Loading icon

Udforsk smukke Georgien

Velkommen til det smukke land Georgia ! Vi er sikre på, at du vil elske den utrolige natur, venlige mennesker og velsmagende mad. Uanset hvilken del af Georgia du besøger, eller hvilken type ferie du leder efter, er der noget for enhver smag her.

Georgien er et smukt land at udforske

Georgien er et smukt land at udforske. Georgien har en rig historie og kultur, samt mange gamle kirker og klostre. Den er berømt for sin vin, som du kan smage på en af de mange vinmarker i hele landet. For at få den bedste oplevelse foreslår vi, at du booker excursions in Georgia  med kyndige lokale guider. Oplev Georgien på din egen fritid with a rented car.


For at få en idé om, hvorfor Georgien har så mange ting at byde på, lad os tage et kig på dets geografi:

  • Georgien ligger i Kaukasus-regionen i Eurasien.
  • Det grænser op til Rusland mod nord, Tyrkiet og Armenien mod vest, Aserbajdsjan mod øst og Iran mod syd.
  • Landet dækker et område på 69.700 kvadrat miles (180.000 kvadratkilometer).

Kutaisi

Placeret i det vestlige Georgia, Kutaisi er den næststørste by i landet og fungerer som hovedstaden i dens autonome provins. Byen ligger ved Rioni-floden og har en befolkning på omkring 140.000 mennesker.

Kutaisis historie begynder med dets grundlag af kong David IV (1089-1125), der etablerede det som sin hovedstad. Det blev et vigtigt handelscenter langs gamle handelsruter, der forbinder Europa med Lilleasien og Persien; i dag er disse ruter kendt som Sortehavsruter eller Silkeveje.

Batumi

Batumi er en by i det sydvestlige Georgia, på kysten af Sortehavet. Det er Georgiens næststørste by efter hovedstaden Tbilisi, og det er også hjemsted for en af Europas største havne. Batumi har været en vigtig korsvej for handel mellem Europa og Asien siden oldtiden; nu kan det prale af nogle smukke strande og en kosmopolitisk stemning, der gør det værd at besøge, hvis du rejser gennem denne del af Østeuropa!

Batumi ligger på kysten af Sortehavet, omkring 100 kilometer vest for Tyrkiets grænse. Det er et populært turistmål for mennesker fra hele verden takket være dets smukke strande og afslappede atmosfære. Batumi er også berømt for at være vært for mange store begivenheder som koncerter og sportskonkurrencer! Batumi har en befolkning på omkring 200.000 mennesker, men det svulmer op i sommermånederne, når turister flokkes til strandene. Byen er også hjemsted for et stort tyrkisk mindretal og har været tæt forbundet med Tyrkiet siden det 19. århundrede, hvor begge lande var en del af Det Osmanniske Rige.

Mtskheta

Mtskheta er Georgiens historiske hovedstad og et UNESCO-verdensarvssted. Byen er hjemsted for Svetitskhoveli-katedralen, som er et af Georgiens vigtigste pilgrimsrejsesteder og har været det siden dens opførelse i 1010 e.Kr. Det anses også for at være en af de ældste katedraler i Østeuropa og er en vigtig del af historien: Det var her, kristendommen blev etableret som en officiel religion i Georgien efter at være blevet introduceret af Saint Nino (lokalt kendt som Nina).

Mtskhetas placering langs bredden af Mtkvari-floden gør det nemt at udforske til fods eller med båd; derfra kan du besøge nærliggende attraktioner såsom Khakhuli Church eller Didube Market (som byder på frisk frugt, grøntsager og urter).

Byen er også hjemsted for adskillige museer, herunder State Museum of Georgia og Mtskheta Archaeological Museum. Det er også værd at bemærke, at Mtskheta kun er omkring en time væk fra Tbilisi med bil eller offentlig transport, hvilket gør det til en ideel dagstur.

Tbilisi

Tbilisi er Georgiens hovedstad og har en befolkning på 1,1 millioner mennesker. Det har et fugtigt subtropisk klima med milde vintre og varme somre. Tbilisis historie går tilbage til mindst det 5. århundrede f.Kr., da den blev grundlagt af kong Vakhtang I Gorgasali som "Tbilisi" (betyder varm).

Den er kendt som en af de ældste byer i Østeuropa, efter at den har været konstant beboet siden da og indtil i dag. I dag anses Tbilisi stadig for at være et af de vigtigste kulturcentre i Østeuropa på grund af dets rige historie, der kan ses gennem hele dets arkitektur og kultur.

Georgia er et smukt land at udforske. Der er mange ting at gøre og se, så du vil ikke løbe tør for ting at lave lige nu. Hvis du leder efter et eventyr, anbefaler vi stærkt at besøge Georgien!