Loading icon

Verken Bolivië

Bolivia is een land in Zuid-Amerika dat tussen Peru en Brazilië ligt. Het land is rijk aan historie en cultuur, maar ook vol prachtige natuur. Lees verder om meer te weten te komen over enkele van de beste plaatsen om te bezoeken in Bolivia!

La Paz

La Paz is de administratieve hoofdstad van Bolivia en de tweede grootste stad . De stad ligt in de Andes, op een hoogte van 3.650 meter boven zeeniveau. La Paz staat bekend om zijn kleurrijke markten en steile straatjes die omhoog klimmen naar het centrale plein van de stad. Het heeft veel kerken die tijdens de koloniale tijd zijn gebouwd, evenals musea met kunstvoorwerpen uit precolumbiaanse beschavingen.

La Paz wordt wel "de hoogste administratieve hoofdstad ter wereld" genoemd, omdat het boven zeeniveau ligt - meer dan drie kilometer boven zeeniveau! U kunt La Paz bereiken met het vliegtuig of met de bus; er is ook een kabelbaan die het verbindt met El Alto (een andere stad in de buurt) genaamd Teleferico de La Paz - El Alto Cable Car System als u liever geen openbaar vervoer neemt.

El Alto

< a href="https://foxiepass.com/nl/bolivia/el-alto">El Alto is de op één na dichtstbevolkte stad van Bolivia en de hoofdstad van de gemeente El Alto. Het ligt op een hoogte van 3.650 meter boven de zeespiegel en is daarmee de hoogste hoofdstad ter wereld.

De naam El Alto betekent "De Hoogten" in Aymara taal; Aymara's zijn een inheems volk dat voornamelijk leeft in een uitgestrekt gebied dat zich uitstrekt van Zuid-Peru via delen van Chili, Argentinië en Bolivia (inclusief La Paz). Ze staan bekend om hun kenmerkende kleding: mannen dragen bolhoeden met kleurrijke banden eromheen, terwijl vrouwen grote rokken dragen van geweven wol of katoenen stoffen die tot hun enkels of knieën reiken, afhankelijk van waar ze wonen - in landelijke gebieden waar de temperaturen zijn koeler dan die in steden zoals La Paz of Potosi tijdens de wintermaanden wanneer de temperatuur 's nachts onder nul graden Celsius daalt!

Uyuni

Uyuni is een zoutvlakte in de Andes, gelegen tussen Chili en Argentinië. Het is een populaire toeristenbestemming voor diegenen die een van de meest unieke bezienswaardigheden van de natuur willen zien: duizenden vierkante kilometers witgekapte zoutkristallen die zich uitstrekken zover het oog reikt.

Er zijn veel touroperators die excursies naar Uyuni aanbieden, sommige verblijven in hotels of hostels terwijl anderen kiezen voor kamperen onder de sterren op dit uitgestrekte land. Sommige tours omvatten een bezoek aan het nabijgelegen Los Flamencos National Reserve of zelfs de beroemde Moon Valley (Valle de la Luna) van Bolivia.

Er zijn ook tal van hotels en hostels beschikbaar voor wie op zoek is naar wat meer opties dan alleen kamperen ! Er is zelfs een luchthaven in de buurt als je uit het buitenland komt - dus alles bij elkaar genomen zou het vrij gemakkelijk moeten zijn om er te komen, waar je ook vandaan komt!

Potosi

Potosi is een stad in Bolivia en een van de hoogst gelegen steden ter wereld, gelegen op een hoogte van 3600 meter. Het was ooit een belangrijk mijncentrum, bekend als "de stad van zilver".

De geschiedenis van Potosi gaat terug tot 1545 toen Spaanse kolonisten het stichtten als mijnstad bovenop Cerro Rico (rijke heuvel). Gedurende vele jaren was het een van Zuid-Amerika's belangrijkste bronnen voor zilver en goud, maar tegenwoordig zijn de bewoners voornamelijk betrokken bij landbouw of toerismegerelateerde bedrijven zoals hotels of restaurants die voedsel serveren uit verschillende regio's in Bolivia, zoals Santa Cruz of Cochabamba.

Bolivia ontdekken

Bolivia is een land in Zuid-Amerika met 11 miljoen inwoners. De hoofdstad is La Paz en de officiële taal is Spaans. De munteenheid is Bolivianos. De belangrijkste industrieën van Bolivia zijn mijnbouw (vooral tin) en landbouw (aardappelen).

Bolivia is een prachtig land waar veel te ontdekken valt. Van de hoofdstad La Paz tot de grootste zoutvlakte ter wereld bij Uyuni, Bolivia biedt voor iedereen iets nieuws. Als je op zoek bent naar avontuur, dan is Potosi misschien iets voor jou!