Loading icon

Chile - spenningens land

Chile er et utrolig land å besøke. Den har alt fra fjell og innsjøer, til ørkener og vulkaner. Det er også mange steder å spise deilig mat og drikke god vin. I dette blogginnlegget vil jeg beskrive de beste stedene i Chile for turister som ønsker å oppleve alt det har å tilby!

Pucón

Pucón er en liten by midt i Chiles Lake District. Den har blitt populær blant turister og har mange hoteller, restauranter og butikker. Byen har mange utendørsaktiviteter tilgjengelig som fotturer, ridning og skigåing.

Puerto Natales

Puerto Natales er en by i Patagonia, Chile. Det er en havneby på Beagle Channel og fungerer som inngangsporten til Torres del Paine nasjonalpark. Puerto Natales er også populær blant turister på grunn av sin nærhet til mange eventyrsporter som fotturer, rafting og kajakkpadling.

Puerto Varas

Chiles tredje- største byen ligger i Los Lagos-regionen, like sør for Santiago og kjent for sin skjønnhet. Det nærliggende innsjødistriktet tilbyr noen av Chiles beste ski- og turmuligheter. Besøkende kan også nyte det sjarmerende sentrum, som har brosteinsgater omkranset av butikker og restauranter – eller de kan tilbringe en ettermiddag med å utforske nærliggende vingårder eller ta en båttur på Lago Todos los Santos (All Saints-sjøen).

Området har en rik historie som går tusenvis tilbake år; det var hjemsted for urfolkskulturer før europeerne ankom i 1541. I dag er det flere museer som fremhever denne fortiden, inkludert Museo Historico Regional de Chiloe som huser gjenstander fra førkolonialtiden som trebåter brukt av tidlige nybyggere, samt gjenstander laget av kobber funnet i nærheten av vulkanen Calbuco (som nylig hadde et utbrudd). Et annet museum verdt å besøke er Museo de Arte Contemporaneo de Puerto Varas som viser frem samtidskunstverk laget siden 1990 av chilenske kunstnere.

Punta Arenas

Punta Arenas er den sørligste byen i Chile, og den ligger ved Magellanstredet. Denne havnebyen er kjent for sin naturlige skjønnhet og dyreliv - inkludert pingviner, hvaler og sjøløver. Hvis du leter etter en unik opplevelse mens du besøker Punta Arenas, bør du vurdere å ta en av de mange turene. For eksempel:

En utflukt til Kapp Horn tar reisende gjennom Patagonias utrolige natur samtidig som de gir dem et nærbilde på noen av naturens mest fantastiske skapninger (som hvaler). Det gir også turister en mulighet til å lære mer om chilensk kultur ved å besøke historiske landemerker som Fortaleza Santa Ana eller Fuerte Bulnes-museet.

San Antonio

< a href="https://www.sanantonio.cl/">San Antonio er en liten by sør i Chile, kjent for sin naturlige skjønnhet og beliggenhet ved Stillehavet. Byen har blitt et populært turistmål på grunn av sin nærhet til Los Rios nasjonalpark og andre naturattraksjoner. Det er også et flott sted å besøke hvis du vil slappe av; mange mennesker kommer hit for ferie eller pensjonisttilværelse fordi det er så fredelig og stille!

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama er en liten by midt i Atacama-ørkenen. Det er et populært turistmål og har mange hoteller og vandrerhjem, samt restauranter og kafeer. Hovedattraksjonen til San Pedro de Atacama er det store markedet, som selger suvenirer og matvarer som tørket lamakjøtt (carne seca).

Santiago

Santiago er hovedstaden og den største byen i Chile. Det ligger i den sentrale dalen, noe som gjør det til et populært turistmål med mange museer, historiske steder og restauranter å utforske. Hvis du leter etter spenning som er mindre adrenalinfremkallende enn strikkhopp eller fallskjermhopping, men mer spennende enn bare å besøke museer eller se på fugler i en voliere (som du også kan gjøre), har Santiago mye å tilby.

Valparaíso

Valparaíso er en havneby på Stillehavskysten i Chile. Ligger omtrent 45 minutter fra Santiago, var det en gang et viktig knutepunkt for handel mellom Sør-Amerika og Europa. I dag er det kjent for sine fargerike hus som er bygget inn i åssidene, samt sine mange museer og kunstgallerier. Byen har et pulserende natteliv med mange klubber og restauranter hvor du kan smake på chilensk mat eller nyte internasjonal mat som sushi eller tapas (små spanske retter).

Valparaíso er en av Chiles beste turistdestinasjoner på grunn av sin vakre natur – den har noen av de mest spektakulære utsiktene i hele Sør-Amerika - og dets rike historie; det er mange landemerker fra kolonitiden som fortsatt står i dag som Fort Santa Lucía de Monjas (bygget av Spania) og La Sebastiana (et hus bygget av Pablo Neruda).

Viña del Mar

Viña del Mar er en by i Chile med en lang strand, mange hoteller og restauranter, et kasino og en stor park. Byen er også kjent for sitt natteliv. Byens hovedattraksjon er Viña del Mar internasjonale sangfestival (Festival Internacional de la Canción de Viña del Mar), som ble grunnlagt i 1962 av forretningsmannen Luis A. Ferré. Festivalen finner sted hver februar på Quinta Vergara amfiteater og varer i tre dager; det tiltrekker seg tusenvis av turister hvert år fra hele verden som kommer for å se forestillinger av kjente artister som Luis Fonsi eller Alejandro Sanz.

Chile er et vakkert land, sjekk det ut!

Chile er et av de vakreste landene i Sør-Amerika. Landskapet varierer fra ørken til fjell til regnskog og alt i mellom. Klimaet er stort sett temperert, men det er noen områder som opplever ekstreme temperaturer i sommermånedene (desember-februar).

Vi håper du har hatt glede av denne turen til Chile! Vi vet at det er et stort land, men det er så mange steder å besøke og utforske i det. Hvis du leter etter mer inspirasjon til hvor du skal dra videre, sjekk ut våre andre artikler om Sør-Amerika: