Loading icon

Templer i Indien

India's rig kulturel og historisk arv blomstrer i tempelarkitektur og pilgrimsrejser. Bemærkelsesværdige templer i Indien omfatter:

Khajuraho-templer

Dette er et klassisk eksempel på arkitektur. Khajuraho-templet ligger i staten Madhya Pradesh og er internationalt og berømt for sine erotiske skulpturer, der beriger hele ensemblet. Disse statuer er bygget på høje platforme i en kombination af granit og sandsten. Hvert af disse templer har et forkammer (Mandapa) og en helligdom, og tagene har en speciel form.

Konark-tempel for solen

Det storslåede soltempel i Orissa - et UNESCO-verdensarvssted er et levende eksempel på dravidisk arkitektur. Konark-templet blev bygget i det gamle Kalinga og anses for at være toppen af ​​kunst og arkitektur. Designet af hele templet er en vogn trukket af syv kraftige heste.

Gyldent tempel

Det Gyldne Tempel ligger i Amritsar, Punjab. Dette tempel har været et kompleks af tilbedelse for sikher i århundreder og er vokset fra en hellig landsbydam til et åndeligt centrum. Den femte guru af sikherne tegnede arkitekturen, og dette tempel er resultatet af hans arbejde. Det er også kendt som Sri Harmandir Sahib og er i centrum af en pool kaldet Amritsar - "nektarpool". Den har indgange på alle fire sider, hvilket indikerer, at den er åben for alle religioner.

Meenakshi

Meenakshi-templet ligger i Madurai, Tamil Nadu, som også kaldes "Østens Athen".

Somnath-templet

Somnath Temple er et eksempel på storslået arkitektur placeret på Somnath Patan nær Verawal i Gujarat. Det betragtes som den første af Lord Shivas 12 assistenter, og resterne af det gamle Soltempel er også begravet her.

Elloras huletempler

De berømte huler Ajanta og Ellora ligger i delstaten Maharashtra. Hulerne blev gravet ud af hård sten og betragtes som verdensarvssteder.

De symboliserer de tre troen på hinduisme, buddhisme og jainisme, ud af i alt 34 huler, er 17 huler i centrum dedikeret til hinduisme, 12 huler i syd er buddhisme og 5 mod nord er dedikeret til jainisme. Adskillige typer menneske- og dyrefigurer er hugget ud af klippen, og forskellige malerier skildrer Buddhas liv.

Dilwara Jains templer

Dilwara Jains templer, Abu-bjerget, Rajasthan er hellige steder for jainere.

De er alle bygget af hvid marmor og er kombineret med enkelthed og delikatesse. Luna Vasahi og Vimala Vasahi er to af de mest berømte blandt dem.

Excursions in New Delhi

Jodhpur - History & Architecture