Loading icon

Mest berømte steder på Cypern

Cyprus er en ø-nation i det østlige Middelhav ud for Egyptens, Israels og Tyrkiets kyster. Det er hjemsted for en række forskellige landskaber – fra strande til skove til bjerge – og har historisk set været kendt som et fristed for turister, der søger varmt vejr og sandstrande.

Ayia Napa

Ayia Napa er en cypriotisk ferieby i Famagusta-distriktet på Cypern, beliggende på øens østkyst. Ayia Napa har en befolkning på omkring 20.000 mennesker.

Det er blevet berømt for sit natteliv og sine strande siden slutningen af 1980'erne, da den blev opdaget af britiske turister som et alternativ til Ibiza og andre festdestinationer som Kavos (Korfu), Magaluf (Majorca) og Malia (Kreta) - alt sammen for dyrt for de fleste unge mennesker, der ville have det sjovt men ikke bruge deres livsopsparing på det!

Famagusta

Famagusta er en by i den østlige del af Cypern. Det er et af de mest populære turistmål på øen på grund af sine smukke strande og historiske steder. I Famagusta finder du mange restauranter, caféer og barer, hvor du kan nyde traditionelle cypriotiske retter eller internationale retter til overkommelige priser.

Du kan også besøge den gamle by Famagusta, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Hvis du leder efter natteliv, så tag til strandpromenaden, hvor du finder mange barer og klubber.

Kakopetria

Kakopetria er en landsby i Nicosia-distriktet på Cypern, beliggende 4 km syd for Nicosia. Det har været beboet siden den tidlige byzantinske periode og var kendt som Kakopetra indtil det 13. århundrede e.Kr., hvor det blev en del af kongeriget Cypern under Richard I (Richard Coeur de Lion). Landsbyen voksede omkring sit kloster dedikeret til Panagia Kakopetria (Jomfru Maria), som blev etableret af munke fra Athos-bjerget i 1191 e.Kr. under Lusignan-perioden. Klosteret indeholder mange skatte, herunder fresker, der går tilbage til grundlæggelsen.

Kyrenia

Kyrenia er den nordligste by på Cypern, beliggende på den nordlige kyst. Det er kendt for sin historiske betydning og smukke geografi.

Kyrenia er beliggende nær Olympen (se billedet ovenfor) , som når en højde på 1.952 meter (6.398 fod). Bjerget er blevet erklæret for en nationalpark på grund af dets naturlige skønhed og dyrelivshabitater, der omfatter hjorte, vildsvin og kaniner samt adskillige typer sommerfugle, herunder svalehalesommerfugle med blå vinger eller røde pletter på vingerne afhængigt af deres køn!

Klimaet her er middelhavsklima: varme somre med temperaturer på i gennemsnit 27 grader Celsius (81 Fahrenheit) i løbet af dagen; milde vintre med et gennemsnit på omkring 11 grader Celsius (52 Fahrenheit). Regn falder mest i vintermånederne, men kan også være kraftigt under sommerstorme, så pak en paraply, hvis du planlægger at besøge det!

Larnaca

Larnaca er den næststørste by på øen Cypern , og det er et populært turistmål. Byen har en stor lufthavn og er hjemsted for Larnacas internationale lufthavn, som modtager fly fra hele Europa.

Byen er også hjemsted for Larnaca Salt Lake, en af de største saltsøer i verden. Søen tiltrækker millioner af trækfugle hvert år og er en populær turistattraktion.

Limassol

Limassol er den næststørste by på øen Cypern. Det har et livligt natteliv og underholdningsscene med mange barer og restauranter langs marinaen. Byens mest berømte vartegn er dens slot, som blev bygget af Lusignan-dynastiet under deres styre over Cypern fra 1192 til 1489.

Byen er berømt for sit natteliv, som tiltrækker folk fra hele øen. Byen har også mange barer og restauranter langs marinaen.

Nicosia

Nicosia er hovedstaden på Cypern og den største by på øen. Det er også den eneste delte hovedstad i verden med dens nordlige halvdel under tyrkisk kontrol.

Nicosia var grundlagt af græske kolonister i 1209 f.Kr. og har været beboet lige siden - det menes at være en af Europas ældste kontinuerligt beboede byer! Nicosia har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 1988, fordi det har så meget historie pakket ind i kun én byblok. Du finder gamle kirker, moskeer og katakomber i gåafstand fra hinanden her...og der er endnu flere historiske steder uden for Nicosia, hvis du er villig til at rejse længere ud i byen!

Vi håber, at du har nydt at læse om nogle af de mest populære turistdestinationer på Cypern. Hvis du planlægger en tur til dette smukke land, ønsker vi dig alt det bedste og opfordrer dig til selv at besøge disse steder!