Loading icon

Om Kroatiens seværdigheder

Croatia har mange attraktioner. Der er altid flere af dem, end en turist eller en rejsende, der kommer her i en begrænset periode, kan se.

Hele byer kan betragtes som seværdigheder her. For eksempel er Dubrovnik og Split inkluderet i UNESCO cultural heritage register . I selve disse byer er der ingen steder, der er værd at besøge. I Dubrovnik, som er Adriaterhavets perle, er dette selve den gamle by, fæstningsmuren, katedraler, museer, et springvand, hele øen Lokrum ved siden af ​​byen.

I Split er dette først og fremmest paladset i Emperor Diocletian og området omkring det med gamle gader og pladser, fyldt med turister fra forskellige lande om aftenen.

Og byer som Rovinj, Sibenik, Trogir. Deres navne er måske ikke kendte, men der er masser af interessante historiske steder i dem. I Sibenek er Cathedral of St. Jacob. Trogir også inkluderet i UNESCO World Cultural Heritage Register. Denne by, der ligger på en lille ø i Adriaterhavet, blev grundlagt tre århundreder før vor tidsregning. De arkitektoniske monumenter fra den romanske æra kontrasterer her med renæssancen og barokken.

Hvis vi taler om øerne, så er de også seværdigheder, der er et obligatorisk besøg værd. Det eneste problem er, at der er mange af dem, de er placeret langs hele landets Adriaterhavskyst, og udflugter til dem kræver som regel mindst en hel dag. Det viser sig, at de, der har et hvil i Dubrovnik eller Cavtvt, ikke vil være i stand til at tage til Brijuni på denne tur.

Og dem, der hviler i Istrien eller Opatija, vil kun kunne besøge Lokrum eller Mljet ved deres næste besøg i Kroatien.

Turister besøger normalt slotte med interesse, og der er også mange af dem i Kroatien. Trakoscan kan skelnes mellem dem. Det er det største og mest berømte af de kroatiske slotte, bygget siden det 13. århundrede og er et af de bedste fæstningsværker i Europa.

Nogle bygninger på Trsat-slottet i Rijeka dateres tilbage til oldtiden romertiden. The Castle of St. Michael i Sibenik blev bygget af venetianerne for at beskytte mod tyrkerne på ruinerne af et endnu mere gammelt citadel. Også værd at besøge er slottene Novi Grad na Dobri i Gorski Kotar-regionen, slottene Veliki Tabor og Lobor Dvorac i det nordlige Kroatien og mange andre.

Blandt de interessante seværdigheder er sommerresidensen for den tidligere kroatiske (og nogle gange italienske) adel, bygget under renæssancen. Der er omkring firs af dem i Opatija , Istrien og Dubrovnik Riviera.

Når vi taler om kroatiske attraktioner, kan man ikke undgå at huske byen Pula i Istrien og dens gamle romerske amfiteater, bygget af Emperor Vespasian . Strømmen af turister til dette fortryllende monument tørrer næsten aldrig ud.

For at opsummere alt det, der er blevet sagt, kan vi drage en indlysende konklusion: uanset hvilket område af dette land du holder ferie, er der altid interessante og vidunderligt smukke steder, som du kan besøge i nærheden.