydøstkyst, på en halvø mellem Tasmanhavet og Stillehavet. Sydney er Australiens største og mest kosmopolitiske by med en anslået befolkning på 5 millioner mennesker (2018). Området omkring Sydney Harbour er særligt berømt for sin naturlige skønhed, herunder Bondi Beach, som tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år; Manly Beach; Rocks-distriktet; Darling Harbour; Cockatoo Island Harbourside Festival Marketplace og Barangaroo Reserve - disse er alle topdestinationer at besøge, mens du er her!

Melbourne

Melbourne er hovedstaden og den mest folkerige by i staten af Victoria, og den næstmest folkerige by i Australien. I juni 2016 var dens befolkning 4,9 millioner. Metropolen ligger på den store naturlige bugt kendt som Port Phillip Bay med dets tilstødende stræde ved navn Bass Strait, der adskiller det fra det australske fastland; sammen danner de en arm af Tasmanhavet.

Melbourne er blevet rangeret blandt de bedste byer i verden for livskvalitet og sundhedspleje; det anses for at være et af Asien og Stillehavsområdets førende finansielle knudepunkter med mere end 30 procent af australske virksomheder med hovedkontor der.

Perth

Perth
er hovedstaden i det vestlige Australien og kendt som "Lysets by", fordi af dets natteliv. Det er hjemsted for mange smukke strande, herunder Cottesloe Beach, som ofte er rangeret som en af de bedste strande i Australien. Perth har et fantastisk klima med varme somre og kølige vintre.

Gold Coast

Guldkysten er kendt for sine strande, natteliv og turistattraktioner. Vejret kan blive varmt om sommeren og køligt om vinteren. Maden er australsk stil med masser af fiske- og skaldyrsmuligheder som fish and chips eller skaldyrspasta!

Australien er et af de smukkeste lande i verden. Det har meget at byde på fra fantastiske strande, smukke regnskove og fantastiske byer. Der er så mange forskellige steder at besøge i Australien, at det kan være svært at vælge, hvor du vil hen først!