Loading icon

Meest bekende plaatsen in Cyprus

Cyprus is een eilandnatie in de oostelijke Middellandse Zee, voor de kust van Egypte, Israël en Turkije. Het herbergt een verscheidenheid aan landschappen - van stranden tot bossen tot bergen - en staat van oudsher bekend als een toevluchtsoord voor toeristen die op zoek zijn naar warm weer en zandstranden.

Ayia Napa

Ayia Napa is een Cypriotische badplaats in het Famagusta-district van Cyprus, gelegen aan de oostkust van het eiland. Ayia Napa heeft ongeveer 20.000 inwoners.

Het is beroemd geworden om zijn nachtleven en stranden sinds eind jaren tachtig, toen het werd ontdekt door Britse toeristen als alternatief voor Ibiza en andere feestbestemmingen zoals Kavos (Corfu), Magaluf (Mallorca) en Malia (Kreta). ) - allemaal te duur voor de meeste jonge mensen die plezier willen hebben maar niet hun spaargeld daaraan willen uitgeven!

Famagusta

Famagusta is een stad in het oosten van Cyprus. Het is een van de meest populaire toeristische bestemmingen op het eiland vanwege de prachtige stranden en historische bezienswaardigheden. In Famagusta vindt u vele restaurants, cafés en bars waar u tegen betaalbare prijzen kunt genieten van de traditionele Cypriotische keuken of internationale gerechten.

U kunt ook een bezoek brengen aan de oude stad Famagusta, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Als u op zoek bent naar het nachtleven, ga dan naar de strandpromenade waar u vele bars en clubs vindt.

Kakopetria

Kakopetria is een dorp in het district Nicosia op Cyprus, 4 km ten zuiden van Nicosia. Het is bewoond sinds de vroege Byzantijnse periode en stond bekend als Kakopetra tot de 13e eeuw na Christus, toen het onderdeel werd van het Koninkrijk Cyprus onder Richard I (Richard Coeur de Lion). Het dorp groeide rond het klooster gewijd aan Panagia Kakopetria (Maagd Maria), dat werd gesticht door monniken van de berg Athos in 1191 na Christus tijdens de Lusignan-periode. Het klooster bevat vele schatten, waaronder fresco's die teruggaan tot de oprichting.

Kyrenia

Kyrenia is de noordelijkste stad van Cyprus, gelegen aan de noordkust. Het staat bekend om zijn historische betekenis en prachtige geografie.

Kyrenia ligt in de buurt van de berg Olympus (zie foto hierboven), die een hoogte bereikt van 1.952 meter (6.398 voet). De berg is uitgeroepen tot nationaal park vanwege zijn natuurlijke schoonheid en leefgebieden van dieren in het wild, waaronder herten, wilde zwijnen en konijnen, evenals talloze soorten vlinders, waaronder zwaluwstaartvlinders met blauwe vleugels of rode vlekken op hun vleugels, afhankelijk van hun geslacht!

p>

Het klimaat is hier mediterraan: hete zomers met temperaturen van gemiddeld 27 graden Celsius (81 Fahrenheit) gedurende de dag; milde winters met gemiddelde dieptepunten rond de 11 graden Celsius (52 Fahrenheit). Neerslag vindt meestal plaats tijdens de wintermaanden, maar kan ook zwaar zijn tijdens zomerse stormen, dus neem een paraplu mee als u van plan bent om dan te bezoeken!

Larnaca

Larnaca is de op één na grootste stad op het eiland Cyprus en een populaire toeristenbestemming. De stad heeft een grote luchthaven en is de thuisbasis van Larnaca International Airport, die vluchten ontvangt vanuit heel Europa.

De stad herbergt ook het zoutmeer van Larnaca, een van de grootste zoutmeren ter wereld. Het meer trekt jaarlijks miljoenen trekvogels aan en is een populaire toeristische attractie.

Limassol

Limassol is de op een na grootste stad op het eiland Cyprus. Het heeft een bruisend nachtleven en entertainment, met veel bars en restaurants langs de jachthaven. De beroemdste bezienswaardigheid van de stad is het kasteel, dat werd gebouwd door de Lusignan-dynastie tijdens hun heerschappij over Cyprus van 1192 tot 1489.

De stad staat bekend om zijn nachtleven, dat mensen van over het hele eiland aantrekt. De stad heeft ook veel bars en restaurants langs de jachthaven.

Nicosia

Nicosia is de hoofdstad van Cyprus en de grootste stad op het eiland. Het is ook de enige verdeelde hoofdstad ter wereld, waarvan de noordelijke helft onder Turkse controle staat.

Nicosia werd in 1209 v.Chr. gesticht door Griekse kolonisten en is sindsdien bewoond. Er wordt aangenomen dat het een van Europa's oudste continu bewoonde steden is! Nicosia staat sinds 1988 op de werelderfgoedlijst van UNESCO omdat het zoveel geschiedenis heeft in slechts één stadsblok. Je vindt hier oude kerken, moskeeën en catacomben allemaal op loopafstand van elkaar... en er zijn nog meer historische bezienswaardigheden buiten Nicosia als je bereid bent verder de stad in te reizen!

We hopen dat je het leuk vond om te lezen over enkele van de meest populaire bestemmingen op Cyprus. Als je een reis naar dit prachtige land plant, wensen we je het allerbeste en moedigen we je aan om deze plaatsen zelf te bezoeken!