Loading icon

Udforsk Bolivia

Bolivia er et land i Sydamerika, der ligger mellem Peru og Brasilien. Landet er rigt på historie og kultur, og det er også fyldt med smuk natur. Læs videre for at lære om nogle af de bedste steder at besøge i Bolivia!

La Paz

La Paz er Bolivias administrative hovedstad og dens næststørste by. Byen ligger i Andesbjergene, i en højde af 3.650 meter over havets overflade. La Paz er kendt for sine farverige markeder og stejle gader, der klatrer op til byens hovedtorv. Det har mange kirker bygget i kolonitiden samt museer med artefakter fra præcolumbianske civilisationer.

La Paz er blevet kaldt "den højeste administrative hovedstad i verden", fordi den ligger over havets overflade - over to miles over havets overflade! Du kan nå La Paz med fly eller bus; der er også en sporvogn, der forbinder den med El Alto (en anden by i nærheden) kaldet Teleferico de La Paz - El Alto Cable Car System, hvis du foretrækker ikke at tage offentlig transport.

El Alto

El Alto er den næstmest folkerige by i Bolivia og hovedstaden i El Alto kommune . Den ligger i en højde af 3.650 meter over havets overflade, hvilket gør den til den højeste hovedstad i verden.

Navnet El Alto betyder "Højderne" på Aymara-sprog; Aymaras er et oprindeligt folk, der primært lever langs et omfattende område, der strækker sig fra det sydlige Peru gennem dele af Chile, Argentina og Bolivia (inklusive La Paz). De er kendt for deres karakteristiske tøj: mænd bærer bowlerhatte med farverige bånd omkring dem, mens kvinder bærer store nederdele lavet af vævet uld eller bomuldsklude, der når ned til deres ankler eller knæ afhængigt af, hvor de bor - i landområder, hvor temperaturerne er køligere end dem, der findes i byer som La Paz eller Potosi i vintermånederne, når temperaturerne falder til under nul grader celsius natten over!

Uyuni

Uyuni er en saltflade i Andesbjergene, beliggende mellem Chile og Argentina. Det er et populært turistmål for dem, der ønsker at se en af naturens mest unikke seværdigheder: tusindvis af kvadratkilometer af hvidtækkede saltkrystaller, der strækker sig så langt øjet rækker.

Der er mange rejsearrangører, der tilbyder udflugter til Uyuni, nogle bor på hoteller eller vandrehjem, mens andre vælger at campere under stjernerne på dette store landområde . Nogle ture inkluderer et besøg i det nærliggende Los Flamencos National Reserve eller endda Bolivias berømte Månedal (Valle de la Luna).

Der er også masser af hoteller og hostels tilgængelige for dem, der leder efter nogle flere muligheder end blot at campere! Der er endda en lufthavn i nærheden af byen, hvis du kommer fra udlandet – så alt taget i betragtning burde det være ret nemt at komme dertil, uanset hvor du kommer fra!

Potosi

Potosi er en by i Bolivia og en af de højeste byer i verden, beliggende i en højde af 3600m. Det var engang et stort minecenter, kendt som "sølvbyen".

Potosi's historie går tilbage til 1545, da spanske bosættere grundlagde den som en mineby på toppen af Cerro Rico (rig bakke). I mange år var det en af Sydamerikas vigtigste kilder til sølv og guld, men i dag er dets indbyggere hovedsageligt involveret i landbrug eller turisme-relaterede virksomheder såsom hoteller eller restauranter, der serverer mad fra forskellige regioner i Bolivia såsom Santa Cruz eller Cochabamba .

Udforsk Bolivia

Bolivia er et land i Sydamerika med en befolkning på 11 millioner mennesker. Hovedstaden er La Paz, og det officielle sprog er spansk. Valutaen er Bolivianos. Bolivias vigtigste industrier er minedrift (især tin) og landbrug (kartofler).

Bolivia er et smukt land med mange ting at udforske. Fra hovedstaden La Paz til verdens største saltflade ved Uyuni byder Bolivia på noget nyt for enhver smag. Hvis du leder efter eventyr, er Potosi måske lige til højrebenet!