Loading icon

Populaire bestemmingen in Australië

Australië is een geweldig land waar zoveel te zien en te doen is. Ik heb de meeste grotere steden in Australië bezocht en ben ook naar enkele van de meest populaire bestemmingen geweest. Hier zijn mijn beste tips voor het bezoeken van deze plaatsen als je op reis bent:

Adelaide

Adelaide
is een stad met een rijk cultureel erfgoed en een bloeiende kunstscene. De meest populaire toeristische attracties in Adelaide zijn de Adelaide Zoo, de Art Gallery of South Australia en het National Railway Museum.

De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn:

  • Botanische tuinen (zuid) - Een groot park met veel inheemse planten en bomen uit heel Australië, maar ook enkele exotische soorten! Het is ook de thuisbasis van vele diersoorten, zoals koala's, kangoeroes en wallaby's!
  • Rundle Mall (noord) - Deze straat is door Lonely Planet-lezers uitgeroepen tot een van de beste winkelbestemmingen van Australië, dus verwacht hier veel winkels die verkopen alles van kleding tot souvenirs tegen redelijke prijzen!

Alice Springs

Alice Springs
is de op één na grootste stad in de Northern Territory en is al lang een populaire bestemming voor toeristen. De stad staat bekend om zijn rode zandduinen en bushtucker (inheemse keuken), die u kunt proeven in tal van uitstekende restaurants of cafés. Als u op zoek bent naar lekker eten, hoeft u niet verder te zoeken dan deze plaatsen:

  • De Alice Springs Chicken Shop - Deze fastfoodrestaurant serveert heerlijke sandwiches met gebakken kip, patat en frisdrank. Het is 24/7 open, dus je zult nooit een maaltijd missen!
  • Aussie Pie Shoppe--Als je net zoveel van vleespasteien houdt als ik, dan is dit absoluut jouw plek! Hun taarten in Aussie-stijl zijn er in verschillende soorten, waaronder rundvlees en jus; lam & muntgelei; kangoeroe & tomatensaus... je snapt het wel :) Ze hebben ook veel andere opties waaronder soepen & salades als dat meer jouw stijl is!

Brisbane

Brisbane
is een stad in de Australische staat Queensland. Het is gelegen aan de rivier de Brisbane, ten zuiden van de hoofdstad van de staat. Brisbane is de op twee na grootste stad van Australië en een van de snelst groeiende. De stad heeft de bijnaam "Brisvegas" gekregen, een liefkozende term die de lokale bevolking eraan geeft vanwege haar reputatie als feeststad met veel casino's en andere uitgaansgelegenheden zoals bioscopen, bars en nachtclubs.

Byron Bay

Byron Bay
is een badplaats in het uiterste noorden van New South Wales, Australië. Het ligt 690 kilometer ten noorden van Sydney en ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Ballina. De stad ontleent zijn naam aan kapitein William Byron die hier in 1824 schipbreuk leed tijdens het transport van veroordeelden naar Tasmanië.

Cairns

Cairns is een tropisch paradijs en het is de perfecte plek om te bezoeken als je weg van de drukte. Het heeft prachtige stranden en regenwouden, evenals enkele van de beste duiklocaties in Australië. Het Great Barrier Reef is door National Geographic uitgeroepen tot een van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Als je dit verbazingwekkende fenomeen ooit van dichtbij hebt willen zien, dan is Cairns zeker waar je heen moet!

Canberra

Canberra is de hoofdstad van Australië , gelegen in het Australian Capital Territory (ACT). Het is ontworpen door Walter Burley Griffin, die ook Chicago en Washington D.C. heeft ontworpen. De stad heeft veel historische bezienswaardigheden, waaronder het Parliament House, het High Court of Australia en het Australian War Memorial.

Sydney

Sydney
is de hoofdstad van New South Wales en de dichtstbevolkte stad van Australië. Het ligt aan de zuidoostkust van Australië, op een schiereiland tussen de Tasmanzee en de Stille Oceaan. Sydney is de grootste en meest kosmopolitische stad van Australië, met een geschatte bevolking van 5 miljoen mensen (2018). Het gebied rond de haven van Sydney staat vooral bekend om zijn natuurlijke schoonheid, waaronder Bondi Beach, dat elk jaar duizenden bezoekers trekt; Manly-strand; De wijk Rocks; Darling Haven; Cockatoo Island Harbourside Festival Marketplace & Barangaroo Reserve - dit zijn allemaal topbestemmingen om te bezoeken terwijl je hier bent!

Melbourne

Melbourne is de hoofdstad en dichtstbevolkte stad van de staat Victoria, en de op één na dichtstbevolkte stad van Australië. In juni 2016 telde het 4,9 miljoen inwoners. De metropool ligt aan de grote natuurlijke baai die bekend staat als Port Phillip Bay met zijn aangrenzende zeestraat genaamd Bass Strait die het scheidt van het vasteland van Australië; samen vormen ze een arm van de Tasmanzee.

Melbourne behoort tot de topsteden ter wereld op het gebied van levenskwaliteit en gezondheidszorg; het wordt beschouwd als een van de belangrijkste financiële hubs van Azië-Pacific met meer dan 30 procent van de Australische bedrijven die daar hun hoofdkantoor hebben.

Perth

Perth
is de hoofdstad van West-Australië en staat bekend als de "City of Lights" vanwege het nachtleven. Het is de thuisbasis van vele prachtige stranden, waaronder Cottesloe Beach, dat vaak wordt gerangschikt als een van de beste stranden van Australië. Perth heeft een geweldig klimaat met warme zomers en koele winters.

Gold Coast

De Gold Coast staat bekend om zijn stranden, nachtleven en toeristische attracties. Het weer kan warm worden in de zomer en koel in de winter. Het eten is in Australische stijl met veel opties voor zeevruchten, zoals fish and chips of pasta met zeevruchten!

Australië is een van de mooiste landen ter wereld. Het heeft veel te bieden van geweldige stranden, prachtige regenwouden en geweldige steden. Er zijn zoveel verschillende plaatsen om te bezoeken in Australië dat het moeilijk kan zijn om te kiezen waar je eerst heen wilt!