Loading icon

Klooster van het oude Orhei in Moldavië

Kloosters in het hele land nemen een belangrijke plaats in onder de Moldavische attracties. Elk van deze heilige plaatsen verdient speciale aandacht, met name het klooster in Oud Orhei.

Het is de moeite waard om te beginnen met het feit dat dit niet zomaar een klooster, maar een historisch en archeologisch complex met een lange geschiedenis. Dit blijkt niet alleen uit leerboeken en geschiedenisboeken, maar ook uit visueel bewijs.

Dus niet meer dan 2 kilometer van de moderne klooster is Traiansky Val - een oude verdedigingsstructuur van een natuurlijke aarden wal, blijkbaar gemaakt in de dagen van de Geto-Daciërs. Een andere erfenis uit de oudheid bevindt zich in het rotsklooster - dit zijn kloostercellen in de rots aan de voet van het klooster.

Van een afstand kan men merkwaardige cellen in de landschap, maar dit zijn niet meer dan vensters in de cellen.

Ondertussen is de architectuur van een modern klooster ook onmogelijk te negeren. Misschien is de bouw van de tempel zelf niet opmerkelijk, maar in grotere mate wordt deze aangetrokken door de omgeving en de decoratie.

Ten eerste zijn deze ongelooflijk netjes en verzorgd bloembedden met zo'n palet aan kleuren dat je ze alleen in een sprookje ziet. Ten tweede is het een stenen pad, poorten en muren die het grondgebied van de tempel omsluiten: eenvoudig en smaakvol, en vooral in de stijl van de middeleeuwen.

De geneugten van Old Orhei eindigen echter niet Daar. Op de binnenplaats van de tempel bevindt zich een oud waterpompstation, dat al vele jaren koel, levengevend water geeft aan alle reizigers en zwervers. Op een steenworp afstand staat een enorme bel, die de oude inscripties in de Moldavische kerktaal heeft bewaard.

Ook achter het gebouw van de tempel is er een toegang tot een doorgaande ondergrondse cel, waar je niet alleen kunt bidden tot iconen en een monnik kunt ontmoeten die daar dient, maar waar je ook kaarsen kunt aansteken voor gezondheid en vrede. Vanuit dezelfde cel is er een uitgang naar een kleine stenen richel, vanwaar je goed naar het rotsachtige klooster kunt kijken en gewoon de uitgestrektheid van de Moldavische velden kunt bewonderen die door Raut zijn gewassen.

Als aangename toevoeging aan Old Orhei zijn er verrassingen voorbereid: voor liefhebbers van geschiedenis is dit een klein historisch museum met unieke tentoonstellingen, en voor gelovigen of gewoon dromers - een groot stenen kruis in de directe omgeving van de tempel, aan te raken dat je een wens kunt doen. Dan moet je drie keer rond het kruis, en het enige dat overblijft is wachten op de vervulling van de wens.

Sightseeingtours in Moldavië

Rondleidingen en dagtochten in Bacau

Autoverhuur in Moldavië