Loading icon

Mystiske idoler fra Påskeøen

Påskeøens mystiske idoler Statuerne af Påskeøen har til enhver tid været interessante for videnskabsmænd. Arkæologiske udgravninger på øen er blevet udført siden det nittende århundrede. De ældste idoler går tilbage til det 8. århundrede. De lokale kalder disse skulpturer "moai". De viste sig at være lavet af blødt tuf ved hjælp af basaltværktøj i stenbrud. Så blev de flyttet på en eller anden måde og installeret på enorme stenplatforme "ahu".

Men mysteriet er, hvordan uden moderne udstyr i form af kraner kunne indbyggerne på øen installere disse store kampesten? Mange udtrykker ideen om hjælp fra rumvæsener. Lokale indfødte siger, at deres forfædre fik disse statuer til at "gå" på jorden.

Der er blevet udført eksperimenter, der beviser, at 15 muskuløse mænd kunne gøre det med et komplekst system af reb. Men givet Påskeøens begrænsede plads og barske terræn, ville dette ikke have været muligt med reb.

Sandsynligvis brugte indbyggerne på Påskeøen gearingsmetoden, som blev bevist af Arkimedes i mange århundreder siden.

I 1998 udførte amerikanske videnskabsmænd et eksperiment med at flytte enorme kampesten og placere dem på platforme. Eksperimentet fandt sted i Wyoming. Som nævnt ovenfor har Påskeøen et komplekst relief i form af bakker op til 500 meter høje. For nøjagtigheden af ​​testen blev der oprettet en kopi af en sådan bakke med en hældningsvinkel på 25 grader.

Tømmerslæder (3m gange 4,5m) og fire stiger 3m høje og 1,5m brede blev også lavet . Stiger blev brugt i form af skinner, og slæden rullede langs disse skinner som et tog. Stigen blev sekventielt omarrangeret, og lasten, der vejede 13 tons, blev således leveret på en slæde til hejsningsstedet. 30 mand var inviteret og brugt som våbenstyrke. De var nødt til at trække en blok til toppen af ​​en 20 meter lang klippe og installere den på en plade.

Ved brug af løftestangsmetoden blev blokken let placeret lodret. Dette arbejde tog 2 timer. Det er stadig ikke klart, hvordan indbyggerne på Påskeøen sætter statuerne i lodret position. Det antages, at de allerede blev transporteret i denne form fra fremstillingsstedet. Dette eksperiment kan ikke betragtes som et absolut bevis på, at lokalbefolkningen netop brugte en sådan metode. Sandsynligvis blev andre metoder brugt til at transportere og installere idoler på Påskeøen. Men vi får aldrig at vide om det. Men eksperimentet viste, at en sådan metode kunne bruges.

The best excursions in Chile

Excursions in Valparaíso

Cheap car hire in Chile