Loading icon

Chili - land van spanning

Chili is een fantastisch land om te bezoeken. Het heeft alles, van bergen en meren tot woestijnen en vulkanen. Er zijn ook tal van plekken om heerlijk te eten en goede wijn te drinken. In deze blogpost beschrijf ik de beste plekken in Chili voor toeristen die alles willen ervaren wat Chili te bieden heeft!

Pucón

Pucón is een kleine stad in het midden van het merengebied van Chili. Het is populair geworden bij toeristen en heeft veel hotels, restaurants en winkels. De stad heeft veel buitenactiviteiten zoals wandelen, paardrijden en skiën.

Puerto Natales

Puerto Natales is een stad in Patagonië, Chili. Het is een havenstad aan het Beaglekanaal en dient als toegangspoort tot het nationale park Torres del Paine. Puerto Natales is ook populair bij toeristen vanwege de nabijheid van vele avontuurlijke sporten zoals wandelen, raften en kajakken.

Puerto Varas

Chili's derde grootste stad ligt in de regio Los Lagos, net ten zuiden van Santiago en staat bekend om zijn schoonheid. Het nabijgelegen merengebied biedt enkele van de beste ski- en wandelmogelijkheden van Chili. Bezoekers kunnen ook genieten van het charmante stadscentrum met geplaveide straten met winkels en restaurants - of ze kunnen een middag doorbrengen met het verkennen van nabijgelegen wijngaarden of een boottocht maken op Lago Todos los Santos (Lake All Saints).

Het gebied heeft een rijke geschiedenis die duizenden jaren teruggaat van jaren; het was de thuisbasis van inheemse culturen voordat Europeanen arriveerden in 1541. Tegenwoordig zijn er verschillende musea die dit verleden benadrukken, waaronder Museo Historico Regional de Chiloe, waar artefacten uit de prekoloniale tijd te zien zijn, zoals houten boten die door vroege kolonisten werden gebruikt, evenals items gemaakt van koper gevonden in de buurt van de Calbuco-vulkaan (die onlangs is uitgebarsten). Een ander museum dat een bezoek waard is, is het Museo de Arte Contemporaneo de Puerto Varas, waar hedendaagse kunstwerken te zien zijn die sinds 1990 door Chileense kunstenaars zijn gemaakt.

Punta Arena's

Punta Arena's is de meest zuidelijke stad van Chili en ligt aan de Straat van Magellan. Deze havenstad staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en dieren in het wild, waaronder pinguïns, walvissen en zeeleeuwen. Als je op zoek bent naar een unieke ervaring tijdens je bezoek aan Punta Arenas, overweeg dan om een van de vele rondleidingen te volgen. Bijvoorbeeld:

Een excursie naar Kaap Hoorn neemt reizigers mee door het ongelooflijke landschap van Patagonië terwijl ze enkele van de meest verbazingwekkende wezens van de natuur (zoals walvissen) van dichtbij bekijken. Het geeft toeristen ook de kans om meer te leren over de Chileense cultuur door een bezoek te brengen aan historische bezienswaardigheden zoals Fortaleza Santa Ana of Fuerte Bulnes Museum.

San Antonio

< a href="https://www.sanantonio.cl/">San Antonio is een kleine stad in het zuiden van Chili, bekend om zijn natuurlijke schoonheid en ligging aan de Stille Oceaan. De stad is een populaire toeristenbestemming geworden vanwege de nabijheid van Los Rios National Park en andere natuurlijke attracties. Het is ook een geweldige plek om te bezoeken als je wilt ontspannen; veel mensen komen hier voor vakantie of pensioen omdat het zo vredig en stil is!

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama is een klein stadje midden in de Atacama-woestijn. Het is een populaire toeristenbestemming en heeft veel hotels en hostels, evenals restaurants en cafés. De belangrijkste attractie van San Pedro de Atacama is de grote markt, waar souvenirs en etenswaren zoals gedroogd lamavlees (carne seca) worden verkocht.

Santiago

Santiago is de hoofdstad en grootste stad van Chili. Het is gelegen in de centrale vallei, waardoor het een populaire toeristische bestemming is met tal van musea, historische bezienswaardigheden en restaurants om te verkennen. Als je op zoek bent naar spanning die minder adrenaline opwekt dan bungeejumpen of parachutespringen, maar spannender is dan simpelweg een museum bezoeken of vogels kijken in een volière (wat je ook kunt doen), dan heeft Santiago genoeg te bieden.

Valparaiso

Valparaíso is een havenstad aan de Pacifische kust van Chili. Gelegen op ongeveer 45 minuten van Santiago, was het ooit een belangrijk handelsknooppunt tussen Zuid-Amerika en Europa. Tegenwoordig staat het bekend om zijn kleurrijke huizen die tegen de heuvels zijn gebouwd, evenals de vele musea en kunstgalerijen. De stad heeft een bruisend nachtleven met tal van clubs en restaurants waar u de Chileense keuken kunt proeven of kunt genieten van internationale gerechten zoals sushi of tapas (kleine Spaanse gerechten).

Valparaíso is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Chili vanwege het prachtige landschap - het biedt enkele van de meest spectaculaire uitzichten in heel Zuid-Amerika - en zijn rijke geschiedenis; er zijn veel monumenten uit de koloniale tijd die nog steeds overeind staan, zoals Fort Santa Lucía de Monjas (gebouwd door Spanje) en La Sebastiana (een huis gebouwd door Pablo Neruda).

Viña del Mar

Viña del Mar is een stad in Chili met een lang strand, veel hotels en restaurants, een casino en een groot park. De stad staat ook bekend om het nachtleven. De belangrijkste attractie van de stad is het Viña del Mar International Song Festival (Festival Internacional de la Canción de Viña del Mar), dat in 1962 werd opgericht door zakenman Luis A. Ferré. Het festival vindt elk jaar in februari plaats in het Quinta Vergara Amphitheatre en duurt drie dagen; het trekt elk jaar duizenden toeristen van over de hele wereld die komen kijken naar optredens van bekende artiesten zoals Luis Fonsi of Alejandro Sanz.

Chili is een prachtig land, ga er eens kijken!

Chili is een van de mooiste landen van Zuid-Amerika. Het landschap varieert van woestijn tot bergen tot regenwoud en alles daar tussenin. Het klimaat is overwegend gematigd, maar er zijn enkele gebieden met extreme temperaturen tijdens de zomermaanden (december-februari).

We hopen dat je genoten hebt van deze rondreis door Chili! We weten dat het een groot land is, maar er zijn zoveel plaatsen om te bezoeken en te verkennen. Als je op zoek bent naar meer inspiratie over waar je heen moet, bekijk dan onze andere artikelen over Zuid-Amerika: