Loading icon

Tempels van India

India's rijke culturele en historische erfgoed floreert in tempelarchitectuur en bedevaartsoorden. Opmerkelijke tempels in India zijn:

Tempels van Khajuraho

Dit is een klassiek voorbeeld van architectuur. De Khajuraho-tempel, gelegen in de staat Madhya Pradesh, is internationaal en beroemd om zijn erotische sculpturen die het hele ensemble verrijken. Deze beelden zijn gebouwd op hoge platforms in een combinatie van graniet en zandsteen. Elk van deze tempels heeft een voorkamer (Mandapa) en een heiligdom, en de daken hebben een speciale vorm.

Konark Tempel van de Zon

De prachtige Tempel van de Zon in Orissa - een UNESCO Werelderfgoed Site is een levend voorbeeld van Dravidische architectuur. De Konark-tempel werd gebouwd in het oude Kalinga en wordt beschouwd als het toppunt van kunst en architectuur. Het ontwerp van de hele tempel is een strijdwagen getrokken door zeven krachtige paarden.

Gouden tempel

De Gouden Tempel bevindt zich in Amritsar, Punjab. Deze tempel is al eeuwenlang een complex van aanbidding voor Sikhs en is uitgegroeid van een heilige dorpsvijver tot een spiritueel centrum. De vijfde goeroe van de Sikhs ontwierp de architectuur en deze tempel is het resultaat van zijn werk. Het is ook bekend als Sri Harmandir Sahib en ligt in het midden van een zwembad genaamd Amritsar - "nectarzwembad". Het heeft ingangen aan alle vier de zijden, wat aangeeft dat het openstaat voor alle religies.

Meenakshi

De Meenakshi-tempel bevindt zich in Madurai, Tamil Nadu, ook wel het "Athene van het Oosten" genoemd.

Somnath-tempel

Somnath-tempel is een voorbeeld van prachtige architectuur op Somnath Patan bij Verawal in Gujarat. Het wordt beschouwd als de eerste van de 12 assistenten van Lord Shiva, en de overblijfselen van de oude Tempel van de Zon zijn hier ook begraven.

Grottempels van Ellora

De beroemde grotten van Ajanta en Ellora bevinden zich in de staat Maharashtra. De grotten zijn uit harde rotsen gegraven en worden beschouwd als Werelderfgoed.

Ze symboliseren de drie overtuigingen van het hindoeïsme, boeddhisme en jaïnisme, van de in totaal 34 grotten, 17 grotten in het centrum zijn gewijd aan het hindoeïsme, 12 grotten in het zuiden zijn boeddhisme en 5 in het noorden zijn gewijd aan het jaïnisme. Verschillende soorten mens- en dierfiguren zijn uit de rots gehouwen en verschillende schilderijen verbeelden het leven van de Boeddha.

Tempels van Dilwara Jain

De tempels van Dilwara Jain, Mount Abu, Rajasthan zijn heilige plaatsen voor Jains.

Ze zijn allemaal gemaakt van wit marmer en worden gecombineerd met eenvoud en delicatesse. Luna Vasahi en Vimala Vasahi zijn twee van de meest bekende onder hen.

Excursies in New Delhi

Jodhpur - Geschiedenis en architectuur