Loading icon

Qatar - Transit- eller luksusferiedestination

Denne lille Persiske Golfstat med kun 300.000 mennesker er i centrum for geopolitik og verdens gasrørledninger. Selvom Qatar ikke har meget ledig kapacitet til at hjælpe Europa lige nu, kan det yde et væsentligt bidrag fremadrettet, da det planlægger at øge LNG-produktionen med næsten to tredjedele.

Siden 1995 har Qatars geopolitiske strategi været at opbygge et stort forhold, der ofte ser ud til at være modstridende, men nogle gange tillader det at spille en enestående gavnlig rolle.

Hidtil Qatar har primært været et handelssted på vej til Sydøstasien, hvor mange europæiske rejsende kan lide at gå. Men sådan er det ikke længere, situationen har ændret sig i den anden retning. Ferier i Qatar i dag er mere en luksus, hvor du kan tilbringe tid på stranden på det bedste hotel. Det er det perfekte valg til en lang weekend i varmen eller til en utraditionel familieferie. Golfelskere kan købe en luksusgolftur inden for en overkommelig afstand, nyde sport i naturen.

Qatar fortjener at være en feriedestination, fordi det tilbyder komfort, fantastisk vejr, klart hav, eksotisme, historie, eventyr, venlige mennesker.

Sandklitter

Virkelig, de enorme sandklitter i Qatar har en adrenalinfyldt offroad-tur. Du kan bo hele dagen i smarte traditionelle telte eller slå dit eget op og sørg for at prøve det lokale køkken (de unikke retter vil forbløffe dig). Flere operatører tilbyder betagende klitvandringer. Dygtige guider vil tilbyde at køre til øde steder i en hvilken som helst periode.

Besøg Souq Waqif

Når du går til Souq Waqif i Doha , får du lyst til du er gået tilbage i tiden. Markedet er blevet redesignet for at formidle fortidens atmosfære med et strejf af det eksotiske. Dette er en labyrint af butikker, der sælger materialer, krydderier, delikatesser, husholdningsartikler, souvenirs og unikke kunstværker. Du vil finde håndværkere og kunsthåndværkere, der har travlt med dig.

Der er et bredt udvalg af caféer, bl.a. syrisk og libanesisk, samt lounger, hvor du kan ryge vandpibe. I nærheden af ​​moskeen kan du købe billig arabisk mad, der er en beskeden restaurant med bænke i gangen, hvor du kan sidde og spise en tallerken kebab og frisk pitabrød direkte fra den glødende ovn.

Gå langs Corniche i Doha

At tilbringe tid på dette sted er et godt tip til at tilbringe en sen aften. Den syv kilometer lange dæmning strækker sig over Den Persiske Golf fra Sheraton Hotel til Museum of Islamic Art. Langs promenaden er der flere spisesteder, hvor man kan sidde og nyde havudsigten. Adrenalinsportsentusiaster kan prøve kitesurfing.

Der er træningsmaskiner på promenaden, hvor alle kan træne . Hvis du vil se det betagende landskab i byens skyline, så kan du tage en dhow - arabisk traditionelle træsejlbåde.

Udforsk Museet for Islamisk Kunst

Arkitekten I. M. Pei designede museet på en sådan måde, at det ikke blev tilsløret af andre bygninger. Derfor blev den opført på en separat ø, ikke langt fra Corniche, på lang afstand ser den majestætisk ud, som om den flyder på vandet. Kalligrafi, unikke islamiske mønstre, smykker og materialer fra tre kontinenter udgør et stort sortiment, hvoraf nogle kan dateres tilbage til det 7. århundrede.

Sheikh Faisal bin Qasim Al Thani Museum

Et mystisk og mangefacetteret historieobjekt. Det ligger over 20 kilometer vest for Doha. Bygningen huser den personlige samling af den ovennævnte sheik, en fjern slægtning til Emiren af ​​Qatar. Siden han var 10 år har han samlet på tilfældige ting fundet under hans ture.

Her kan du finde de ældste religiøse værker, stoffer, kunstgenstande såvel som gamle cigaretpakker og endda en osmannisk bombe fra det 18. århundrede.

Fort Al Zubara

Opdag landets lokale arkitektur og militærhistorie på samme tid ved den restaurerede Al Zubara Fort , der er anerkendt som den første statsbeskyttede struktur. Fæstningen huser et museum med interessante gamle samlinger.

Kulturlandsbyen Qatar

Den strækker sig i Doha på vejen til Perlen, og landsbyen er et meget eksklusivt område fyldt med af moderne shopping- og underholdningsmuligheder.

Det betragtes som en perle af arkitekturen og historien i tilstand over de seneste årtier.

Labyrinten af ​​gader og vandveje fletter sig sammen på dette sted og åbner fotogene rum for portrættere, filmskabere og billedhuggere. Her vil du se en religiøs bygning med en usædvanlig og fortryllende mosaik, et åbent amfiteater, en opera.