Loading icon

Chile - spændingens land

Chile er et utroligt land at besøge. Det har alt fra bjerge og søer til ørkener og vulkaner. Der er også masser af steder at spise lækker mad og drikke god vin. I dette blogindlæg vil jeg beskrive de bedste steder i Chile for turister, der ønsker at opleve alt, hvad det har at tilbyde!

Pucón

Pucón er en lille by midt i Chiles sødistrikt. Det er blevet populært blandt turister og har mange hoteller, restauranter og butikker. Byen har mange udendørs aktiviteter tilgængelige, såsom vandreture, ridning og skiløb.

Puerto Natales

Puerto Natales er en by i Patagonia, Chile. Det er en havneby ved Beagle Channel og fungerer som porten til Torres del Paine National Park. Puerto Natales er også populær blandt turister på grund af dens nærhed til mange eventyrsportsgrene såsom trekking, rafting og kajaksejlads.

Puerto Varas

Chiles tredjestørste by ligger i Los Lagos-regionen lige syd for Santiago og er kendt for sin skønhed. Det nærliggende sødistrikt byder på nogle af Chiles bedste ski- og vandreture. Besøgende kan også nyde den charmerende bymidte, som byder på brostensbelagte gader med butikker og restauranter – eller de kan bruge en eftermiddag på at udforske nærliggende vinmarker eller tage en bådtur på Lago Todos los Santos (All Saints-søen).

Området har en rig historie, der går tusinder af år tilbage; det var hjemsted for oprindelige kulturer, før europæerne ankom i 1541. I dag er der adskillige museer, der fremhæver denne fortid, herunder Museo Historico Regional de Chiloe, som huser artefakter fra førkolonialtiden, såsom træbåde brugt af tidlige bosættere, samt genstande lavet af kobber fundet nær Calbuco-vulkanen (som gik i udbrud for nylig). Et andet museum, der er værd at besøge, er Museo de Arte Contemporaneo de Puerto Varas, som viser samtidskunstværker skabt siden 1990 af chilenske kunstnere.

Punta Arenas

Punta Arenas er den sydligste by i Chile, og den ligger ved Magellan-strædet. Denne havneby er berømt for sin naturlige skønhed og dyreliv - inklusive pingviner, hvaler og søløver. Hvis du leder efter en unik oplevelse, mens du besøger Punta Arenas, så overvej at tage på en af de mange ture. For eksempel:

En udflugt til Kap Horn tager rejsende gennem Patagoniens utrolige landskab, mens de giver dem en kig på nogle af naturens mest fantastiske væsner (som hvaler). Det giver også turister mulighed for at lære mere om chilensk kultur ved at besøge historiske vartegn såsom Fortaleza Santa Ana eller Fuerte Bulnes Museum.

San Antonio

San Antonio er en lille by i det sydlige Chile, kendt for sin naturlige skønhed og beliggenhed ved Stillehavet. Byen er blevet et populært turistmål på grund af dens nærhed til Los Rios National Park og andre naturlige attraktioner. Det er også et godt sted at besøge, hvis du vil slappe af; mange mennesker kommer her til ferie eller pensionering, fordi det er så fredeligt og roligt!

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama er en lille by midt i Atacama-ørkenen. Det er et populært turistmål og har mange hoteller og vandrehjem samt restauranter og caféer. Hovedattraktionen i San Pedro de Atacama er dets store marked, som sælger souvenirs og madvarer som tørret lamakød (carne seca).

Santiago

Santiago er hovedstaden og største by i Chile. Det er beliggende i den centrale dal, hvilket gør det til et populært turistmål med masser af museer, historiske steder og restauranter at udforske. Hvis du leder efter spænding, der er mindre adrenalinfremkaldende end bungeejump eller faldskærmsudspring, men mere spændende end blot at besøge museer eller se fugle i en voliere (hvilket du også kan gøre), har Santiago masser at byde på.

Valparaíso

Valparaíso er en havneby på Chiles stillehavskyst. Beliggende omkring 45 minutter fra Santiago, var det engang et vigtigt knudepunkt for handel mellem Sydamerika og Europa. I dag er det kendt for sine farverige huse, der er bygget ind i bjergskråninger, såvel som dets mange museer og kunstgallerier. Byen har et pulserende natteliv med masser af klubber og restauranter, hvor du kan prøve det chilenske køkken eller nyde internationale retter som sushi eller tapas (små spanske retter).

Valparaíso er et af Chiles største turistdestinationer på grund af dets smukke landskab – det kan prale af nogle af de mest spektakulære udsigter i hele Sydamerika – og dets rige historie; der er mange vartegn fra kolonitiden, der stadig står i dag, såsom Fort Santa Lucía de Monjas (bygget af Spanien) og La Sebastiana (et hus bygget af Pablo Neruda).

Viña del Mar

Viña del Mar er en by i Chile med en lang strand, mange hoteller og restauranter, et kasino og store parkere. Byen er også kendt for sit natteliv. Byens hovedattraktion er Viña del Mar International Song Festival (Festival Internacional de la Canción de Viña del Mar), som blev grundlagt i 1962 af forretningsmanden Luis A. Ferré. Festivalen finder sted hver februar i Quinta Vergara Amphitheatre og varer i tre dage; det tiltrækker hvert år tusindvis af turister fra hele verden, som kommer for at se optrædener af kendte kunstnere som Luis Fonsi eller Alejandro Sanz.

Chile er et smukt land, tjek det ud!

Chile er et af de smukkeste lande i Sydamerika. Landskabet varierer fra ørken til bjerge til regnskov og alt derimellem. Klimaet er for det meste tempereret, men der er nogle områder, der oplever ekstreme temperaturer i sommermånederne (december-februar).

Vi håber, du har nydt denne rundvisning i Chile! Vi ved, at det er et stort land, men der er så mange steder at besøge og udforske i det. Hvis du leder efter mere inspiration til, hvor du skal tage hen næste gang, kan du se vores andre artikler om Sydamerika: