Loading icon

Wien - byen med duften af kaffe

For to tusinde år siden, på det nuværende Vienna s territorium, var der en romersk militærlejr - Castrum Vindobona i øvrigt bygget på stedet for en keltisk bosættelse. Selvom blot omtalen af ​​den romerske tilstedeværelse fremkalder følelser og noget af en følelse, er det ikke det vigtigste genkendelige tegn på byen. Men hans visitkort er monumenter, hvis atmosfære er virkelig fantastisk.

Det mest berømte monument i Wien er selvfølgelig St. Stephen's Cathedral , i Polen kaldes det nogle gange forkert Stefansdomkirken. "Et af de smukkeste monumenter af gammel tysk arkitektur", "det mest fremragende eksempel på østrigsk gotik" - sådan beskriver entusiastiske kunstkendere det. I selve katedralen henledes opmærksomheden på stenprædikestolen med billeder af kirkens hellige fædre, hovedalteret i barokstil og det gotiske alter.

I katedralens kælder kan du se habsburgernes grave. Normalt blev forskellige dele af kroppen af ​​repræsentanter for dette dynasti begravet tre forskellige steder. De fleste af de bygninger, der blev besøgt af turister, der stormede byen, blev bygget under Franz Josephs tid. De omfatter kirken, rådhuset, rigsdagsbygningen og hofteatret. Byer, der arkitektonisk blev forsøgt at henføre til den østrigske hovedstad, blev kaldt "lille Wien".

Wien byder også på mange attraktioner for museum elskere. Elskere af maleri og æstetik vil primært være interesseret i Museum of the History of Fine Arts ( Kunsthistorisches Museum ) og Liechtenstein Museum, der åbnede i 2004. Udstillinger direkte fra gyserfilm (i hvert fald for dem af os, der ikke kan lide synet af blod og at være på et hospital) kan ses på Museum of Medical History kaldet Josephinum. Også psykoanalysens berømte fader Sigmund Freud boede i Wien. Ting relateret til en fremragende videnskabsmands liv kan ses på museet i hans tidligere hjem.

Et andet interessant sted er Schönnbrunn-slottet, bygget i de sidste år af det 17. århundrede. Turister kan besøge et par dusin af de tusinde kamre i dette palads. Dette er et sted, hvor historien lever med et stort bogstav, som vi stadig føler duften af ​​i dag. I Mirror Gallery gav seks-årige Mozart sin første koncert her. Også i dette palads blev Emperor Franz Joseph I født og tilbragte det meste af sit liv. Og endelig, i 1918, abdicerede Charles I, hvilket satte en stopper for Østrig-Ungarns eksistens.

Du kan rejse til Schönnbrunn med dine børn uden frygt for, at de kommer til at kede sig. Den nærliggende park indeholder et palmehus (et af de største i Europa) og den ældste zoologiske have i verden. Det blev grundlagt i 1752 af kejserinde Maria Theresa, den samme som tyve år senere deltog i den første opdeling af Poland .

The Vienna Prater amusement park kan anbefales til både unge og gamle turister. Dens hovedattraktion er Riesenrad-pariserhjulet, bygget i 1897. Filmfans forbinder det med Orson Welles' The Third Man eller den femtende James Bond-film, In the Face of Death (1989). For dem, der elsker stærke indtryk, anbefales den skøre rutsjebane og vandtårn i denne enorme forlystelsespark. Prater er et must see, især om natten, når alle bygninger er smukt oplyst. Derfor venter uforglemmelig sjov ikke kun børn og unge, men også voksne.

Musikelskere vil være interesserede i Wieneroperaen. Hvert år den første januar i enoghalvfjerds år afholdes en traditionel nytårskoncert i dens bygning, som sendes på tv til hele verden. Du kan endda se den i Angola eller Mozambique.

I dag er Wien berømt for sine mange caféer. Det menes, at den første cafe blev grundlagt af en polak - Jerzy Franciszek Kulczycki. Ifølge legenden var der en forsyning af kaffe tilbage i 1683 af tyrkiske soldater. I starten var cafeen på randen af ​​konkurs, formentlig fordi ikke alle kunne nyde smagen af ​​de serverede specialiteter. Kun ideen om at tilføje honning, sukker og mælk til kaffe udvidede hans kundekreds. Wien er dog ikke kun berømt for kaffe, men også for den mest berømte dessert i verden: Sacher Torte. Chokoladekage, opfundet i det 19. århundrede, lagt i lag med abrikosmarmelade og dækket med mørk chokolade, er en rigtig smagsfest.

Før du tager af sted for at erobre Wien, bør du få Vienna Card, en rabatpakke, der giver dig ret til at besøge museer og andre turistattraktioner til en overkommelig pris.

Selvom selve kortet koster 18,50 euro, vil det ikke være et ekstra køb med penge brugt på det. Ud over Vienna Card modtager vi desuden et hæfte med salgsfremmende kuponer, der indeholder op til hundrede og tyve sider!