Loading icon

En kort rejseguide til Barbados

Det har et tropisk klima og en befolkning på omkring 280.000 mennesker. Barbados blev opdaget af europæere i 1536, men det blev først koloniseret i 1625 af engelske bosættere, der flygtede fra religiøs forfølgelse på andre øer (såsom Bermuda). Navnet "Barbados" kommer fra et arawak-ord, der betyder "bakkeland."

Barbados er en smuk ø med fantastisk mad og strande. Det er også meget sikkert, hvilket gør det til en ideel destination for både turister og lokale. Landet er ganske behageligt for travelling on a rented car. Øen har mange gode steder at spise ude og have det sjovt om natten. Nogle lokale vil forsøge at snyde dig, hvis de tror, du er turist, så pas på, når du ikke er sikker på noget. For at være sikker kan du tage en guided trip with a local experienced guide. Hvis du besøger Barbados, er her nogle ting, vi anbefaler:

Skaldyrene er fantastiske og friske

Du kan få frisk fisk og skaldyr på fiskemarkedet, og der er mange restauranter, der også serverer det. En af foretrukne måder at spise fisk og skaldyr på er med ris og ærter - det er en traditionel ret lavet med kokosmælk og grøn peber eller skotsk hættepeber. Det er lækkert!

Der er ingen slanger eller skorpioner på øen

Der er ingen slanger eller skorpioner på øen. Det eneste giftige dyr er tusindbenet, som kan blive op til seks inches lang og har 30 ben! Selvom de ikke er farlige, og du nemt kan undgå dem, hvis du ved, hvordan de ser ud (de har orange-gule bånd på ryggen), er det stadig bedst ikke at komme for tæt på.

Strendene er fantastiske, men du skal være forsigtig, når du går på dem

Selvom strandene er offentlig ejendom, er der nogle ting, du skal huske på.

  • Lad være med at smide eller efterlade dit affald. Hvis du har taget mad med dig, skal du sørge for at bortskaffe det korrekt, når du er færdig.
  • Undlad at samle skaller eller koraller op fra stranden – det kan skade deres økosystem og også skade andre dyr!
  • Rør ikke ved havskildpadder eller andre dyr (som fisk), selvom de ser venlige ud! De er ikke kæledyr for mennesker at lege med og kan bide, hvis de bliver forskrækket over en ukendt hånd, der rækker ud mod dem ud af ingenting... plus der er altid en chance for, at berøring af disse væsner kan være farligt for begge involverede parter, hvis man bliver syg af noget som bakterier på huden (hvilket er sandsynligt, da disse væsner lever under vandet). Giv heller ikke nogen fisk, medmindre det er specifikt fortalt af personalet på dit hotel/resort; de fleste steder fraråder fodring, fordi det forårsager overbefolkning i deres økosystem, hvilket fører til flere problemer hen ad vejen som overbelægning på grund af mangel på tilstrækkelige fødekilder til rådighed i nærheden, hvor turister svømmer hver dag i højsæsonperioder, hvor alle ønsker adgang så dårligt, men kun én person faktisk er heldige at vinde lotterisedler de første par dage, før de andre udkommer senere i næste uge efter ferien slutter, når alle kommer hjem igen, så vi håber, at dette hjælper med at forklare, hvorfor folk ikke bør fodre noget andet end dig selv, fordi det kan føre os ind i større problemer nede i fremtidige lineups.


Der er mange gode steder at spise ude og have det sjovt om natten

Barbados er et fantastisk sted at spise ude og have det sjovt om natten. Nogle af de bedste steder at spise ude omfatter:

  • The Fish Pot, St Lawrence Gap
  • Zucca Ristorante Italiano, Bridgetown
  • The Cliff Restaurant, Bathsheba

Nogle lokale vil forsøge at snyde dig, hvis de tror, du er turist, så pas på, når du ikke er sikker på noget

Mens du er i Barbados, er det vigtigt at huske, at lokalbefolkningen kan være meget venlige og hjælpsomme. Der er dog nogle ting ved øen, der kan komme som et chok for turister. Hvis nogen henvender sig på gaden eller på stranden og beder om penge eller mad, så giv dem ikke noget! De bliver ved med at spørge, indtil de får, hvad de vil have fra dig – så bare gå væk fra disse mennesker så hurtigt som muligt.

Hvis nogen siger, at de arbejder på et hotel og tilbyder at køre dig et andet sted hen på øen (eller endda hjem igen), gør det ikke! I de fleste tilfælde er denne person blevet hyret af en anden gæst på et andet hotel, som ønsker hjælp til at komme rundt uden selv at skulle betale for transport (eller måske endda begge dele). Uanset hvad - det vil ikke spare penge på nogen måde, fordi disse chauffører opkræver den pris, de tror, deres kunder vil betale uden at bekymre sig om, hvorvidt det er fair eller ej! Det er bedre bare at holde sig til offentlig transport som busser i stedet for alligevel, da det er billigere end at betale andres høje priser, bare fordi "de ved, hvor alt er placeret", når virkelig alle disse steder alligevel er inden for gåafstand."

Barbados er en smuk ø med god mad og strande

Barbados er en smuk ø med god mad, strande, dyreliv og kultur. Øen har mange historiske steder at udforske, og den er også hjemsted for noget af det bedste rom i verden!

Barbados blev opdaget af portugisiske sømænd i 1536, men det var først i 1627, da engelske bosættere ankom, at Barbados blev det, vi kender i dag. De begyndte at dyrke sukkerrør på land givet dem af kong Charles II, der regerede England på det tidspunkt. Det varede ikke længe, før andre lande som Frankrig og Spanien også ville have deres egen andel, så de kæmpede om kontrollen over dette nye land indtil 1654, hvor England vandt igen (men ikke længe).

De bedste strande på Barbados

De bedste strande på Barbados er:

  • Hastings Beach – Dette er stranden til svømning og snorkling, og det er også en af de mest populære strande på øen. Der er et par restauranter i nærheden, hvis du har brug for at spise frokost eller en eftermiddagssnack, men ellers er det et roligt sted med masser af plads til at slappe af under palmer.
  • Carlisle Bay - Dette er endnu et fantastisk sted at svømme og snorkling, men det er også hjemsted for nogle fremragende hoteller, hvis du vil have et bedre sted end blot sand mellem tæerne! Hvis du ikke har tid til en overnatning her (eller hvis der ikke er nogle ledige værelser), så overvej at kigge forbi efter arbejde som en del af en aftentur gennem Bridgetown, før du tager hjem igen - det vil være hver eneste værdi værd minut brugt på at beundre denne fantastiske vandvej på afstand!


De bedste hoteller i Barbados

De bedste hoteller ligger på vestkysten, som er dyrere end østkysten. Vestkysten har en bedre strand og bedre mad, ligesom den er mere romantisk og har et bedre natteliv.

Foretrukne ting at lave i Barbados

Stranden er hovedattraktionen for de fleste turister på Barbados. Der er mange strande at vælge imellem, men der er flere, der skiller sig ud som de mest populære. All-inclusive resorts såsom Sandals Grande Antigua Resort & Spa og The Club at Carlton Beach tilbyder fremragende faciliteter, herunder svømmebarer og restauranter på stedet, men hvis du leder efter noget mere afslappet, prøv Golden Mile eller Gibbs Hill Lighthouse Beach (hvor Nelson Mandela engang besøgte).

For dem, der ønsker et eventyr off shore, er der masser af muligheder, herunder snorkelture med Captain Hooks Watersports Center eller bådture med Barbados Underwater Exploration Society (BUES). Hvis du hellere vil forblive tør, så prøv at zipline gennem nogle grotter nær Black Rock Forest Reserve eller vandre over Harrison's Cave Park, hvor du kan gå under jorden ind i et naturligt kalkstenshulesystem opkaldt efter dets grundlægger Edward Harrison, som opdagede det tilbage i 1775, mens du jagtede geder!

Natteliv på Barbados

Barbados er kendt for sit natteliv. Øen er hjemsted for nogle af de bedste barer og klubber i Caribien, så hvis du leder efter en god tid, er du kommet til det rigtige sted!

Det bedste ved Barbados' natteliv er, at det ikke bliver for skørt, som Jamaicas gør. Du vil ikke finde folk, der bliver fulde kl. 3 og snubler rundt i byen - de bliver på deres hotel, indtil de føler sig klar til at gå ud igen (hvilket normalt ikke er før omkring kl. 20). Desuden er der ikke så mange stoffer her, som der er i andre øers fester, så hvis stoffer ikke er din ting, eller du har børn med dig, som måske bliver udsat for dem ved et uheld, kan dette være endnu en grund til, at Barbados måske ikke være din foretrukne destination i nattetimerne.

Barbados er en smuk ø med god mad og strande. Det er også et godt sted at besøge, hvis du vil have sjov om natten. Hvis du planlægger at tage dertil snart, så sørg for, at du har penge nok til det hele, for det kan hurtigt blive dyrt!