Loading icon

Verken het prachtige Georgië

Welkom in het prachtige land Georgië! We zijn er zeker van dat u zult genieten van het ongelooflijke landschap, de vriendelijke mensen en het smakelijke eten. Welk deel van Georgië je ook bezoekt of wat voor soort vakantie je ook zoekt, er is hier voor elk wat wils.

Georgië is een prachtig land om te verkennen

Georgië is een prachtig land om te verkennen. Georgië heeft een rijke geschiedenis en cultuur, evenals vele oude kerken en kloosters. Het staat bekend om zijn wijn, die je kunt proeven bij een van de vele wijngaarden in het hele land. Voor de beste ervaring raden we je aan om excursies in Georgië te boeken met deskundige lokale gidsen. Ontdek Georgië op uw gemak met een huurauto.


Om een idee te krijgen waarom Georgië zoveel te bieden heeft, laten we kijk eens naar de geografie:

  • Georgië ligt in de Kaukasus in Eurazië.
  • Het wordt begrensd door Rusland in het noorden, Turkije en Armenië in het westen, Azerbeidzjan in het oosten en Iran in het zuiden.
  • Het land heeft een oppervlakte van 180.000 vierkante kilometer.

Kutaisi

Gelegen in West-Georgië, Kutaisi is de op een na grootste stad van het land en dient als hoofdstad van de autonome provincie. De stad ligt aan de rivier de Rioni en heeft ongeveer 140.000 inwoners.

De geschiedenis van Kutaisi begint met de oprichting door koning David IV (1089-1125) die het als zijn hoofdstad vestigde. Het werd een belangrijk handelscentrum langs oude handelsroutes die Europa met Klein-Azië en Perzië verbond; tegenwoordig staan deze routes bekend als Zwarte Zeeroutes of Zijderoutes.

Batoemi

Batoemi is een stad in het zuidwesten van Georgië, aan de kust van de Zwarte Zee. Het is de op een na grootste stad van Georgië, na de hoofdstad Tbilisi, en het is ook de thuisbasis van een van de grootste havens van Europa. Batumi is sinds de oudheid een belangrijk kruispunt voor de handel tussen Europa en Azië; nu heeft het een aantal prachtige stranden en een kosmopolitische sfeer die het zeker de moeite waard maken om te bezoeken als je door dit deel van Oost-Europa reist!

Batumi ligt aan de kust van de Zwarte Zee, ongeveer 100 kilometer ten westen van de Turkse grens. Het is een populaire toeristenbestemming voor mensen van over de hele wereld, dankzij de prachtige stranden en ontspannen sfeer. Batumi staat ook bekend om het organiseren van vele grote evenementen zoals concerten en sportwedstrijden! Batumi heeft een bevolking van ongeveer 200.000 mensen, maar het zwelt op in de zomermaanden wanneer toeristen massaal naar de stranden trekken. De stad herbergt ook een grote Turkse minderheid en is nauw verbonden met Turkije sinds de 19e eeuw, toen beide landen deel uitmaakten van het Ottomaanse Rijk.

Mtskheta

Mtskheta is de historische hoofdstad van Georgië en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is de thuisbasis van de Svetitskhoveli-kathedraal, een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Georgië sinds de bouw in 1010 na Christus. Het wordt ook beschouwd als een van de oudste kathedralen in Oost-Europa, maar ook als een belangrijk onderdeel van de geschiedenis: hier werd het christendom gevestigd als een officiële religie in Georgië na te zijn geïntroduceerd door Sint Nino (plaatselijk bekend als Nina).

p>

Mtskheta's locatie langs de oevers van de rivier de Mtkvari maakt het gemakkelijk om te voet of per boot te verkennen; van daaruit kunt u bezienswaardigheden in de buurt bezoeken, zoals de Khakhuli-kerk of de Didube-markt (waar u vers fruit, groenten en kruiden kunt kopen).

De stad herbergt ook verschillende musea, waaronder het State Museum of Georgia en het Mtskheta Archaeological Museum. Het is ook vermeldenswaard dat Mtskheta slechts ongeveer een uur verwijderd is van Tbilisi met de auto of het openbaar vervoer, waardoor het een ideaal dagje uit is.

Tbilisi

Tbilisi is de hoofdstad van Georgië en heeft 1,1 miljoen inwoners. Het heeft een vochtig subtropisch klimaat met milde winters en hete zomers. De geschiedenis van Tbilisi gaat minstens terug tot de 5e eeuw voor Christus toen het werd gesticht door koning Vakhtang I Gorgasali als "Tbilisi" (wat warm betekent).

Het staat bekend als een van de oudste steden in Oost-Europa en is sindsdien onafgebroken bewoond geweest tot op de dag van vandaag. Tegenwoordig wordt Tbilisi nog steeds beschouwd als een van de belangrijkste culturele centra in Oost-Europa vanwege de rijke geschiedenis die terug te zien is in de architectuur en cultuur.

Georgië is een prachtig land om te verkennen. Er zijn veel dingen te doen en te zien, dus je zult niet snel zonder dingen komen te zitten. Als je op zoek bent naar avontuur, raden we je ten zeerste aan om Georgië te bezoeken!