Loading icon

Qatar - Transit- of luxe vakantiebestemming

Deze kleine staat in de Perzische Golf, met slechts 300.000 inwoners, bevindt zich in het centrum van de geopolitiek en de gaspijpleidingen van de wereld. Hoewel Qatar momenteel niet veel reservecapaciteit heeft om Europa te helpen, zou het in de toekomst een belangrijke bijdrage kunnen leveren, aangezien het van plan is de LNG-productie met bijna tweederde te verhogen.

Sinds 1995 is de geopolitieke strategie van Qatar om een ​​uitgebreide relatie op te bouwen die vaak tegenstrijdig lijkt, maar soms een unieke gunstige rol kan spelen.

Tot nu toe was Qatar vooral een handelspunt op weg naar Zuidoost-Azië, waar veel Europese reizigers graag gaan. Maar dit is niet langer het geval, de situatie is de andere kant op veranderd. Vakanties in Qatar zijn tegenwoordig meer een luxe waar je tijd kunt doorbrengen op het strand in het beste hotel. Het is de perfecte keuze voor een lang weekend in de hitte of voor een onconventioneel uitje met het gezin. Golfliefhebbers kunnen op een betaalbare afstand een luxe golftour kopen, sporten in de natuur.

Qatar verdient het om een ​​vakantiebestemming te zijn omdat het comfort, mooi weer, heldere zee, exotisme, geschiedenis, avontuur, vriendelijke mensen biedt.

Zandduinen

Echt, de enorme zandduinen in Qatar hebben een adrenaline-gevulde off-road rit. Je kunt de hele dag in chique traditionele tenten verblijven of je eigen tent opzetten en zeker de lokale keuken proberen (de unieke gerechten zullen je verbazen). Verschillende uitbaters bieden adembenemende duinwandelingen aan. Bekwame gidsen bieden aan om voor een bepaalde tijd naar verlaten plaatsen te rijden.

Bezoek Souq Waqif

Ga naar Souq Waqif in Doha geeft je het gevoel alsof je terug in de tijd bent gegaan. De markt is opnieuw ontworpen om de sfeer van het verleden over te brengen met een vleugje exotisch. Dit is een doolhof van winkels die materialen, specerijen, delicatessen, huishoudelijke artikelen, souvenirs en unieke kunstwerken verkopen. U zult ambachtslieden en ambachtslieden aan het werk zien.

Er is een breed scala aan cafés, waaronder Syrische en Libanese, evenals lounges waar u waterpijp kunt roken. In de buurt van de moskee kun je goedkoop Arabisch eten kopen, er is een bescheiden restaurant met bankjes in het gangpad, waar je een bord kebab en vers pitabroodje rechtstreeks uit de gloeiend hete oven kunt eten.

Loop langs de Corniche in Doha

Tijd doorbrengen op deze plek is een goede tip om een ​​late avond door te brengen. De zeven kilometer lange dijk strekt zich uit over de Perzische Golf van het Sheraton Hotel tot het Museum voor Islamitische Kunst. Langs de boulevard zijn er verschillende eetgelegenheden waar u kunt zitten en genieten van het uitzicht op zee. Liefhebbers van adrenalinesporten kunnen kitesurfen proberen.

Op de boulevard staan ​​fitnessapparaten waar iedereen kan sporten. Als je het adembenemende landschap van de skyline van de stad wilt zien, neem dan een dhow - Arabische traditionele houten zeilboten.

Verken het Museum voor Islamitische Kunst

De architect I.M. Pei ontwierp het museum op zo'n manier dat het niet zou worden verduisterd door andere gebouwen. Daarom werd het op een apart eiland gebouwd, niet ver van de Corniche, van ver ziet het er majestueus uit, alsof het op water drijft. Kalligrafie, unieke islamitische patronen, sieraden en materialen uit drie continenten vormen een enorm assortiment, waarvan sommige dateren uit de 7e eeuw.

Sjeik Faisal bin Qasim Al Thani-museum

Een mysterieus en veelzijdig object uit de geschiedenis. Het ligt ruim 20 kilometer ten westen van Doha. Het gebouw herbergt de persoonlijke collectie van de bovengenoemde sjeik, een verre verwant van de emir van Qatar. Sinds zijn 10e verzamelt hij willekeurige dingen die hij tijdens zijn reizen heeft gevonden.

Hier vindt u de oudste religieuze werken, stoffen, kunstvoorwerpen, maar ook oude sigarettenpakjes en zelfs een 18e-eeuwse Ottomaanse bom.

Fort Al Zubara

Ontdekken tegelijkertijd de lokale architectuur en militaire geschiedenis van het land in het gerestaureerde Al Zubara Fort, erkend als het eerste door de staat beschermde bouwwerk. Het fort herbergt een museum met interessante oude collecties.

Cultureel dorp van Qatar

Het dorp, dat zich uitstrekt in Doha op de weg naar de Parel, is een zeer luxe gebied vol moderne winkels en uitgaansgelegenheden.

Het wordt beschouwd als een parel van de architectuur en geschiedenis van de staat in de afgelopen decennia.

Het labyrint van straten en waterwegen verstrengelen zich op deze plek en openen fotogenieke ruimtes voor portretten, filmmakers en beeldhouwers. Hier zie je een religieus gebouw met een ongewoon en betoverend mozaïek, een open amfitheater, een opera.