Loading icon

Klosteret Old Orhei i Moldova

Klostre i hele landet indtager en vigtig plads blandt moldoviske attraktioner. Hvert af disse hellige steder fortjener særlig opmærksomhed, især klostret i Old Orhei.

Det er værd at starte med, at dette ikke bare er et kloster, men et historisk og arkæologisk kompleks med et langt historie. Dette bevises ikke kun af lærebøger og historiebøger, men også af visuelle beviser.

Så ikke mere end 2 kilometer fra det moderne kloster ligger Traiansky Val - en gammel defensiv struktur fra en naturlig jorddæmning , tilsyneladende skabt i Geto-Dacians dage. En anden arv fra oldtiden er i klippeklostret - det er klosterceller placeret i klippen ved foden af ​​klostret.

På afstand kan man bemærke ejendommelige celler i landskabet, men disse er ikke andet end vinduer i cellerne.

I mellemtiden er arkitekturen i et moderne kloster også umulig at ignorere. Måske er selve bygningen af ​​templet ikke bemærkelsesværdig, men i højere grad tiltrækkes den af ​​omgivelserne og udsmykningen.

For det første er det utroligt pæne og velplejede blomsterbede med sådan en palet af farver, som du kun vil se i et eventyr. For det andet er det en stensti, porte og mure, der omslutter templets område: Enkelt og smagfuldt, og vigtigst af alt i middelalderens stil.

Men det gamle Orheis glæder slutter ikke der. I templets gård er der en gammel vandpumpestation, som i mange år har givet køligt livgivende vand til alle rejsende og vandrere. Et par skridt væk fra den er der en enorm klokke, som har bevaret de gamle inskriptioner på kirkens moldoviske sprog.

Bag bygningen af ​​templet er der også en indgang til en gennemgående underjordisk celle, hvor man ikke kun kan bede til ikoner og mød en munk, der tjener der, men tænd også lys for sundhed og fred. Fra den samme celle er der udgang til en lille stenafsats, hvorfra du kan se nærmere på det klippefyldte kloster og blot beundre de store moldaviske marker, der er vasket af Raut.

Som en behagelig tilføjelse til Old Orhei forberedes overraskelser: For historieelskere er dette et lille historisk museum med unikke udstillinger, og for troende eller blot drømmere - et stort stenkors i umiddelbar nærhed af templet, der rører ved det, du kan ønske dig. Så skal du gå rundt om korset tre gange, og der er kun tilbage at vente på opfyldelsen af ​​ønsket.

Sightseeing tours in Moldova

Guided tours & Day trips in Bacau

Car rental in Moldova