Loading icon

Een korte reisgids voor Barbados

Het heeft een tropisch klimaat en een bevolking van ongeveer 280.000 mensen. Barbados werd ontdekt door Europeanen in 1536, maar werd pas in 1625 gekoloniseerd door Engelse kolonisten die op de vlucht waren voor religieuze vervolging op andere eilanden (zoals Bermuda). De naam "Barbados" komt van een Arawak-woord dat "land van heuvels" betekent.

Barbados is een prachtig eiland met geweldig eten en stranden. Het is ook erg veilig, waardoor het een ideale bestemming is voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Het land is redelijk comfortabel om te reizen met een gehuurde auto. Het eiland heeft veel goede plekken om uit eten te gaan en 's avonds plezier te hebben. Sommige locals zullen je proberen op te lichten als ze denken dat je een toerist bent, dus pas op als je ergens niet zeker van bent. Om veilig te blijven kun je een begeleide tocht maken met een lokale ervaren gids. Als je Barbados bezoekt, zijn hier enkele dingen die we aanbevelen:

De zeevruchten zijn geweldig en vers

Verse zeevruchten haal je op de vismarkt en er zijn ook veel restaurants die het serveren. Een van de favoriete manieren om zeevruchten te eten is met rijst en erwten - het is een traditioneel gerecht gemaakt met kokosmelk en groene paprika's of scotch bonnet-paprika's. Het is heerlijk!

Er zijn geen slangen of schorpioenen op het eiland

Er zijn geen slangen of schorpioenen op het eiland. Het enige giftige dier is de duizendpoot, die wel vijftien centimeter lang kan worden en dertig poten heeft! Hoewel ze niet gevaarlijk zijn en je ze gemakkelijk kunt ontwijken als je weet hoe ze eruit zien (ze hebben oranjegele banden op hun rug), is het toch het beste om niet te dichtbij te komen.

De stranden zijn prachtig, maar je moet voorzichtig zijn als je erop loopt

Hoewel de stranden openbaar eigendom zijn, zijn er enkele dingen waarmee u rekening moet houden.

  • Maak geen afval en laat geen afval achter. Als je eten hebt meegenomen, zorg er dan voor dat je het op de juiste manier weggooit als je klaar bent.
  • Rap geen schelpen of koraal op van het strand - dit kan hun ecosysteem beschadigen en ook andere dieren pijn doen!
  • Raak zeeschildpadden of andere dieren (zoals vissen) niet aan, ook niet als ze er vriendelijk uitzien! Het zijn geen huisdieren voor mensen om mee te spelen en ze kunnen bijten als ze worden opgeschrikt door een onbekende hand die uit het niets naar hen reikt... en er is altijd een kans dat het aanraken van deze wezens gevaarlijk kan zijn voor beide betrokken partijen als iemand ergens ziek van wordt zoals bacteriën op zijn huid (wat waarschijnlijk is omdat deze wezens onder water leven). Voer ook geen vissen tenzij specifiek aangegeven door het personeel van uw hotel/resort; de meeste plaatsen ontmoedigen eten omdat het overbevolking binnen hun ecosysteem veroorzaakt, wat later tot meer problemen leidt, zoals overbevolking vanwege gebrek aan voldoende voedselbronnen in de buurt van locaties waar toeristen elke dag gaan zwemmen tijdens hoogseizoenperiodes waarin iedereen zo graag toegang wil, maar eigenlijk maar één persoon heeft het geluk om de eerste paar dagen loten te winnen voordat de tweede later volgende week uitkomen, na het einde van de vakantie, wanneer iedereen weer thuiskomt, dus we hopen dat dit helpt verklaren waarom mensen niets anders dan zichzelf zouden moeten voeden, omdat het ons in grotere problemen zou kunnen brengen toekomstige line-ups.


Er zijn veel goede plekken om uit eten te gaan en 's avonds plezier te hebben

Barbados is een geweldige plek om uit eten te gaan en 's avonds plezier te hebben. Enkele van de beste plekken om uit eten te gaan zijn:

  • The Fish Pot, St Lawrence Gap
  • Zucca Ristorante Italiano, Bridgetown
  • The Cliff Restaurant, Bathsheba

Sommige locals zullen je proberen op te lichten als ze denken dat je een toerist bent, dus pas op als je ergens niet zeker van bent

Terwijl je in Barbados bent, is het belangrijk om te onthouden dat de lokale bevolking erg vriendelijk en behulpzaam kan zijn. Er zijn echter enkele dingen over het eiland die toeristen kunnen schokken. Als iemand je op straat of op het strand benadert en om geld of eten vraagt, geef hem dan niets! Ze blijven vragen totdat ze krijgen wat ze van je willen, dus loop zo snel mogelijk weg bij deze mensen.

Als iemand zegt in een hotel te werken en aanbiedingen om je ergens anders op het eiland (of zelfs terug naar huis) te rijden, doe het niet! In de meeste gevallen is deze persoon ingehuurd door een andere gast in een ander hotel die hulp wil om zich te verplaatsen zonder zelf voor vervoer te hoeven betalen (of misschien zelfs beide). Hoe dan ook - het zal op geen enkele manier geld besparen, omdat deze chauffeurs elke prijs vragen die ze denken dat hun klanten zullen betalen, ongeacht of het eerlijk is of niet! Het is sowieso beter om gewoon bij het openbaar vervoer te blijven, zoals bussen, omdat het goedkoper is dan de hoge prijzen van iemand anders te betalen, alleen maar omdat "ze weten waar alles zich bevindt", terwijl al die plaatsen eigenlijk toch op loopafstand liggen."

Barbados is een prachtig eiland met heerlijk eten en stranden

Barbados is een prachtig eiland met heerlijk eten, stranden, natuur en cultuur. Het eiland heeft veel historische bezienswaardigheden om te verkennen en het is ook de thuisbasis van enkele van de beste rum ter wereld!

Barbados werd in 1536 ontdekt door Portugese zeelieden, maar pas in 1627, toen Engelse kolonisten arriveerden, werd Barbados wat we nu kennen. Ze begonnen suikerriet te verbouwen op land dat hen was toegekend door koning Charles II, die in die tijd over Engeland regeerde. Het duurde niet lang voordat andere landen zoals Frankrijk en Spanje ook hun eigen deel wilden, dus vochten ze om de controle over dit nieuwe land tot 1654 toen Engeland opnieuw won (maar niet lang).

De beste stranden van Barbados

De beste stranden van Barbados zijn:

  • Hastings Beach - Dit is het strand om te zwemmen en snorkelen, en het is ook een van de meest populaire stranden van het eiland. Er zijn een paar restaurants in de buurt als u lunch of een middagsnack wilt pakken, maar verder is het een rustige plek met voldoende ruimte om te ontspannen onder de palmbomen.
  • Carlisle Bay - Dit is ook een geweldige plek om te zwemmen en snorkelen, maar het is ook de thuisbasis van een aantal uitstekende hotels als je iets leukers wilt dan alleen zand tussen je tenen! Als je geen tijd hebt om hier te overnachten (of als er geen kamers beschikbaar zijn), overweeg dan om na het werk langs te gaan als onderdeel van een avondwandeling door Bridgetown voordat je weer naar huis gaat - het is elke moeite waard minuten besteed aan het bewonderen van deze prachtige waterweg van een afstand!


De beste hotels in Barbados

De beste hotels staan aan de westkust, die duurder is dan de oostkust. De westkust heeft een beter strand en eten, maar is ook romantischer en heeft een beter nachtleven.

Favoriete dingen om te doen in Barbados

Het strand is de belangrijkste attractie voor de meeste toeristen op Barbados. Er zijn veel stranden om uit te kiezen, maar er zijn er verschillende die eruit springen als de meest populaire. All-inclusive resorts zoals Sandals Grande Antigua Resort & Spa en The Club at Carlton Beach bieden uitstekende voorzieningen, waaronder bars in het zwembad en restaurants ter plaatse, maar als u op zoek bent naar iets rustigers, probeer dan Golden Mile of Gibbs Hill Lighthouse Beach (waar Nelson Mandela ooit kwam).

Voor degenen die een avontuur voor de kust willen, zijn er tal van opties, waaronder snorkeltours met Captain Hook's Watersports Centre of boottochten met Barbados Underwater Exploration Society (BUES). Als je liever droog blijft, kun je tokkelen door enkele grotten in de buurt van Black Rock Forest Reserve of wandelen door Harrison's Cave Park, waar je ondergronds een natuurlijk kalkstenen grottenstelsel kunt ingaan, genoemd naar de oprichter Edward Harrison, die het in 1775 ontdekte tijdens het jagen op geiten.!

Nachtleven op Barbados

Barbados staat bekend om het nachtleven. Het eiland is de thuisbasis van enkele van de beste bars en clubs in het Caribisch gebied, dus als u op zoek bent naar een leuke tijd, bent u hier aan het juiste adres!

Het beste aan het nachtleven van Barbados is dat het wordt niet te gek zoals dat van Jamaica. Je zult geen mensen vinden die om 3 uur 's nachts dronken worden en door de stad strompelen - ze blijven in hun hotel totdat ze zich klaar voelen om weer uit te gaan (wat meestal pas rond 20.00 uur is). Ook zijn er hier niet zoveel drugs als op de feesten op andere eilanden, dus als drugs niet jouw ding zijn of als je kinderen bij je hebt die er per ongeluk aan worden blootgesteld, kan dit een andere reden zijn waarom Barbados dat misschien niet doet. wees je favoriete bestemming tijdens de nachtelijke uren.

Barbados is een prachtig eiland met heerlijk eten en stranden. Het is ook een geweldige plek om te bezoeken als je 's avonds wat plezier wilt hebben. Als je van plan bent er binnenkort heen te gaan, zorg er dan voor dat je genoeg geld hebt voor alles, want het kan snel duur worden!